Tatlı hayat' için sahte dolar bastılar Yılbaşında eğlenip hesabı sahte parayla ödemişler

Tatlı hayat' için sahte dolar bastılar Yılbaşında eğlenip hesabı sahte parayla ödemişler

Tatlı hayat' için sahte dolar bastılar Yılbaşında eğlenip hesabı sahte parayla ödemişler
Tatlı hayat' için sahte dolar bastılar Yılbaşında eğlenip hesabı sahte parayla ödemişler. Antalya'da yıllardır çalıştıkları halde bir türlü zengin olamayan ve aralarında matbaa sahibi bir kişinin de bulunduğu 5 kişilik sahte para çetesi çökertildi. Polisin yaptığı baskında sırasında 5 kişi kıskıvrak yakalanırken, piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 550 adet sahte 100 dolar ele geçirildi. Zanlıların sorgusu devam ediyor.

MATBAADA SAHTE DOLAR

Antalya'da özellikle eğlence yerlerinde sahte dolar dolaştığı ihbarını alan Mali Şube Ekipleri, sahte paraların Üçgen Mahallesi'nde bir matbaada basıldığını belirledi. Mali Şube ekipleri, matbaa ve şahızların bulunduğu 6 ayrı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Polis, gece yarısı düzenledikleri operasyonda evlerinde uyuyan matbaa sahibi Hakkı Y. (52), baldızı Salise A. (40), Memduh B. (28), Ömer A. (24) ve İsmail A. (26)'yı gözaltına alındı.

Matbaada ve zanlıların üzerlerinde yapılan aramalarda piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış sahte 550 adet 100 dolar ve sahte para basımında kullanılan çeşitli malzemeler ile kalıplar ele geçirildi.

SAHTE DOLARLA YENİ YIL KUTLADILAR
Yılbaşı gecesinde eğlendikleri mekanlarda sahte para ile hesap ödedikleri de belirlenen zanlıların, aralarında yaptıkları telefon konuşmalarında, "Bundan böyle namusumuzla çalışmayalım. Hazır para yemesi ne kadar güzel. Alıştık artık biz buna. Başka bir şey yapmayalım. Para basmaya devam edelim" diye konuştukları ortaya çıktı. Piyasaya ne kadar sahte dolar sürdükleri belirlenemeyen zanlıların sorgularının devam ettiği belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER