İşte ABD’de en çok çalınan otomobiller!

İşte ABD’de en çok çalınan otomobiller!

İşte ABD’de en çok çalınan otomobiller!
İşte ABD’de en çok çalınan otomobiller!

ABD'de 2009 yılında en çok çalınan otomobil modellerinin listesi açıklandı. Ancak liste, pek düşünülebilecek modellerden oluşmuyor.

ABD’de oto hırsızlığı 2009 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 17 azaldı. FBI’ın son suç istatistiklerine göre bu suçta son 6 yıldır aralıksız meydana gelen gerilemede en keskin düşüş de 2009 yılında yaşandı. Bu iyi haber. Kötü haber ise eğer yaşlı bir arabanız varsa, bilin ki hırsızların asıl hedefi sizsiniz.

ABD’de ülke genelinde çalınan otomobillerin istatistiğini tutan Ulusal Sigorta Suçları Bürosu (NICB), en çok çalınan otomobillerin listesini yayınladı. İlk 10 sıranın 8’ini 1990’lı yılların otomobilleri oluşturuyor. NICB listesine göre ABD’de 2009 yılında en fazla 1994 model Honda Accord çalındı.

HIRSIZLARIN HEDEFİ OTO DEĞİL PARÇA

Aslında uzun süredir her yılın listesinin ilk sırasında 1990’lı yılların ortalarına ait Honda ya Toyota’lar bulunuyor. Çünkü bu modeller oldukça popüler ve her zaman parçasına talep var. Hırsızlar, bu otomobilleri çalıp parçalıyor ve parçalarını satıyor. Bu arabayı bir bütün olarak satmaktan daha çok kazandırıyor.

Birçok yeni modelin, hırsızların işini oldukça zorlaştıran güvenlik teknolojilerine sahip olması da oto hırsızlığının azalmasında rol oynuyor.

İŞTE ABD’DE 2009 YILINDA EN ÇOK ÇALINAN OTOMOBİL MODELLERİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109