DÜNYANIN İKLİM TEMALI İLK AKVARYUMU TUZLA VIAPORT MARİNA’DA AÇILIYOR

Dünyanın ilk ve tek beş fonksiyonlu marinası Viaport Marina, eğlencenin tanımını değiştiren donatılarına bir yenisini daha ekledi.

DÜNYANIN İKLİM TEMALI İLK AKVARYUMU TUZLA VIAPORT MARİNA’DA AÇILIYOR
 DÜNYANIN İKLİM TEMALI İLK AKVARYUMU TUZLA VIAPORT MARİNA’DA AÇILIYOR

Dünyanın ilk ve tek beş fonksiyonlu marinası Viaport Marina, eğlencenin tanımını değiştiren donatılarına bir yenisini daha ekledi.

İstanbul’un en uzun su altı tüneline sahip akvaryumu Viasea’nin açılışı için geri sayım başladı. 47 farklı sergi alanıyla Türkiye’de görülmemiş türleri bünyesinde barındıran Viasea Akvaryum, dünyanın ilk ’iklim temalı akvaryumu’ olma özelliğiyle ön plana çıkıyor.
Outlet alışveriş adası, tema parkı ve marinasıyla geçen yıl kapılarını ziyaretçilerine açan Tuzla Viaport Marina’nın, akvaryum etabı tamamlandı. Viaport Marina’da kapılarını açmaya hazırlanan İstanbul’daki en uzun su altı tüneline sahip akvaryumu Viasea, Türkiye’de daha önce görülmemiş farklı yaşam türlerine ev sahipliği yapacak.
İstanbul Boğazının tarihi dokusunu canlandıran ve 88 metreyle İstanbul’un en uzun su altı tüneline sahip akvaryumu olan Viasea, dünyanın birbirinden farklı iklim kuşaklarından gelen 12 bin su altı canlısı özel olarak hazırlanmış 47 farklı sergi alanlarında ziyaretçileriyle buluşturacak. Çalışmaların son aşamaya geldiği Viasea Akvaryum’un haziran ayında açılması planlanıyor.
5 milyon 210 bin litrelik su kapasitesi ve her canlı türü için kendi doğasına uygun olarak tasarlanmış tematik doğal yaşam alanlarıyla ilklere imza atan Viasea Akvaryum, Türkiye’de daha önce hiç görülmeyen birçok canlı türünü bünyesinde barındırıyor.
Dünyanın ilk ‘iklim temalı’ akvaryumu
Türler için özel hazırlanmış konseptleriyle de dikkat çeken Viasea Akvaryum, dünyanın ilk ‘iklim temalı’ akvaryumu olma özelliğine sahip. Soğuk, ılıman ve tropik kuşaklardan oluşan iklim temalarıyla bir çok türü bir arada görme imkanı sunan Viasea Akvaryum; 47 farklı sergi alanı ve özel workshop salonlarıyla da meraklılarına deneyim ve eğitim fırsatları sunuyor. Bünyesinde Türkiye’nin en büyük akvaryum rehabilitasyon merkezini barıdıran Viasea Akvaryum, doğada zarar görmüş tüm su altı canlı türlerini güvenilir şekilde rehabilite ederek kendi dünyalarına dönmelerini sağlıyor.
Su altı dünyasını öğrenmek ve büyüsüne dahil olmak isteyen 7 den 70’e herkese hitap eden Viasea Akvaryum, birbirinden farklı deneyim ve uygulamalarıyla da dikkat çekiyor.
Viasea; ziyaretçilerine balık beslemeden farklı türlerle dalış yapmaya ve hatta akvaryumun yönetildiği teknik kısmı keşfetmeye kadar farklı birçok deneyimi yaşama fırsatı sunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109