Büyükşehir Kurban Bayramı’na hazır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi modern donanımlara sahip kesim yerleriyle İstanbullulara kurban bayramı süresincehizmet verecek.

Büyükşehir Kurban Bayramı’na hazır
Büyükşehir Kurban Bayramı’na hazır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi modern donanımlara sahip kesim yerleriyle İstanbullulara kurban bayramı süresincehizmet verecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, modern donanımlara sahip kesim yerleriyle İstanbullulara kurban bayramı süresince bu yıl da hizmet verecek.

İl Kurban Hizmetleri Komisyonu kararıyla 19 Eylül 2014 tarihinden itibaren İstanbul’a kurbanlık hayvan girişi başladı.


KURBAN KESİM VE ŞİKAYET HATTI 153


Ataşehir Kurban Satış ve Kesim Yeri: 


1122 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 2 büyükbaş, hizmet verecek.

(Ferhatpaşa Mah. Efe Sokak.) ATAŞEHİR - İSATANBUL

Başakşehir Kurban Satış ve Kesim Yeri:1040 küçükbaş 2244 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 4 büyükbaş, 1 küçükbaş kesimhanesiyle hizmet verecek. (Kayabaşı Mah. G1 Caddesi. 17. Bölgenin yanı)


Alibeyköy Kurban Satış ve Kesim Yeri:


360 küçükbaş,  1470 büyükbaş hayvan kapasiteli satış ve 2 büyükbaş, 1 küçükbaş kesimhanesiyle hizmet verecek.

Otopark, kafe, tuvalet, duşlar, mescit, ofisler İstanbullulara daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek için tasarlanarak kurban hizmetlerinde ve kesiminde kalite artırılmış olacak.

Kurban Yakalama Timleri kuruldu


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü, Sağlık, Zabıta ve İtfaiye Daire Başkanlıkları ile Çevre Koruma, Atık Yönetimi, Park-Bahçeler ve Sosyal İdari İşler Müdürlükleri ve İSKİ Genel Müdürlüğü birimleri Bayram süresince koordineli olarak çalışacak. Kurban satış ve kesim yerlerindeki kurbanlık hayvan ve etleri ile ilgili vatandaşlardan gelecek muhtemel şikâyetleri değerlendirerek, gerektiğinde ilçe belediyeleri ve diğer kurumlarla koordinasyonu sağlayacak.

Belirlenen yerler dışında kurban satış ve kesimini engellemek için Büyükşehir ve ilçe zabıta ekipleri ile işbirliği yaparak, şikâyetleri değerlendirmek üzere Veteriner Hekim ve Zabıtadan oluşan 5 ekip görevlendirecek. Kaçan kurbanlıkların yakalanması için 10 ekipten oluşan Kaçak Kurban Yakalama Timleri kuruldu. Vatandaşlar, şikâyetlerini 453 73 00 numaralı telefona yapabilecek.

Vatandaşlar konuyla ilgili her türlü müracaat ve şikâyetleri için Alo 153’ü arayabilecek.

Hayvanları kaçan vatandaşların 153 Beyaz Masa’yı aramaları halinde de görevli ekiplerce müdahale edilecek.


ET BALIK KURUMU ADRES VE TELEFONLARI

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2014, 19:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER