SULTANBEYLİ GÜZELLEŞİYOR

SULTANBEYLİ GÜZELLEŞİYOR

SULTANBEYLİ GÜZELLEŞİYOR
Son dönemde hızlı bir gelişim sürecine giren Sultanbeyli'nin görünümü de güzelleşiyor. Geçtiğimiz yıl bir ilke imza atılarak düzenlenen "Yalıtım Fuarı" ile ilçe çapında başlayan dış cephe çalışmaları bul yıl da tüm hızıyla devam ediyor.

Her geçen gün daha hızlı büyüyen Sultanbeyli, son dönemde fark edilir ölçüde bir gelişim sürecine girdi. 20 yıllık hayal olan TEM Otoyolu Köprülü Kavşak Projesinin tamamlanmasıyla, yatırımcılar, ilçeye akın etmeye başladı. Şimdilerde yükselen eğitim kompleksleri, alışveriş merkezleri, oteller ve fabrikalar gibi hayata geçen projelerle Sultanbeyli hızla gelişiyor.
Bu süreçte ilçenin sokakları, caddeleri kadar binalarının güzelleşmesi için de çeşitli çalışmalar yapan Sultanbeyli Belediyesi, geçtiğimiz yıl düzenlediği yalıtım fuarıyla, vatandaşların binalarına yalıtım yaptırmaları için teşvik çalışmalarında bulunmuştu. Fuara, ısı yalıtımında öncü markalar, kredi kolaylığı sağlayacak bankalar ve İGDAŞ katılmış, vatandaşlara ısı yalıtımında kolaylık sağlanması amaçlanmıştı.
Yıl boyunca binlerce vatandaş, binasına yalıtım yaptırdı ve hem faturalarda yüzde 50 tasarruf sağladı, hem de binalarını koruyarak sağlıklı bir ısı dengesi oluşturdu.

Bu yıl da teşvik çalışmalarını sürdüren Sultanbeyli Belediyesi, evlerine yalıtım yaptıran vatandaşlara teşekkür sertifikası gönderiyor, hem ilçenin güzelleşmesine, hem de ülke ekonomisine katkılarından dolayı teşekkür ediyor.
Neden Isı Yalıtımı?
 Isı yalıtımı, maliyetini 2,5 - 3 yıl içinde amorti edip ev sahibini uzun vadede büyük kâra geçirir.
 Isı yalıtımının binaya kattığı ekonomik değer % 25'e kadar çıkar.
 Tüm bunların ötesinde artık binalar için Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğu (yani ısı yalıtımı zorunluluğu) var ve 2017'ye kadar bina sahibi herkes ısı yalıtımı yaptırmak zorunda.
 2017'den itibaren bina ile ilgili yapılacak tüm işlemler için belediyeler Enerji Kimlik Belgesi talep edecekler.
 Hemen ısı yalıtımı yaptıramayacak ev sahipleri ise mutlaka dış cephesini boyayarak binasını koruma altına almalıdır. Estetik açıdan kattığı güzelliğin yanı sıra dış cephe boyası kısmen de olsa binanın yıpranmasını azaltıp yalıtım sağlamaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER