İBB'de GÖREVLENDİRMELER DEVAM EDİYOR

23 Haziran’da ikinci kez göreve seçilen Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görevlendirmeler devam ediyor.

İBB'de GÖREVLENDİRMELER DEVAM EDİYOR
 İBB'de GÖREVLENDİRMELER DEVAM EDİYOR

23 Haziran’da ikinci kez göreve seçilen Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görevlendirmeler devam ediyor.


Geçtiğimiz ay atanan daire başkanlıklarından sonra bu ay da başkan vekillerinin atanması devam etti. Haftanın son iş gününde bölgemiz Anadolu yakasından sürpriz iki isim de İBB’de başkan vekili olarak görevlendirildi.

İBB şirketlerine günün ilk ataması Halk Ekmek’ten geldi. Sancaktepe’de CHP’nin Belediye Başkan Adayı olan Özgen Nama, Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili olarak atandı. Günün ikinci sürpriz haberi ide Gemi İşletmeleri’nden geldi. Yine Ümraniye’den CHP’nin Belediye Başkan Adayı olan Makine Mühendisi Cafer Aktürk de İBB’nin Gemi İşletmeleri’nde başkanvekili görevine atandı. Cafer Aktürk ve Özgen Nama’nın atamaları gerek parti tabanında gerekse kamuoyunda sevinçle karşılandı.



Özgen NamaÖzgen Nama kimdir?

Anadolu Üniversitesi’nde İşletme Bölümünü tamamladı. İstanbul Aydın Üniversitesi Mahalli İdareler ve Yerel Yönetimler alanında da yüksek lisansını sürdürüyor.

Tekstil üzerine aile şirketinde üst düzey yönetici olarak çalışıyor. Siyasete Samandıra SHP Belde Başkanlığı’nda başladı. SHP Samandıra Gençlik Kolları Başkanlığı SHP Kartal Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. SHP-CHP birleşmesinden sonra CHP Kartal Gençlik Kolları sekreteri olarak görev yürüttü. CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Sekreterliği, CHP Kartal İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Örgütlenmeden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Daha sonra Samandıra CHP Belde Örgüt Başkanlığı yaptı. 2009 Yerel Seçimlerinde Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi seçildi.

2011-2014 İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve İBB CHP Grup Sözcülüğü, İl ve İlçe Delegelikleri, 32. 33. ve 34. Olağan Büyük Kurultay Delegelikleri, 14. 15. 16. ve 17. Olağanüstü Büyük Kurultay Delegeliği yaptı ve 2012 yılından bu yana da Büyük Kurultay Delegesidir.

Özgen Nama, evli ve 3 çocuk babasıdır.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP'den İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.



Cafer Aktürk Kimdir
1965 yılında Sivas Zara’da dünyaya gelen Cafer Aktürk, 1975 yılından bu yana Ümraniye'de yaşıyor. 1986 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. 1988 yılında yüksek lisansını tamamlayarak yüksek mühendis olmaya hak kazandı.

1988 yılında mühendislik şirketi kurarak, ticari faaliyetlerini sürdürüyor. 2011 yılında siyaset sahnesine çıktı ve 2012-2014’te ilçe sekreterliği, 2015 Aralık ayından itibaren de ilçe başkanlığı görevini yerine getirdi. Makine Mühendisleri Odası, Tesisat Mühendisleri Derneğine üyedir. Bolucan Köyü Derneğine 3 yıl kurucu başkanlık yaptı. Sivas Zara Yardımlaşma Derneği kurucu yönetim kurulu üyeliği ve Zara Dernekler Federasyonu ile SİVKON dernek üyeliği bulunuyor.

Cafer Aktürk, evli ve bir çocuk babasıdır.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’den İstanbul İli, Ümraniye İlçesi Belediye Başkan adayı oldu.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2019, 20:50

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER