İBB Başkanlığına Mevlüt Uysal seçildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal seçildi.

İBB Başkanlığına Mevlüt Uysal seçildi
İBB Başkanlığına Mevlüt Uysal seçildi


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal seçildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, olağanüstü toplantıyla İstanbul’un yeni Başkanını seçti. Başakşehir Belediye Başkan Mevlüt Uysal ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yarıştığı seçimde, AK Parti’nin adayı Mevlüt Uysal 179 oyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Uysal, “Az laf çok iş vaat ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Erdoğan döneminde başlayan ‘Halka Hizmet Hakk’a hizmettir’ anlayışıyla hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

 
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, olağanüstü toplantıyla Kadir Topbaş’ın ayrılmasıyla boşalan Belediye Başkanlığı için seçim yaptı. Belediye Meclisi’nde 179’u AK Partili, 127’si CHP’li, 2’si MHP’li, 1’i de bağımsız, toplam 309 Meclis Üyesi oy kullandı.
 
İlk turda AK Parti'nin adayı Mevlüt Uysal 179, CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu 126 oy alırken, ikinci turda Mevlüt Uysal yine 179, Ekrem İmamoğlu 128 oy aldı. Yapılan kapalı oylamalarda Başkanın belirlenmesi için gerekli 207 oy çıkmayınca, 3 turda salt çoğunlukla belirlendi. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 179 oyla yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.
 
‘HALKA HİZMET HAKK’A HİZMETTİR’ ANLAYIŞIYLA HİZMET EDECEĞİZ
 
Seçim öncesi Belediye Meclisine hitap eden AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mevlüt Uysal, Başakşehir’de 2 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde başlayan ‘Halka Hizmet Hakk’a hizmettir’ anlayışıyla hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. AK Parti’de makam ve mevkinin sadece hizmet için olduğunu ifade eden Mevlüt Uysal, “Amacımız Allah rızasıdır ve milletimizin hayır duasını almaktır” dedi.
İstanbul’un AK Parti iktidarında dev projelerle tanıştığını, 1994 öncesinde metro olmadığını, susuzluk, hava kirliliği ve çöp dağlarının olduğunu dile getiren Uysal, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1994 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanı seçilmesiyle adeta yeniden doğdu. İnşallah bunu devam ettirmeyi vaat ediyoruz. Dokunulmadık yürek, çalınmadık kapı, silinmedik gözyaşı bırakmamak için gece gündüz demeden canla başla çalışacağız” diye konuştu.
 
“AZ LAF ÇOK İŞ…”
 
Şu anda İstanbul’da 150 kilometre raylı sistem olduğunu, 257 kilometre metro inşaatının da devam ettiğini hatırlatan Uysal, şöyle konuştu; “Dünyanın hiçbir şehrinde bu kadar metro çalışması yoktur herhalde. İstanbul bugün dünyanın en temiz şehirlerinden biri. Yeşil alan miktarı yüzde 100 arttırıldı. Bugün İstanbul, en modern katı atık depolama ve arıtma sistemlerine sahip. 2071 yılına kadar su problemi çözüldü. Kültür merkezlerindeki koltuk sayısı 1480’den 2 bine çıkartıldı. 180 okulun bahçesine spor salonu yapıldı. Bu şehir engellilere hizmeti Sayın Cumhurbaşkanımızın döneminde görmeye başladı. Bugün İSMEK dünyanın en büyük halk üniversitesidir. Boğaziçi, Marmara Denizi ve Haliç sanayi atıkları tarafından kirletilmiyor. İstanbul’un 628 kilometrelik sahil şeridinden denize girilebiliyor. Atıksuların yüzde 99’u arıtılıyor. Toprakla doldurulması düşünülen Haliç, yine İstanbul’un Altın Boynuz’u oldu.”
 
Marmaray, Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile İstanbul’un iki kıtasının 5. Kez bağlandığını, 3 katlı tüp geçit projesiyle Asya ve Avrupa’nın 6. Kez bağlanacağını, 3. Havalimanının 2018’de hizmete gireceğini hatırlatan Mevlüt Uysal, “Biz, az laf çok iş vaat ediyoruz. Az laf çok iş prensibiyle hizmet etmeye, halkımızın hayır duasını almaya devam edeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, güçlü mali yapısı, hayatın her alanına dokunan hizmetleriyle sadece Türkiye’de değil dünya ölçeğinde örnek bir belediye olmaya devam ediyor. Sorundan değil çözümden yana, adil, şeffaf, hesap verebilir, objektif yönetimi her mecrada güçlendiren bir anlayışla hizmet etmeye devam edeceğiz. Parti, ideoloji ayrımı yapmadan İstanbul’un her tarafından hizmet edeceğimizi buradan İstanbullulara ilan ediyorum. Meclisimiz bizi belediye başkanlığına uygun gördüğü taktirde, aldığımız emaneti büyük bir onurla, alnımız ak, başımız dik, haysiyetle taşıma sözü veriyorum” ifadelerini kullandı.
 
“İSTANBULLULARIN GÜVENİNE LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIM”
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan seçilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen seçimin dünyanın incisi İstanbul’a ve tüm milletimize hayırlı olmasını dileyerek, “Şahsımı Aziz İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçen değerli meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu benim için çok büyük bir onurdur ve o derece de mesuliyetli bir görevdir. Bütün gücümle güveninize layık olmaya çalışacağım. Allah beni size ve İstanbullulara mahcup etmesin” dedi.
 
AK Parti Grubuna ve tüm AK Parti teşkilatına bu çok önemli görevde şahsına gösterdikleri güven için teşekkür eden Mevlüt Uysal, şöyle konuştu; “Başta Genel Başkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Bu şehre belediye başkanlığı yaptı. Hizmetleri ile İstanbulluların ve milletimizin gönlünde taht kurdu. Bu şehrin her yerinde O’nun eserleri var. 1994 yılı bu bakımdan İstanbul için bir dönüm noktası olmuştur. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a da huzurlarınızda ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Hükümetimizin de desteğiyle bugüne kadar; altyapı ulaşım, çevre, sağlık, sosyal hizmetler, kültür sanat, bilişim ve teknolojik yatırımlarla İstanbul’a önemli hizmetler yapıldı. Birçok önemli proje de devam ediyor.”
 
“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile aynı dönemde, Başakşehir belediye başkanı olarak birlikte çalışma imkanı buldum. İstanbul’a hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanan Uysal, “Sorumluluğumuz büyük, yükümüz ağır. Türkiye’yi taşıyan ve dünyada temsil eden bu nadide şehrimize karşı görevlerimiz var. Bugün burada "Bismillah" diyerek yola koyuluyoruz. Rabb'im yolumuzu açık etsin” şeklinde konuştu.
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti'nin 179, CHP'nin 127, MHP'nin 2 üyesi ile bir bağımsız üye bulunuyor. Seçimde CHP'nin adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Kadir Topbaş, 22 Eylül Cuma günü Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmişti.
 

 
 Mevlüt Uysal kimdir?

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal kimdir? 

Başakşehir Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan özgeçmişe göre Uysal, 1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde doğdu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.
AK Parti'nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı olan Uysal, 2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine aday olduğu 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde belediye başkanı seçildi. 2014'teki yerel seçimlerde de bu başarısını yineleyen Uysal, Kadir Topbaş’ın istifasının ardından partisi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak gösterildi.


BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SERÜVENİ

Başakşehir'de ikamet eden Mevlüt Uysal. 1997 senesinde Başakşehir'de "1. Etap Site Yönetimi Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı" görevine gerdi.

2009 senesinde Başakşehir ve Bahçeşehir birleşerek ilçe oldu. Bunun üzerine Uysal da "29 Mart 2009" Yerel Seçimlerinde "Başakşehir Belediye Başkanı Adayı" adayı oldu.

Bölgede bulunan 127,482 seçmenden 103,111'i oy kullanmıştı ve bunlardan 39,072'sinin oyu Mevlüt Uysal içindi. Uysal, "Başakşehir Belediye Başkanı" seçilmişti.


Mevlüt Uysal "30 Mart 2014" Yerel Seçimlerinde 190,906 seçmenden 92,559'unun oyunu alarak ikinci kez "Başakşehir Belediye Başkanlığı"na seçildi.



Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2017, 20:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109