Kayıp iPhone 5 için "çok özel tim" görevde

CSI Apple! Kayıp iPhone 5 için "çok özel tim" görevde iPhone 5 prototipinin kaybolduğu yönündeki haberlerin ardından San Francisco'da ilginç bir operasyon gerçekleştirildi. Bir ihbar üzerine Apple tarafından görevlendirilen müfettişler, San Francisco Polis Departmanı ile ortaklaşa bir operasyon düzenledi.

Kayıp iPhone 5 için
Bir Apple çalışanının San Francisco'daki bir barda unuttuğu iddia edilen prototiple ilgili gelen bir ihbar üzerine iPhone 5 prototipinin unutulduğu belirtilen bölgede yaşayan bir adamın evine, 4 polis eşliğinde 2 Apple müfettişi baskın düzenledi.

Şahsın evini, arabasını ve bilgisayarındaki dosyaları arayan tim, sonuçta kayıp cihazla ilgili hiçbir ipucuna ulaşamasa da polisin Apple'ın operasyonuna verdiği bu destek ABD'de oldukça yankı uyandırdı.

POLİSTEN GAF: iPhone5.doc
Guardian, Huffington Post, CNN, Wall Street Journal, Washington Post gibi birçok büyük gazetede de yankı bulan habere göre hem polis yetkilileri hem de Apple yetkilileri konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, aslında operasyonun hangi kayıp cihaz için yapıldığı bilgisi de soru işareti.
Fakat Reuters'ın iddiasına göre daha sonra polis tarafından gönderilen basın açıklamasına yönelik dosyanın adının "iPhone 5" olması, kayıp cihazın ne olduğuyla ilgili en önemli ipucu oldu.

Geçtiğimiz aylarda iPhone 5'in prototipinin çalındığı yönünde bazı söylentiler ortaya çıkmış fakat bu söylenti doğrulanmamıştı. Daha sonrasında ise henüz iPhone 5 piyasaya sürülmeden Çin malı iPhone 5'lerin polis operasyonlarında ele geçirilmesi şaşkınlık yaratmıştı.

SADECE REKLAM MI?

Öte yandan teknoloji çevrelerinde bu operasyonların Apple'ın yeni iPhone için bir reklam stratejisi olduğu iddiaları da var. Fakat Apple boyutunda bir teknoloji şirketinin hem kamu gücünü kullanıp hem de bir vatandaşın evine baskın düzenleyebilecek kadar riskli bir operasyon yapıp yapmayacağı soruları şu an için yanıtsız kalmış durumda.
Buna karşılık daha önce de buna çok benzer bir senaryo iPhone 4 için yaşanmıştı. iPhone 4'ün prototipi, satışa sunulmadan aylar önce barda bulunmuş, Apple mühendisinin unuttuğu iPhone 4'ün fotoğraf ve özellikleri bir teknoloji blogunda yayınlanmıştı. Bir öncekine çok benzer bu gelişme soru işaretlerini ciddi ölçüde artırdı.
Ataşehir'de Hastahane ve Tıp Merkezleri
Sigorta hasar sorgulama
Ataşehir Firma Rehberi
Ataşehir'de Hastahaneler Tıp Merkezleri
Atasehirliyiz.net
Ataşehir Kebapcılar Adres ve telefonları

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER