İBB KIŞ KAMPI BİNLERCE İZCİYE KAPILARINI AÇIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin izcilik faaliyetleri kapsamında her yıl binlerce izciyi ağırladığı Bolu Aladağ İleri Düzey Kış İzci Kampı kapılarını açıyor.

İBB KIŞ KAMPI BİNLERCE İZCİYE KAPILARINI AÇIYOR
 İBB KIŞ KAMPI BİNLERCE İZCİYE KAPILARINI AÇIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin izcilik faaliyetleri kapsamında her yıl binlerce izciyi ağırladığı Bolu Aladağ İleri Düzey Kış İzci Kampı kapılarını açıyor. 20 Ocak-11 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek kampta gençlere zorlu kış ve doğa şartlarında izcilik eğitimleri verilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İzcilik Federasyonu işbirliğinde Bolu Aladağ’da düzenlenen İleri Düzey Kış İzci Kampı başladı. Birer haftalık eğitimler ile 3 dönem şeklinde yapılacak kampın ilk dönemi 600 izcinin katılımıyla başladı. Kış izci kampı 3 dönem boyunca yaklaşık 1500 izciye ev sahipliği yapacak.

FİLİSTİNLİ VE SURİYELİ İZCİLER KAMPTA YER ALACAK
Çoğunluğu İBB Spor Kulübü izcilerinden oluşan 500 kişilik ilk izci kafilesi 20 Ocak'ta, Filistinli izcilerden oluşan ikinci kafile 28 Ocak'ta, Suriyeli çocuk ve gençlerden oluşacak son kafile ise 3 Şubat’ta ileri seviye izcilik eğitimleri almak için Bolu'daki kampa katılacak.

ZORLU KIŞ KOŞULLARINDA HAYATTA KALMA EĞİTİMLERİ
Gençlerin ağır kış şartları altında hayatlarını idame ettirme becerilerini kazanma amacı ile gerçekleştirilen kampta izcilik faaliyetlerinin ve eğitimlerinin büyük çoğunluğu arazide gerçekleştirilecek. Kamp sırasında kızak ve kayak, ilk yardım, karda çadır kurma ve kalma, kar mağarası yapımı ve kullanma, dağcılık, ateş çeşitlerini öğrenme ve ateş yakma, beslenme ve yaşam, soba yakma, odun kırma, balta ve bıçak kullanımı, karda vahşi hayvan izi takibi ve yön bulma gibi hayati öneme sahip eğitimler verilecek.

KIŞ KAMPINDA DENEYİMLİ İZCİLER YER ALACAK
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Lojistik Destek Merkezi ile kampın tüm yemek ihtiyacını karşılarken ulaşım ve sağlık gibi alanlarda da destek sağlıyor. Kampa yer alabilmek için federasyon tarafından gerçekleştirilen ünite kamplarında yer almış olmak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Beykoz Yaz İzci Kampı'na en az iki kez, Çanakkale Milli Bilinç Kampı’na da birer kez katılmış olmak gerekiyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu dönem de kış kampına destek veriyor. Kış kampı süresi boyunca ulaşım, kampta kalan izcilerin sayısı kadar üç öğün yemek, teknik ve tüm lojistik alanlarda izcilere hizmet ediliyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109