Belediye Zabıtası 186. yılını kutluyor

Zabıta Haftası kutlamaları saat 09:00’da Edirnekapı Zabıta Kompleksinden Taksim’e hareket eden araç konvoyu ile başladı.

Belediye Zabıtası 186. yılını kutluyor

Saat 10:00'da Taksim Atatürk anıtı önünde tören düzenlenen törende Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin EREN, Zabıta Daire Başkanı Mustafa TAHMAZ, Büyükşehir Zabıta Müdürleri, İlçe belediyeleri Zabıta Müdürleri ve Zabıta Memurları hazır bulundular. Tören; saygı duruşu, çelenklerin konulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

Daha sonra İstanbul'un ilk belediye başkanı olan Hızır Bey Çelebi Unkapanı’ndaki kabri başında anıldı. Günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Zabıta Daire Başkanı Mustafa TAHMAZ görevlerini yerine getirirken çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını ancak; İstanbul'umuzun rahatı ve huzuru için 186 yıldır 7 gün 24 saat görev başında olduklarını ve daha nice yıllarda görev başında olacaklarını belirtti.

Mustafa TAHMAZ; “Şırnak’ta meydana gelen hain saldırıda Şehit düşerek hayatını kaydeden şerefli Askerlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve tüm halkımıza baş sağılı diliyorum.” dedi.
04.09.2012 tarihinde Zabıta Haftası nedeniyle düzenleneceği planlanan yemek programı gelen şehit haberlerinden dolayı iptal edilmiştir.

Zabıta Daire Başkanı Mustafa TAHMAZ’ın konuşmasından bazı notlar;

Osmanlı tarihinin en büyük komutanlarından Fatih Sultan Mehmet Han tarafından İstanbul’un ilk belediye başkanı olarak atanan Hızırbey Çelebinin açtığı hizmet yolunda, gururla ve azimle görev yapan biz Belediye Zabıtaları, atalarının yadigarına olan saygısı ve “Halka Hizmet Hakka Hizmettir” mantığı ile 186 yıldır bu ülkede hizmet vermekteyiz.

Bizlere emanet edilmiş olan, dünya ülkelerinin dahi gıptayla izlediği bir kentte görev yapmanın bilinci ile hizmetlerimizde hep öncü ve örnek belediye olduğumuz gibi ülkemizde bir çok yasal düzenleme ve belediyecilik anlamında da model belediye ve Belediye Zabıtası olmanın gururunu yaşıyoruz. İşte bu gurur 186 yıllık geçmişimizle bizlere, bu şehre sunduğumuz hizmetlerin en mükemmelini ve en kalitelisini sunmak için güç vermeye devam ediyor.

Belediye zabıtası olarak bu nadide Şehri İstanbul’a hizmet vermekten onur duyduğumuz gibi bizlerden sonra gelecek olan neslinde bu şehrin tarihi önemini anlayarak hizmetlerinde çıtayı daima yüksek tutacaklarına inanıyoruz. Her geçen gün hizmet kalitesini artıran ve personel yapısını sürekli dinamik tutan bir anlayış ile günün 24 saatinde çalıştık ve halkımızın bize göstereceği anlayış ve destekle çalışmaya da devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle kuruluşumuzun 186 ıncı yılının tüm belediye zabıtalarına sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyor huzurunda bulunduğumuz merhum Hızırbey Çelebi hazretlerine de bu onurlu yolda bizlere ışık tuttuğu için şükranlarımızı sunarak onu yad ediyoruz.

Bu vesile ile ahirete intikal etmiş olan ve İstanbul’a emeği geçmiş  tüm diğer belediye başkanları ve çalışanlarına da şükranlarımızı sunuyor, Yüce Allahtan rahmet diliyorum.

Ayrıca geride bıraktığımız 186 yıllık mesleki tarihimizde, halkımıza hizmet vermek için canla başla çalışan zabıta teşkilatımızdan ahirete intikal edenlere Yüce Allahtan rahmet, emekli olan ve halen görevi başında bulunan teşkilat mensuplarımıza da sağlıklı ve hayırlı uzun ömürler diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Zabıta Teşkilatı


Fatih Sultan Mehmet’in döneminde Hızır Bey Çelebi’nin şehrin Kadısı olarak atanması ve 1826 yılında İhtisap Nezaretinin kurulması ile temeli atılan ve günümüzde modernleşen ZABITA, 18 yıldır halka hizmet ediyor.

1855 yılında şehremanetinin kurulması ile devam etmiş, önceleri İhtisap Neferleri, daha sonrada Zaptiye Memurluğu ünvanları altında şehrin esnafının denetimlerinde ve vatandaşın sorunlarının çözümünde görev yaptılar.

Belediye Zabıtası “beldede esenlik, huzur, sağlık ve düzenin sağlanması ve bu amaçla, Belediye Meclisi tarafından alınan ve Belediye Zabıtası tarafından yerine getirilmesi gereken emir ve yasaklarla bunlara uymayanlar hakkında mevzuatta öngörülen ceza ve diğer yaptırımları uygulayan” bir birim olarak var gücü ile görevini yerine getiriyor.

Öte yandan, 4 Eylül Salı günü düzenlenmesi planlanan yemek programı gelen Şehit haberlerinden dolayı iptal edildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2012, 20:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER