İSMEK, Ücretsiz Meslek Kursları

İstanbul`daki ücretsiz kurs olanakları İstanbul`da belediye, gençlik merkezi ve halk eğitim merkezlerinin verdiği ücretsiz kurslar için kayıtlar başladı.

İSMEK, Ücretsiz Meslek Kursları
İSMEK, İSTANBUL BELEDİYESİ MESLEK KURSLARI

İstanbul`daki ücretsiz kurs olanakları İstanbul`da belediye, gençlik merkezi ve halk eğitim merkezlerinin verdiği ücretsiz kurslar için sizde yararlanabilirsiniz.


İstanbul’lular için kurs dönemi başlıyor. İstanbul’da birçok merkez hayat boyu öğrenme kapsamında aklınıza gelebilecek hemen hemen her dalda ücretsiz kurs hizmeti sunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSMEK kursları, her ilçede bulunan halk eğitim merkezi ve bazı belediyelerin bünyesinde bulunan gençlik merkezlerinde içinizdeki saklı kalmış yetenekleri keşfedebilir, bir meslek sahibi olabilir ya da öğrendiklerinizi hayata uygulayarak aile bütçenize katkıda bulunabilirsiniz. Biz de sizin için İstanbul’da ücretsiz kursları takip edebileceğiniz kurs merkezlerinin listesini oluşturduk. Haberimizden hangi merkezin hangi kursları verdiğini, kayıt tarihlerini ve iletişim adreslerini öğrenebilirsiniz.

Ayrıca kurslara katılmak isteyenlere bizden önemli bir hatırlatma; 2012-2013 eğitim öğretim dönemi için kurs kayıtları genellikle eylül ayında başlıyor.

İSMEK, İSTANBUL BELEDİYESİ MESLEK KURSLARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları ile İstanbullulara hizmet etmeye devam ediyor. Hayat boyu öğrenmeye verdiği önemle çalışmalarına devam eden İSMEK yeni bir meslek sahibi olmak, bir sanatla yeteneğini keşfetmek ya da ile aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen herkese, ücretsiz eğitim imkanı sunuyor.

2012-2012 eğitim ve öğretim dönemi İSMEK kursları için kayıtlar 3 Eylül 2012 Pazartesi günü başladı. Herhangi bir branşta eğitim almak isteyen kursiyer adaylarının kimlik fotokopisi ile kurs merkezlerine başvurmaları yeterli. Spor branşlarında eğitim almak isteyen kursiyerlerden ise yasal zorunluluk gereği, spor yapmalarına engel olmadığını bildiren sağlık raporu isteniyor. İSMEK’te eğitim almak için, yaş sınırı olmaksızın ilköğretim yaşını tamamlayan herkes, kayıt yaptırabiliyor.

Türkiye’nin en büyük ‘halk üniversitesi’ olma vizyonuyla faaliyetlerine devam eden İSMEK; 1996 yılında 3 kurs merkezinde, 3 branşta ve 141 kursiyerle başladığı eğitimlere, 2012 – 2013 eğitim öğretim döneminde İstanbul’un 38 ilçesinde 218 branşta ve 228 kurs merkezinde hizmet vermeye devam edecek. El sanatlarından bilişime, çocuk gelişiminden müziğe, giyimden yiyecek ve içecek hizmetlerine kadar pek çok alanda sanat ve meslek eğitimi İSMEK bu kursları ücretsiz olarak düzenliyor.
Geçen yıl 216 bin 500 yüz kursiyere eğitim veren İSMEK, bugüne kadar toplam 1 milyon 400 bin mezun verdi.


Belediyelerin Gençlik Merkezi Kursları


1. Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi (BAYGEM)
Kendini yetiştirmek, meslek edinmek, zamanını daha yararlı kullanmak isteyen 15-35 yaş arasındaki herkes Bayrampaşa Gençlik Merkezi’nde verilen kurslardan faydalanabiliyor.

Bilgisayar işletmenliği, bilgisayarlı muhasebe, grafikerlik, web tasarım, autocad, Osmanlı Türkçesi, İngilizce, Arapça, Almanca, Rusça, Arnavutça, Boşnakça, İtalyanca, hat, tezhip, ebru, tiyatro, resim, fotoğrafçılık, eğitici annelik, kişisel gelişim, bağlama, gitar, keman, ney, ud, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, tasavvuf musikisi, futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, bilardo, satranç, halk oyunları, gazetecilik, sinema TV, radyo programcılığı, ilkyardım, yazarlık gibi kurslardan faydalanabilirsiniz.
Kayıt için gerekli evraklar:
Diploma veya öğrenim belgesi fotokopisi
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Fotoğraf (2 adet)
İkametgah

BAYGEM’de kurs kayıtları için süreç şöyle işliyor: BAYGEM internet sitesinden istediğiniz her zaman istediğiniz kursa ön kayıt yaptırabiliyorsunuz. Ön kayıt işlemi bittikten sonra sıranız geldiğinde BAYGEM tarafından telefon ile aranıp kursa çağrılıyorsunuz.
Ayrıca bir not BAYGEM kurslarına devam edip başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı’nca onaylı sertifika veriliyor.
Tel: 212 567 80 53
Adres: İsmetpaşa mah. Nadir Tümer sok. No: 1 Bayrampaşa


2. Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi
Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi, alanlarında uzman eğitmenlerle 20 farklı branşta kişisel gelişim kursları düzenlemektedir. Kursların sonunda MEB onaylı sertifika verilmekle beraber kursların tamamı ücretsizdir. Kurslara 15 yaş üstü herkes başvurabilir. Başvuru için nüfus cüzdanı ve ikametgâh getirilmesi gerekir.
Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından verilen kurslar: İngilizce, diksiyon, bilgisayar, web tasarım, grafik tasarım, bilgisyaralı muhasebe, gitar, keman, bağlama, piyano, ney, ud, bass gitar, bateri, resim, ebru, hat sanatı, tiyatro, fotoğrafçılık
Kurs başvurusu için şahsen Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’ne başvurmanız gerekiyor.
Başvuru için gerekli evrak:
İkametgah
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
Tel: 0 212 244 30 06
Adres: Şahkulu Mahallesi Meşrutiyet Caddesi No:127 Şişhane Beyoğlu-İstanbul
 

3. Gaziosmanpaşa Gençlik Merkezi
Kurs kayıtları Gaziosmanpaşa Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi’nde 3 Eylül – 30 Eylül tarihleri arasında yapılacak.
Eğitim alanında açtığı kurslarla gençlere hobi ve meslek alanında önemli katkılar sağlayan Gaziosmanpaşa Belediyesi, bünyesinde kurulu Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi’ne gelen istekleri dikkate alarak verdiği kurs sayısını 10’a çıkarttı. Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi’ndeki kurslar SBS, İngilizce, Tiyatro, Satranç, Resim, Gitar, Bağlama, Keman, Ney ve Fotoğrafçılık alanlarında verilecek.
Kurslardan yararlanmak isteyenler Gaziosmanpaşa Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi’ne başvurabilir veya 0212 453 54 69 ile 0212 564 63 12 numaralı telefonlardan bilgi alabilirler.


4. Üsküdar Belediyesi Gençlik Merkezi

Üsküdar Belediyesi Gençlik Merkezi resim, karikatür, hat, ebru, gitar, ney, bağlama, keman fotoğraf, sinema, tiyatro, halk oyunları, atölyelerinin yanı sıra çevre, bilim, robot, astronomi kulübü gibi kulüpler bulunuyor. Ayrıca bilişim alanıda web tasarım, photoshop, grafik, yazılım atölyeleri hizmet veriyor.
Spor alanındaki fitness, pilates, step-aerobik, karate-do, judo, bilardo, satranç, izcilik gibi klüplerin yanı sıra dil, düşünce, edebiyat ve tarih kulüpleri gençlerin gelişimine katkıda bulunmak için faaliyet gösteriyor.
Tel: 216 557 71 98
Adres: Burhaniye Mah. Genç Osman Sk. No:13 P.K. 34676 Üsküdar / İstanbul


Belediyelerin Verdiği Ücretsiz Kurslar


Avcılar Belediyesi
Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi olmak üzere çeşitli kültür merkezlerinde müzik ve yabancı dil alanında kurslar veriyor. Geçtiğimiz yıl tiyatro, halk oyunları, resim, heykel, müzik, bağlama, çini boyama, bale, modern dans, Türk halk müziği ve Türk sanat müziği alanında kurslar veren merkezin bu yılki kursları için bilgi almak için 212 509 90 55 no’lu telefonu arayabilirsiniz.

Beykoz Belediyesi
Beykoz Belediyesi’nin 23 farklı branşta düzenlediği kültür-sanat ve eğitim kursları için kış dönemi kayıtları başlıyor. Kayıtlar, 3-21 Eylül tarihleri arasında kurs merkezlerine yapılabilecek.

Ekim-Kasım ve Aralık olmak üzere 3 aylık dönemi kapsayan kurslarda çocuklar ve yetişkinler için farklı seçenekler bulunuyor. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, Kavacık Hizmet Binası ve Tokatköy Hizmet Binası’nda verilecek ücretsiz eğitimlerden yararlanmak isteyen ilçe sakinleri adı geçen kültür merkezlerine başvurarak kayıt yaptırabilecek.
İngilizce, Arapça, Osmanlıca, Tiyatro, Keman, Fotoğrafçılık, Kaligrafi, Gitar, Bağlama, Diksiyon, Hızlı Okuma, İspanyolca, Kanun, Ney branşlarının yer aldığı kurslarda öğrencilere takviye olarak yine İngilizce, Matematik, Türkçe, Fen Bilgisi, Geometri, Biyoloji, Kimya, Fizik, Coğrafya dersleri verilecek.
Tel: 216 425 03 77

Halk Eğitim Merkezleri Kursları
İstanbul’da halkın yaşam kalitesini yükseltmek için yaşam boyu öğrenme bakış açısıyla toplumun öğrenme, iş ve yaşam becerilerini geliştirmek, iş dünyasına kalfa ve ustaların geliştirmesini sağlamak amacıyla halk eğitim merkezleri iş başında. İstanbul’un 39 ilçesinde 41 halk eğitim merkezinde toplumun her seviye ve kesimindeki kadın-erkek, genç-yaşlı (15-70 yaş), okumuş-okumamış, belli bir mesleği olan ya da olmayan herkes bu eğitimlerden yararlanabilir.
Halk eğitim merkezlerinde okuma yazma kurslarından yabancı dil kurslarına; diksiyondan halk oyunlarına; modelistlik kurslarından bilgisayarlı muhasebe kurslarına kadar birçok alanda kurslar verilmeye devam ediyor.
İstanbul Avrupa Yakası`ndaki halk eğitim merkezleri


İstanbul Avrupa Yakası  Halk eğitim merkezleri

1. Arnavutköy Halk Eğitim Merkezi

Arnavutköy halk eğitim merkezinde 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında 24 dalda kurs açılması planlanmaktadır. Açılacak kurslar şu şekildedir: Basketbol, tenis, güreş, voleybol, futbol, halk oyunları, kadın üst giysileri dikimi, makine nakışı, bilgisayar kullanımı, çeyiz ürünleri hazırlama, dekoratif ev aksesuarları hazırlama, katin ve açık alan işletmeciliği, el nakışları, kalorifer ateşçiliği, doğal gaz kalorifer ateşçiliği, pratik İngilizce, Osmanlı Türkçesi, Türk sanat müziği öğretimi, keman, okuma-yazma, gitar, arıcılık ve kuaförlük.
Kurslara kayıt hafta içi hergün kurs merkezlerine başvurabilirsiniz. Kurslar eylül, şubat ve yaz döneminde temmuz ayı olmak üzere açılabiliyor. Kursa kayıt olmak için kimlik fotokopisi, öğrenim belgesi fotokopisi ve merkezden temin edilecek başvuru formu gerekli.
Tel: 212 597 85 76
Adres: Yunus Emre Mahallesi Necip Fazıl Caddesi Numara:190 (Ayazma i. ö. o. En Üst Kat) Arnavutköy

2. Avcılar Halk Eğitim Merkezi
Avcılar Halk Eğitim Merkezi’nde bilgisayar işletmenlik, web tasarım, grafik animasyon, autocad, Rusça, İngilizce, ebru, mis sabun, alüminyum kabartma, el ve makine nakışları, çocuk gelişimi, güzellik ve saç bakım hizmetleri, bahçecilik, aile eğitimi gibi kurslar veriliyor.
Avcılar Halk Eğitim Merkezi’ne online olarak kurs kaydı yaptırabiliyorsunuz.
Tel: 212 509 56 40
Adres: Ambarlı mah. Lojman sok. Cumhuriyet cad. Avcılar

3. Bağcılar Halk Eğitim Merkezi

Bağcılar Halk Merkezi’nde okuma yazmadan enstrüman kurslarına, diksiyondan Türk halk oyunlarına kadar birçok kurs veriliyor. Kursa kayıt olmak için merkeze bizzat başvuru yapmanız gerekiyor.
Tel: 0 (212) 461 06 00
Adres: Sancaktepe Mah. 3/2 Sk. No:15

4. Bahçelievler Halk Eğitim Merkezi
Bahçelievler Halk Eğitim Merkezi’nde bilgisayar destekli muhasebe, bilgisayar işletmenliği ve step-aerobit kursları için kurs kayıtları devam ediyor. 2012-2013 eğitim dönemi için ise açılması planlanan kurslar şu şekilde: Aşçı çırağı, kuaförlük, giyim üretim teknolojisi, yabancı dil, aile eğitim, Türk halk oyunları, cam seramik, el sanatları…
Tel: 212 652 24 12
Adres: Kocasinan Merkez Mah. Çavuşpaşa Köprü Yolu Karadeniz Cad. No:32 Bahçelievler - İstanbul


5. Bakırköy Halk Eğitim Merkezi
Bakırköy Halk Eğitim Merkezi bilgisayar işletmenliği, web tasarım, grafik tasarım, emlak danışmanlığı, saç bakımı, cilt bakımı, estetisyenlik, masörlük, resim, ebru, ahşah rölyef, ahşap boyama, diksiyon, radyo televizyon spikerliği, fotoğrafçılık, baba destek programı, aşçılık, bale, arıcılık ve dil kursları gibi kurslar veriliyor.
Tel : 0212 660 20 38
Kartaltepe Mah. General Şükrü Kanatlı Cad. No : 3 Bakırköy / İSTANBUL


6. Başakşehir Halk Eğitim Merkezi
Başakşehir Halk Eğitim Merkezi kursları için kurs merkezlerini arayıp ya da internet sitesinden bilgi alabilirsiniz.
Telefon: (212) 488 41 47
Adres: 5.Etap. Akşemsettin İlköğretim Okulu B-Blok. Kat:2 Başakşehir


7. Bayrampaşa Halk Eğitim Merkezi
Bayrampaşa Halk Eğitim Merkezi’nde İngilizce, Arapça, arı yetiştiriciliği, biçki-dikiş, ev mefruşatı, el sanatları, kuaförlük, modelistlik, stilistlik, aşçılık, makine nakışı, cilt bakımı, makyaj, bağlama, halk oyunları, hat, ebru, tezhip, masa tenisi, satranç, doğalgaz kalorifer ateşçiliği, anne çocuk eğitimi ve okuma-yazma kursları veriliyor.
Tel: 0 212 535 03 33
Adres: Cevatpaşa Mahallesi Millet Caddesi No: 66 Bayrampaşa


8. Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi
Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi, bilişim, el sanatları, gösteri sanatları, güzellik ve saç bakımı, müzik ve resim kursu, seramik ve cam teknolojisi dallarında kurslar vermektedir. Kurslara kayıtlar 1-30 eylül ayında internet sitesi üzerinde ya da merkezlere yapılacak şahsen başvurular ile yapılmaktadır.
Kursa başlamak için gerekli belgeler:
1- Başvuru Formu (İnternet sitesi ya da merkeze giderek doldurulabilir.)
2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
3- Spor Branşları, Dans ve Halk Oyunları Kursları için Hükümet Tabipliğinden Sağlık Raporu (Sağlık Ocaklarından olabilir.)
4- 2 adet Vesikalık Fotoğraf
Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi’ne sadece kursiyer olarak değil, usta öğretici olarak görev yapmak için de başvuruda bulunabilirsiniz.
Tel: (0212) 260 31 30
Adres: Barbaros Bulvarı, Dikilitaş Yeniyol Leylak Sokak, No:10


9. Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezi

2012 - 2013 eğitim öğretim yılı Beylikdüzü Halk Eğitim Merkezi’nde açılacak kurslara yönelik kayıtlar başlamıştır.
Yeni kayıt alacak kurslar şu şekilde:
Gitar, keman, piyano, bağlama, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, halk oyunları, modern danslar, uygulamalı tiyatro, dekoratif ahşap sanatı, ebru, misinalı takı yapımı, şiş örücülüğü, geleneksel el nakışları, iğne oyası, tel kırma, ev tekstili, kurdele nakışı, makine nakışı, modelist yardımcılığı, kadın giysileri dikimi, bilgisayar, fotoğrafçılık, cilt bakımı, kuaförlük, resim, gravür, İngilizce, Arapça, hasta ve yaşlı refakatçisi, direksiyon eğitimi öğreticiliği, motorlu taşıt sürücüleri sınav sorumlusu, emlak danışmanlığı, diksiyon, arı yetiştiriciliği
Tel: 212 873 07 25
Adres: Ali Talip Özdemir Caddesi Cumhuriyet Mah. Çağlayan Sokak Beylikdüzü/İSTANBUL


10. Beyoğlu Halk Eğitim Merkezi
Beyoğlu Halk Eğitim Merkezi tarafından 2012-2013 eğitim öğretim döneminde bilgisayardan fotoğrafçılığa, emlakçılıktan keçe yapımına kadar toplam 82 branşta kurs açılacaktır. Kurslara katılmak isteyenler, nüfus cüzdanı fotokopisi ve öğrenim belgesi ile Beyoğlu Halk Eğitim Merkezi’ne gidip müracaat ederek önkayıt yaptırabilirler.
Tel: 0 212 237 87 51
Adres: İstiklal Caddesi Katip Mustafa Çelebi Mah. Tel Sk. No:19 Büyükparmakkapı/ Beyoğlu İSTANBUL


11. Büyükçekmece Halk Eğitim Merkezi
Büyükçekmece Halk Eğitim Merkezi kursları için telefonla bilgi alabilirsiniz.
Tel: 212 882 23 54 – 883 71 43
Adres: 19 Mayıs Mahallesi. 19 Mayıs İlköğretim Okulu. Askerlik Şubesi Yanı. Büyükçekmece – İSTANBUL


12. Çatalca Halk Eğitim Merkezi
Çatalca Halk Eğitim Merkezi’nde bilgisayar, el sanatları, güzellik bakımı gibi kursların yanı sıra arıcılık, modern tarım ve hayvancılık, kurban kesim elemanı yetiştirme kursu ve model uçak yapımı kursu da verilmektedir.
Kursa merkeze giderek kayıt yaptırabilirsiniz. Ayrıca kursa kayıt için gerekli belgeler: Başvuru formu, nüfus cüzdanı ve öğrenim belgesi
Telefon : 0212 789 10 46
Adres : Cumhuriyet Meydanı No:1 ÇATALCA İSTANBUL


13. Eminönü Halk Eğitim Merkezi

Merkezde bilgisayar işletmenliği, web tasarımı, bilgisayarlı muhasebe, kalorifer ateşçiliği, doğalgaz ateşçiliği, el sanatları, el nakışı, ev mefruşatı, bayan kuaförlük, kırk yama, porselen boyama, turistik eşya yapımı, İngilizce, İspanyolca, Osmanlıca, uygulamalı tiyatro, diksiyon, anne ve çocuk eğitimi ve okuma yazma kursları verilmektedir.
Tel: 212 511 29 33
Adres: Bab-ı Ali cad. No:37 Cağaloğlu Fatih


14. Esenler Halk Eğitim Merkezi
Tel: 212 568 15 09
Adres: Menderes mah. 328. Sok. No:6 Esenler


15. Esenyurt Halk Eğitim Merkezi
Esenyurt Halk Eğitim Merkezi tarafından 2012-2013 eğitim öğretim döneminde diksiyon, çağrı merkezi elemanı, makina nakışı, gitar, halk oyunları, bağlama, resim, İngilizce, kick-Box, takı tasarımı, tiyatro, fotoğrafçılık, modelistlik, grafik ve animasyon, bilgisayar İşletmenliği, web tasarım, muhasebe, aşçılık, doğalgaz tesisatçılığı, emlak danışmanlığı, çocuk gelişimi, bayan kuaförlüğü, halı-kilim dokuma, ahşap boyama ve giyim teknolojileri kursları gibi kurslar verilecek.
Esenyurt Halk Eğitim Merkezi’nde usta öğretici olarak çalışmak isteyenler CV’lerini [email protected] adresine gönderebilirler.
Telefon: 212 699 80 00
Adres: İnönü Mahallesi. 410 Sokak. No:61 Esenyurt – İSTANBUL


16. Eyüp Halk Eğitim Merkezi

Telefon : 0 212 567 63 61
Topçular Mahallesi Rami Kışla Caddesi No:50 Topçular / Eyüp


17. Fatih Halk Eğitim Merkezi
2012-2013 eğitim öğretim döneminde Fatih Halk Eğitim Merkezi tarafından açılacak kurslar:
Bilgisayar, ön muhasebe grafik animasyon, web tasarım, İngilizce, Arapça, Almanca, Rusça, Osmanlı Türkçesi, Kur’an-ı Kerim ve tecvitli okuma, diksiyon, okuma yazma, aşçılık, pasta yapımı, saç bakımı, çocuk bakımı, yaşlı refakatçısı, yağlı boya resim, fotoğraf çekimi, ebru, ahşap boyama, mefruşat, el nakışları, takı, bağlama
Telefon: 0 212 523 29 48
Adres: Derviş Ali Mah. Salmatomruk Cad. Kasap Sk. No:3 Edirnekapı Fatih


18. Gaziosmanpaşa Halk Eğitim Merkezi
Gaziosmanpaşa Halk Eğitim Merkezi tarafından bu yıl açılacak kurslar: Bilgisayar operatörlüğü (işletmenliği), İngilizce, bilgisayarlı muhasebe, tezhib, biçki-dikiş, el sanatları, kuaförlük, modelistlik, stilistlik, makine nakışı, emlak danışmanlığı, bağlama, halk oyunları, satranç, doğalgaz kalorifer ateşçiliği, katı-sıvı yakıt kalorifer ateşçiliği, gitar, okuma yazma, diksiyon, bilgisayar bakım onarım, fitness, futbol, voleybol, basketbol, badminton
Ayrıca İngilizce, bilgisayar işletmenliği, bilgisayarlı muhasebe ve bağlama kursları için kayıtlar başlamıştır.
Tel: 212 618 38 87
Adres: Küçükköy 538. sokak No:1 Gaziosmanpaşa – İstanbul


19. Güngören Halk Eğitim Merkezi
Güngören Halk Eğitim Merkezi kursları için 2012-2013 yılı kurs kayıtları başlamıştır. Kayıt olmak isteyenlerin kimlik fotokopisiyle merkez binasına başvurması gerekiyor.
Bilgisayar kullanımı, web tasarım, bilgisayar bakım onarım, bilgisayarlı muhasebe, bilgisayarlı modelistlik, giysi tadilatçısı, düz dikiş makineci, reçme makineci, overlok makineci, makinede beyaz iş, makinede Türk işi, zigzag makinede kum işi, makinede suzeni, makinede çin iğnesi, çocuk bakım ve eğitimi, aşçı çırağı, pasta yapımı ve sunumu, yağlı boya resim, cam el dekorcu, saç bakımı ve yapımı (kuaförlük), uygulamalı tiyatro, okuma- yazma kursları, Türk halk oyunları, takı tasarımı, gümüş örücülüğü, İngilizce kursu, stilistlik(kadın giysileri artistik çizim), modelistlik (kadın giysileri kalıp hazırlama), dekoratif ahşap süsleme, çeyiz ürünleri hazırlama, kick boks, iğne oyası, 3-6 yaş aile eğitimi, 7-11 ve 12-18 yaş aile eğitimi, taekwondo kursu, emlak danışmanlığı, katı ve sıvı kalorifer ateşçiliği, doğalgaz ateşçiliği kursu, gitar kursu
Kayıt için gerekli evraklar: Nüfus cüzdan fotokopisi, kurs kayıt formu
Tel: 0212 568 00 85- 86
Adres : Gençosman Mahallesi Yetkin caddesi Mera Sokak No:2 GÜNGÖREN İSTANBUL


20. Kağıthane Halk Eğitim Merkezi
Kağıthane Halk Eğitim Merkezi kursları için bilgi almak için kurs merkezi ile telefonla irtibata geçebilirsiniz.
Tel: 0212 264 06 16
Adres: Harmantepe Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi No:10 Gültepe Kağıthane


21. Küçükçekmece Halk Eğitim Merkezi
Küçükçekmece Halk Eğitim Merkezi’nde çivi ve tel ile takı yapma, dekoratif ahşap süsleme, ebru, elde kurdela işi, kadın giysileri dikimi, çeyüz ürünleri hazırlama, yağlı boya resim, el sanatları teknolojisi, ve grafik tasarımı kursu verilmektedir.
Tel: 0212 598 59 45
Adres: Küçükçekmece Halk Eğitim Merkezi Gültepe Mah. Karayolu Cad. CAD.NO:17 Küçükçekmece - İSTANBUL


22. Sarıyer Halk Eğitim Merkezi
Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde ebrudan takı tasarımına, aşçılık kursundan tiyatro ve arıcılığa kadar pek çok branşta kurslar verilmektedir.
Tel: 212 242 50 60
Adres: Şehit Mithat Yılmaz Cd. Karakol Sk. No:6 Sarıyer-İstanbul


23. Sultangazi Halk Eğitim Merkezi

Resim, Türk halk oyunları, bilgisayar işletmenliği ve web tasarımı halk eğitim merkezi tarafından verilen kurslardan sadece birkaçı…
Tel: 212 606 13 16
Adres: Sultançiftliği mah. Eski Edirne Asfaltı No: 449 A


24. Silivri Halk Eğitim Merkezi
Silivri Halk Eğitim Merkezi kursları 2012-2013 kayıtları başlamıştır. Silivri Halk Eğitim Merkezi’nde verilecek kurslar: Afet (deprem) eğitimi, basketbol, gitar, okuma - yazma 1. kademe okuma - yazma 2. kademe, satranç, taekwondo, Türk halk oyunları, yabancı dil – İngilizce, yetişkinler için ikinci kademe eğitimi kurs, arıcılık, avcı eğitimi, bilgisayar okur yazarlığı, bilgisayar operatörlüğü – işletmenliği, doğalgaz kalorifer ateşçiliği, el nakışları - hesap işi, el nakışları - Maraş işi, el nakışları - Bartın işi, el nakışları - hazır gereçlerle el nakışları, kalorifer ateşçiliği kursu, kantin ve açık alan işletmeciliği, web tasarımı ve yağlı boya resim tekniği kursu
Tel: 212 727 25 96
Adres: Yeni Mahalle Gazitepe Yolu Üzeri No: 3 Kat: 3 Silivri / İSTANBUL


25. Şişli Halk Eğitim Merkezi
2012-2013 eğitim öğretim Şişli Halk Eğitim Merkezi’nde açılması planlanan kurslar:
Okuma yazma, temel bilgisayara okur yazarlığı, bilgisayar kullanımı, web tasarımı, bilgisayar destekli muhasebe, işaret dili kursu, resim, aşçılık, cilt bakımı, makyaj, dil kursları, müzik kursları, tiyatro, doğalgaz-kalorifer ateşçiliği, Türk halk oyunları, pazarlama perakende kursları, seramik, çinicilik, ebru, modelistlik
Tel: 212 35606 66-67
Adres: Salih Tozan Sok. No:18 Esentepe Şişli İstanbul


26. Zeytinburnu Halk Eğitim Merkezi
Halk eğitim merkezi tarafından bilgisayar işletmenliği, dekoratif el sanatları, el dokuma, el nakışı, güzellik, kadın giysileri dikimi, makine nakışı, ön muhasebe, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, müzik, bağlama, Türk halk oyunları gibi kurslar verilmektedir.
Kursiyer kayıt formunu halk eğitim merkezinden temin ederek, kursa başvuru yapabilirsiniz.
Tel: 02125826099
Adres: Veliefendi Mah. 114. Sok. No:5/1 Zeytinburnu/İSTANBUL 34020


İstanbul Anadolu Yakası Halk eğitim merkezleri

1. Adalar Halk Eğitim Merkezi
Halk eğitim merkezi tarafından verilen kurslar: Bilgisayar işletmenliği, kuaförlük, makine nakışı, okuma yazma, Türk halk oyunları, ahşap hediyelik eşya yapımı, at bakımı ve sağlığı, engelliler ev aksesuarları hazırlama kursu, kırk yama, tel yama, takı tasarımı, el nakışı, gümüş kazaz örücülüğü, gümüş işlemeciliği
Tel : 0 (0216) 382 56 66
Adres: Başlala sok. No:13 Büyükada /Adalar / İSTANBUL


2. Ataşehir Halk Eğitim Merkezi
Ataşehir Halk Eğitim Merkezi’nde gidebileceğiniz kurslar:
Bilgisayar kullanımı, web tasarımı, grafik tasarımı, bilgisayarlı muhasebe, fotoğrafçılık, okuma yazma, İngilizce, halk oyunları, aşçı çıraklığı, kuaförlük, ebru, resim, makina nakışı, gitar, bağlama, el nakışı, cilt bakımı, giyim, sahne makyajı, türk sanat müziği, ahşap rölyef, iğne oyası, havuz, operatörlüğü, emlak danışmanlığı, 0-18 yaş aile eğitimi, satranç, arıcılık, işaret dili, kantin, işletmeciliği, sera yetiştiriciliği, eczacı kalfalığı, tiyatro – drama, diksiyon
Tel: 216 315 43 40
Adres: Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı Cad. Sümbül Sok. No:1 Kat: 4 Ataşehir / İST


3. Beykoz Halk Eğitim Merkezi
Beykoz Halk Eğitim Merkezi tarafından pek çok alanda kurs verilmektedir. Bunlar: ahşap teknolojisi, aile ve tüketici bilimleri, bilişim teknolojileri, çocuk gelişimi ve eğitimi alanı, kişisel gelişim ve eğitim alanı, el sanatları teknolojisi, elektrik elektronik teknolojisi, giyim üretim teknolojisi, güzellik ve saç bakım hizmetleri, hasta ve yaşlı hizmetleri, kuyumculuk teknolojisi, muhasebe ve finansman, müzik ve gösteri sanatları, okuma yazma, sanat ve tasarım, yabancı dil, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme
Tel: 216 323 13 03
Adres: Ortaçeşme Çayır caddesi No:7 Beykoz
 

4. Bostancı Halk Eğitim Merkezi
2012-2013 eğitim öğretim döneminde açılacak kurslar: Temel bilgisayar, web tasarımı, İngilizce, Almanca, Rusça, inşaat teknolojisi, yüzey temizleme, emlakçılık, cam üfleme, piyano, keman, gitar, kuyumculuk, Türk halk oyunları, resim, NLP, kişisel gelişim
Kurs başvurularını merkezden yaptırmanız gerekiyor.
Tel: 216 361 24 16
Adres: Vukela Caddesi No:15 Üstbostancı/İstanbul


5. Çekmeköy Halk Eğitim Merkezi

Havuz suyu operatörlüğü, saç bakımı, görme engelliler için bilgisayar kullanımı, bilgisayar kullanımı, bağlama, Arapça, Almanca, 3-6 yaş aile eğitim, okuma yazma kursu Çekmeköy Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen kurslardır.
Tel: 216 429 51 10
Adres: Havacılar cad. Subay Loj. Yanı Taşdelen


