ŞİDDET MAĞDURU KADIN ÖLMEK İSTEMİYORUM

Ataşehir'de 8 yıl önce boşandığı eşi tarafından defalarca ölümle tehdit edildiğini ve demir çubuklarla dövüldüğünü iddia eden Ülkiye B. (35) polisten yardım istedi. Polisin 'Şahit yok.' diyerek rapor alması için hastaneye gönderdiği Ülkiye B. aldığı dar

ŞİDDET MAĞDURU KADIN ÖLMEK İSTEMİYORUM
Mağdur Ülkiye B., 7 yıl evli kaldığı eski eşi Cevat A.'dan 8 yıl önce boşandı. Biri 17, diğeri 12 yaşında iki çocuk annesi olan kadın, boşanmasına rağmen yakasını bir türlü kurtaramadı. Sık sık kapısına dayanan Cevat A.'nın saldırısına uğrayan kadın, defalarca polisten yardım istedi. Ancak her defasında da şahit olmadığı gerekçesiyle kocasının gözaltına alınması mümkün olmadı. 8 yıl içinde 6 defa çeşitli hastanelerden darp raporu alan talihsiz kadın sesini gerekli mercilere duyurmayı başaramadı.

BEŞ DEFA ADRES DEGİŞTİRDİ

Eski eşinin demir çubuklarla saldırdığını ve kendisini saçlarından sürüklediğini belirten Ulkiye B., dayaktan kurtulmak için 5 defa adres değiştirdiğini söyledi. Darp raporu almak için geldiği hastanede gazetecilere açıklama yapan Ülkiye B. yaşadıklarını şu sözlerle aktardı; "8 yıldır şiddet görüyorum. Beni ve çocuklarımı silahla tehdit ediyor. Silahla bize vuruyor ve hakaret ediyor. 'Sizi dağa kaldırıp, öldüreceğim.' diyor. Defalarca karakola müracaat ettim. Her defasında 'Şahit yok.' diyerek ciddiye almadılar. Çeşitli hastanelerden 6 kez rapor aldığım halde bana şahidin yok diyor polis. Bu gidişle şahidim 'ölümüm' olacak. Bu nasıl bir devlet? Kimse hiç bir şey yapmıyor. Bugün karakola gittiğimde polis bana 'Sığınma evine git.' diyor. Esas suçlu sokaklarda dolaşırken benim sığınma evine gitmemi istiyorlar."
zaman.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER