Başbakan Davutoğlu 3. Havalimanı İnşaatını İnceledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu yapımı devam eden 3. havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.

Başbakan Davutoğlu 3. Havalimanı İnşaatını İnceledi
Başbakan Davutoğlu 3. Havalimanı İnşaatını İnceledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu yapımı devam eden 3. havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.

İstanbul'daki 3. havalimanı inşaatı şantiye binasında yetkililerden bilgi alan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na incelemeleri sırasında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bakanlık yetkilileri ile yüklenici firma temsilcileri de eşlik etti.
 
Daha sonra basın mensupları ile bir araya gelen Başbakan Davutoğlu, Türkiye’nin gurur verici projelerinden biri olan yeni havalimanı inşaatını yakından görme fırsatı bulduğunu  belirterek gerek iş hacmi gerekse projenin maliyeti itibariyle dünyanın mega projeleri arasında yer aldığını söyledi.
 
Başbakan Davutoğlu, projenin büyüklüğüne dikkat çekerek, yapım aşamasında 10 milyar 247 milyon euro yatırım gerçekleştirileceğini, daha sonra da 22 milyar 152 milyon euro kira bedeli olduğunu söyledi. Toplamda 32 milyar 390 milyon euroluk büyük bir proje tutarı olacağını vurgulayan Başbakan Davutoğlu, böylesi bir projenin uzun dönemli üstlenilmiş olmasının ülkenin istikrarına olan güvenin çok çarpıcı bir göstergesi olduğunu da söyledi.
 
Başbakan Davutoğlu, 150'den fazla havayolu şirketinin kullanmasının planladığı yeni havalimanının 4 fazda tamamlanacağını ve 29 Ekim 2017'de bitirilmesi planlanan ilk fazında 2 pist ve terminal ile yılda 90 milyon yolcuyu ağırlayabilen alt yapı oluşacağını belirttikten sonra, “Dördüncü faz tamamlandığında 150 milyon yolcuya hizmet verileceğini ve bunun dünyanın en büyük havalimanı olacağını o zaman itibarıyla da biliyoruz" dedi.
 
Basın toplantısının ardından Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki heyet havalimanı inşaat alanında incelemelerde bulunduktan sonra bölgeden ayrıldı.
 



Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER