AKOM'dan İstanbul İçin Kar Alarmı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) kent genelinde kar alarmı verildiğini açıkladı. Saat 15.30 itibarıyla Büyükçekmece, Hadımköy, Beylikdüzü, Zekeriyaköy, Beykoz ve köylerinde kar yağışı başladı.

AKOM'dan İstanbul İçin Kar Alarmı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi tarafından İstanbul için kar uyarısı yapıldı.
İstanbul İçin Kar Alarmı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) kent genelinde kar alarmı verildiğini açıkladı. Saat 15.30 itibarıyla Büyükçekmece, Hadımköy, Beylikdüzü, Zekeriyaköy, Beykoz ve köylerinde kar yağışı başladı. Ekipler planlanan noktalarda konuşlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kar yağışı hazırlıklarını tamamladı. Kadıköy, Taksim, Saraçhane, İDO Yenikapı, Eminönü, Harem, Üsküdar, Ümraniye-Tepeüstü meydanlarında, 359 personel ve 48 araç ile kış mücadele çalışması yapacak. İstanbul, 9 bölgeye ayrıldı, 80 kilometre hızla bir seferde 40 kilometrelik alanda tuzlama yapabilen "Kar Kaplanı" kritik noktalara yerleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından kış sezonu hava koşullarıyla mücadele hazırlıklarına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, sert hava koşulları karşısında kar-buz ve göllenme ile mücadele çalışmalarının AKOM'dan yönetileceği bildirilerek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü depolarında 2012 kış sezonu için 127 bin 311 ton tuz depolandı. İlçe belediyelerine ihtiyaçları durumunda tuz takviyesi yapılacak. 82 ayrı noktada ise bin 800 ton solüsyon depolandı. İhtiyaç halinde saatte 25 ton kapasiteli solüsyon tesislerinde üretim yapılacak. Ana arterlerin dışında, meydanlar, üst ve alt geçitler, vapur iskeleleri, otobüs durakları, hastane giriş-çıkışları, Üniversite ve okulların giriş-çıkışları için de karla mücadele ekipleri oluşturuldu" denildi.

MEYDANLARDA 359 PERSONEL VE 48 ARAÇ İLE KIŞ MÜCADELE ÇALIŞMASI YAPACAK

AKOM tarafından yürütülecek çalışmalara itfaiyenin, 45 adet "6x6x6 Afet Müdahale ve Kurtarma Aracı" ve 135 personel ile katılacağı aktarılan açıklamada, şöyle denildi: "Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Kadıköy, Taksim, Saraçhane, İDO Yenikapı, Eminönü, Harem, Üsküdar, Ümraniye-Tepeüstü meydanlarında, 359 personel ve 48 araç ile kış mücadele çalışması yapacak. Atık Yönetimi Müdürlüğü, 40 Hastane, 34 okul (üniversite-lise), 13 meydan, 304 durak, 117 üst ve alt geçit, 7 çöp aktarma istasyonu, işleme tesisleri, depo sahası yollarında 450 personel ve 38 araç ile görev yapacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan 142 traktör kar kürüme ekibi muhtarların sorumluluğunda kendi köy yollarını açmak için görev bölümü yaptı. Karla mücadelede toplam 870 araç, 2 bin 406 personel İstanbul halkına hizmet edecek."

İSTANBUL 9 BÖLGEYE AYRILDI

Açıklamada, olumsuz hava koşullarıyla ilgili çalışmalar için İstanbul'un 9 bölgeye ayrıldığı belirtilerek, bölgeler şöyle sıralandı:

1. Bölge: Bağcılar, Bayrampaşa, Esenler, Eyüp, Fatih, Güngören, Zeytinburnu

2. Bölge: Avcılar, Bakırköy, Bahçelievler, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Başakşehir, Beylikdüzü, Esenyurt

3. Bölge: Beşiktaş, Beyoğlu, Kağıthane, Şişli, Sarıyer,

4. Bölge: Gaziosmanpaşa, Arnavut köy, Sultangazi, Çatalca, Eyüp

5. Bölge: Çatalca, Silivri, Büyükçekmece

6. Bölge: Kadıköy, Maltepe, Ümraniye, Üsküdar, Ataşehir

7. Bölge: Sancaktepe, Adalar, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Tuzla

8. Bölge: Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe

9. Bölge: Şile, Çekmeköy."

BUZLANMA 3 SAAT ÖNCEDEN TESPİT EDİLECEK

Ayrıca, karla mücadele araçları ve ana arterlerde 28 ayrı noktaya yerleştirilen "Buzlanma Erken Uyarı Sistem"lerinin (BEUS) kullanılacağı kaydedilen açıklamada, "255 müdahale güzergahında yapılacak çalışmalarda buzlanma ilk olarak 3 saat önceden tespit edilecek ekipler bilgilendirilecek. İlk bilgilendirmeden sonra son 45 dakikada ise ekipler sevk ve idare edilecek. Zaman kaybı ve gereksiz malzeme kullanımı engellenecek. Kritik kavşaklarda 21 kurtarıcı ve çekici muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek. Sokakta yaşayan vatandaşlar için toplama merkezleri planlandı. Vatandaşlar zabıta, polis, ambulanslar ile toplanarak, sağlık kontrollerinden geçirilerek, spor salonlarında misafir edilecekler" denildi.

80 KİLOMETRE HIZLA 40 KİLOMETRELİK ALANDA TUZLAMA

Açıklamada, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerinin, kar küreyen, süpüren, kurutan ve tuz serpen 6 adet "Kar Kaplanı" ile çevre yollarında görev yapacağı bildirilirken, "Kar Kaplanı"nın 80 kilometre hızla giderek, bir seferde 40 kilometrelik alanda tuzlama yapma kabiliyetine sahip olduğu belirtildi. Yengeç yürüyüşü yapabilen aracın bıçağı iki kademeli olarak kar kürdüğü, bıçak kapalı iken 4.50 santimetre, açık iken 5.20 santimetre genişliğinde küreme yaptığı aktarılan açıklamada, "Kar Kaplanı"nın Avrupa Yakası'nda Boğaz Köprüsü Gişeler, Haliç, O3 Otoyolu, Mahmutbey, İstoç, Vatan Caddesi, Hadımköy, Büyükçekmece S Virajı, Mimarsinan Kavşağı'nda, Anadolu Yakası'nda ise Boğaz Köprüsü Gişeler, Fenerbahçe Stadı, Harem, Kartal, Kartal-Gebze arasında görev yapacağı belirtildi. - İstanbul





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER