GAUTENG HEYETİ VALİ ŞAHİN’İ ZİYARET ETTİ

Güney Afrika Cumhuriyeti Gauteng Eyaleti Başkanı David Makhura, bakanlardan oluşan bir heyet ile İstanbul Valisi Vasip Şahin’i makamında ziyaret etti.

GAUTENG HEYETİ VALİ ŞAHİN’İ ZİYARET ETTİ
GAUTENG HEYETİ VALİ ŞAHİN’İ ZİYARET ETTİ

Güney Afrika Cumhuriyeti Gauteng Eyaleti Başkanı David Makhura, bakanlardan oluşan bir heyet ile İstanbul Valisi Vasip  Şahin’i makamında ziyaret etti.

Vali Şahin’e nezaket ziyaretinde bulunan Başkan Makhura, İstanbul ve Gauteng Eyaleti’nin ortak yönleri bulunduğunu, jeopolitik açıdan stratejik öneme sahip olduklarını vurgulayarak, “İstanbul Asya, Avrupa ve Ortadoğu’ya geçişte önemli bir merkez noktasıdır. Gauteng Eyaleti ise Afrika’ya açılan kapıdır. İstanbul ve Gauteng arasındaki ticari, siyasi ve ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla İstanbul’u ziyaret ediyoruz” dedi.

Başkan Makhura ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şahin, Gauteng ve İstanbul’un ekonomik, ticari ve siyasi ilişkilerinin karşılıklı işbirliği içinde geliştirilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

İstanbul’un 8500 yıllık tarihi bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Vali Şahin, şehrin güzelliklerinden de bahsederek misafirlerine iyi vakit geçirmeleri temennisinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2015, 18:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109