İETT Marmaray'a entegre yeni otobüs hatları açtı

İETT, Marmaray Kadıköy Ayrılıkçeşme - Zeytinburnu Kazlıçeşme arasının işletmeye açılması ile vatandaşların, şehrin toplu ulaşım araçlarına ulaşımını sağlamak için yeni otobüs hatları oluşturdu.

İETT Marmaray'a entegre yeni otobüs hatları açtı

İETT Marmaray'a entegre yeni otobüs hatları açtı

İETT, Marmaray Kadıköy Ayrılıkçeşme - Zeytinburnu Kazlıçeşme arasının işletmeye açılması ile vatandaşların, şehrin toplu ulaşım araçlarına ulaşımını sağlamak için yeni otobüs hatları oluşturdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, 29 Ekim Salı günü açılışı yapılacak olan Marmaray’ın Ayrılıkçeşme, Üsküdar, Sirkeci, Yenikapı, Kazlıçeşme istasyonlarına gelecek yolcuların transferleri için oluşturulan hatlar, Marmaray ile birlikte hizmet vermeye başlayacak.

 Avrupa Yakası'nda son durak olan Kazlıçeşme istasyonundan gelen ve giden yolcuların transferleri için bazı hatlar oluşturuldu. Kazlıçeşme istasyonunda 28 Ekim Pazartesi günü basın açıklaması düzenleyen İETT Genel Müdür Hayri Baraçlı, Marmaray'a entegre olmak üzere açtıkları yeni otobüs hatlarını şu şekilde sıraladı:

 Y1 Yenikapı - Aksaray (Ring)

 MR10 Zeytinburnu Metro - Kazlıçeşme

 MR11 Cevizlibağ - Kazlıçeşme

 MR20 Yenibosna Metro - Kazlıçeşme

 BN3 Halkalı - Kazlıçeşme - Yenikapı

 Kazlıçeşme istasyonu aktarma merkezi olacak

 Marmaray'ı kullanarak Anadolu Yakası'ndan gelip, Avrupa Yakası’ndaki son durak olan Kazlıçeşme durağında inecek yolcular diğer toplu ulaşım araçlarına entegre olabilmek için yeni oluşturulan duraktan İETT otobüsleriyle metro ve metrobüs duraklarına ulaşabilecek.

 İşte o hatlar:

 Y1 Yenikapı - Aksaray (Ring) otobüs hattı

 

Marmaray’dan Yenikapı istasyonunda inen yolcular için Aksaray - Havalimanı ve Aksaray -  Kirazlı metrosuna aktarma imkanı sağlayacak Yenikapı - Aksaray ring seferleri oluşturuldu

 

Ayrıca Yenikapı'dan geçen mevcut 19 otobüs hattı, 140 araç ile Taksim, Beyazıt, Eyüp gibi önemli merkezlerle entegre olacak.

  MR10 Zeytinburnu Metro - Kazlıçeşme otobüs hattı

 

 

 Marmaray’dan inen yolcular bu otobüs hattı ile Kabataş - Bağcılar tramvay hattı ile metrobüs hattının Zeytinburnu istasyonlarına gidebilecek.

  MR11 Cevizlibağ - Kazlıçeşme otobüs hattı

 

 Bu hat ile Marmaray’ın Kazlıçeşme istasyonunda inen yolcular; Topkapı - Sultançiftliği tramvay hattının yanı sıra metrobüs hattı ile Kabataş - Bağcılar tramvay hattının Cevizlibağ istasyonlarına ulaşabilecek.

  MR20 Yenibosna Metro - Kazlıçeşme otobüs hattı

 

 

Bu hattı ise; Bakırköy sahilyolu, Ataköy, Şirinevler, Yenibosna E-5 istikametine gidecek yolcular kullanabilecek. Öte yandan yolcular burada yer alan Yenibosna metro istasyonu ile; Havalimanı - Aksaray metro hattı ve Otogar - Kirazlı metro hatlarına aktarma yapabilecek.

  BN3 Halkalı -  Kazlıçeşme - Yenikapı otobüs hattı

 

 

Halkalı yönünden gelen ve eski banliyö hattı güzergahını kullanan, Marmaray Kazlıçeşme istasyonu ile Yenikapı istasyonuna ulaşmak isteyen yolcular için ise, Halkalı -  Kazlıçeşme - Yenikapı otobüs hattı oluşturuldu. Yine bu kapsamda Kazlıçeşme Marmaray istasyonunun sahil tarafında yeni otobüs ve yolcu bekleme peronları yapıldı.

  Sirkeci’den Taksim, Karaköy ve Beşiktaş’a ulaşılabilinecek

 Eminönü'ndeki mevcut 58 otobüs hattı 406 araç ile Taksim, Karaköy, Beşiktaş gibi önemli merkezlerle entegre olunacak.

  Kadıköy Ayrılıkçeşme

 Marmaray Ayrılıkçeşme istasyonu; Kadıköy - Kartal metro hattının entegre olduğu istasyon olacak. Yolcular bu istasyondan Kadıköy ya da Kartal yönüne metroyu kullanarak ulaşabilecek. Ayrıca mevcut 51 otobüs hattı 516 araç ile entegre olunacak.

 

 

Üsküdar Meydanı

 

Üsküdar'da bulunan mevcut 47 otobüs hattı 314 araç ile entegre olunacak.

Görsele sağ tıkladıktan sonra "Resmi Yeni Sekmede Aç" diyerek haritayı büyük görüntüleyebilirsiniz​

 

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2015, 23:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER