İBB meclisi teröre karşı tek yürek

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Beşiktaş’taki hain terör saldırısının gerçekleştirildiği yere karanfil bıraktı.

İBB meclisi teröre karşı tek yürek
 İBB meclisi teröre karşı tek yürek

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri Beşiktaş’taki hain terör saldırısının gerçekleştirildiği yere karanfil bıraktı. Başkan Kadir Topbaş ve İBB Meclis üyeleri hain saldırının gerçekleştirildiği yere İETT otobüsleriyle gitti.

Geçtiğimiz Cumartesi günü tüm Türkiye’yi yasa boğan hain terör saldırısına toplumun her kesiminde tepkiler artarak devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin Ak Parti, CHP ve MHP’li üyeleri de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın öncülüğünde hain terör saldırısının gerçekleştirildiği Vodafone Arena’nın önüne karanfil bıraktı.

Aralık ayının ilk meclis toplantısında teröre karşı ortak deklarasyon yayınlayan İBB Meclis üyeleri meclis oturumunun ardından otobüslere binerek terör saldırısının gerçekleştirildiği yere gitti. Şehitlerin ruhuna dualar okunduktan sonra terör saldırısının gerçekleştirildiği yere tüm meclis üyeleri karanfil bıraktı.


Burada basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Kadir Topbaş, “İBB Meclisini oluşturan tüm partiler olarak ortak bir duruş sergilemek için buradayız. Bugün yapılan Aralık ayının ilk meclis toplantısında da teröre karşı ortak deklarasyon yayınladık” dedi.
Hain terör saldırısının milli birlik ve beraberliği bozmaya yönelik olduğunu ifade eden Başkan Topbaş açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu topraklarda nice şehitler vermiş bir milletiz.  Ve bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulduğu için her şehidimiz de onlarla buluşmakta. Bizim 15 Temmuz öncesi ve sonrasında, Çanakkale’de Anadolu’da milletçe gösterdiğimiz milli birlik ve beraberliği ortaya koyduğumuz müddetçe teör asla muvaffak olamaz. Burada bunu görmekteyiz. Halkın her katmanından, sivil toplum kuruluşlarından, siyasetten herkes burada yüreklerini birleştirmekte. İşte bunlar bizi millet yapan değerlerdir.”

“İnşallah bundan sonra bu tür saldırılar yaşanmaz”diyen Başkan Topbaş, “Ülke olarak başımız sağolsun. Yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan sabır diliyorum. Yaralılarımız inşallah tez zamanda sağlıklarına kavuşur. Ben de bir şehit torunuyum. Bu ülke de şehidi olmayan aile yoktur. Bu acıların üzerinden hep birlikte gelmeyi milletçe bileceğiz. Bu hain saldırıların hedeflerine ulaşmaması için birlikteliğimizi herdaim göstermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109