6. Kadıköy Halk Merkezi
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi 2012-2013 eğitim öğretim yılı kurs kayıtları 10 Eylül 2012 tarihinde başlayacak.
Merkezde gidebileceğiniz kurslar: Bilgisayar, web tasarım, grafik animasyon, grafik tasarım, autocad, gitar, keman, bağlama, piyano, yan flüt, org, İngilizce, Almanca, İspanyolca, İtalyanca, Rusça, Fransızca, Osmanlıca, Arapça, Yunanca, Japonca, Türk halk oyunları, tiyatro, drama, dans, el sanatları, takı tasarım, güzellik ve saç bakımı, bilgisayarlı modelistlik, diksiyon, yaşam koçluğu, halkla ilişkiler, tur operatörlüğü, dijital fotoğrafçılık, emlak danışmanlığı, ilkyardım, tenis, basketbol, jimnastik, seramik ve cam teknolojisi, tesisat teknolojisi kursları
Tel: 216 336 12 00
Adres: Bahariye cad. No: 39 Adliye yanı Kadıköy


7. Kartal Halk Eğitim Merkezi
Kartal Halk Eğitim Merkezi’nde gidebileceğiniz kurslar:
Bilgisayar, autocad, grafik ve animasyonla web tasarım, web sayfası hazırlama, ofis programları kullanımı, bilgisayar okur yazarlığı, bilgisayar destekli muhasebe, ön muhasebe, temel muhasebe, bilgisayar destekli muhasebe, el sanatları teknolojisi, hazır gereçlerle yapılan nakışlar, ev tekstili, seramik ve cam teknolojisi, güzellik ve saç bakımı, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, iş hayatında iletişim, spor ve dil kursları
Tel: 216 353 36 76
Adres: Atatürk Bulvarı Meydan sok. No:1 Kartal – İstanbul


8. Maltepe Halk Eğitim Merkezi

Maltepe Halk Eğitim Merkezi tarafından birçok alanda kurslar verilmektedir.
Tel: 0 216 383 69 79
Adres: Yalı Mahallesi 1. İlkokul Sokak No: 2 Maltepe


9. Pendik Halk Eğitim Merkezi
Pendik Halk Eğitim Merkezi kursları hakkında detaylı bilgiyi telefonla irtibata geçerek alabilirsiniz.
Telefon: 216 378 70 75
Adres: Kurtköy Mahallesi. Ankara Caddesi. Dede Korkut Sokak. No:5 Pendik- İSTANBUL


10. Sancaktepe Halk Eğitim Merkezi

Sancaktepe Halk Eğitim Merkezi’nde resim, halk oyunları, web tasarım, bilgisayar işletmenliği kurslarını takip edebilirsiniz
Tel: 216 561 95 70
Adres: Osmangazi mah. Hilal cad. No: 59 Blok Samandıra Sancaktepe
 

11. Sultanbeyli Halk Eğitim Merkezi
Sultanbeyli Halk Eğitim Merkezi 2012-2013 yeni dönem kurs kayıtları başlamıştır.
Tel: 216 592 65 65
Adres: Ahmet Yesevi mah. Biberlik cad. Altınova sok. No: 3 Sultanbeyli


12. Şile Halk Eğitim Merkezi
Şile Halk Eğitim Merkezi kursları: Bilişim teknolojileri, bahçecilik, çocuk gelişimi, kişisel gelişim, grafik ve fotoğraf, muhasebe ve finansman, müzik ve gösteri sanatları, okuma-yazma, pazarlama, sağlık bilgisi ve ilkyardım, futbol, kick box, aerobik, fitness, güreş, hentbol, basketbol, futbol, güzellik, saç bakım
Tel: 216 711 52 40
Adres: Çavuş mah. Üsküdar cad. No: 122 Şile


13. Tuzla Halk Eğitim Merkezi
Halk eğitim merkezinde satrançtan diksiyona, halk oyunlarından cam işlemeciliğine pek çok alanda kurs hizmeti verilmektedir.
Telefon : 0 216 395 77 43
Adres : Evliya çelebi Mah. Hatboyu cd. Gündoğdu Sk. No:3 Tuzla
14. Ümraniye Halk Eğitim Merkezi
Ümraniye Halk Eğitim Merkezi’nde gidebileceğini kurslar: Resim, baba eğitimi, diksiyon, yabancı dil, tiyatro, hasta ve yaşlı bakımı, eğitici anne kursu, okuma yazma, terzilik, biçki-dikiş, kuaförlük, el sanatları, modelistlik, stilistlik, ev tekstili, bilgisayar operatörlüğü, ağaç işleri, kurban kesimi, avcılık, aşçılık, arıcılık, sıva, boya, badana
Tel:2163351749
Adres :İstiklal Mah. Mithatpaşa Cad. No:43. Sondurak Ümraniye/İST.


15. Üsküdar Halk Eğitim Merkezi

Üsküdar Halk Eğitim Merkezi’nde 2012-2013 eğitim öğretim yılında resim kurslarından dil kurslarına, bilgisayardan müzik kurslarına kadar 64 dalda kurs verilmektedir.
Tel : 216 553 21 34
Adres : Murat Reis Mah. Yeni Dershane Sk. No: 47 Bağlarbaşı Üsküdar/ İSTANBUL

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 18:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109