Mısır'da çatışmalar başladı

Mısır'da 6 Ekim Köprüsü'nde Mursi yanlıları ve karşıtları çatışıyor.

Mısır'da çatışmalar başladı
Mısır'da çatışmalar başladı

Mısır'da 6 Ekim Köprüsü'nde Mursi yanlıları ve karşıtları çatışıyor.

İhvan Teşkilatı'nın ev hapsinde tutulduğuna inandıkları Muhammed Mursi'nin salıverilmesi için orduya verdiği 2 saatlik sürenin dolması ile Mısır karıştı. Ülke genelinde çatışmalar artarken, 6 Ekim Köprüsü'nde karşı karşıya gelen gruplar birbirlerine havai fişek yağdırdı.

MISIR CANLI YAYIN İZLE

6 EKİM KÖPRÜSÜNDE ÇATIŞMA

Cuma namazı öncesi toplanan Mursi taraftarları kentin birçok bölgesinde eylem yaptı. Mursi'nin görevine dönmesini isteyen İhvan Teşkilatı üyeleri, orduya verdiği 2 saatlik sürenin dolmasının ardından Tahrir Meydanı ve Devlet Televizyonu'na yürümek istedi. 6 Ekim Köprüsü'nde karşı karşıya gelen Mursi taraftarları ile polis arasında sert çatışmalar yaşanıyor. Silah ve molotofların da kullanıldığı çatışmalarda çok sayıda yaralı olduğu bilgisi geliyor. Çatışmalarda hayatını kaybedenlerin de olduğu belirtilirken, Ordu ve polis hızla bütün bölgelere yayılmaya çalışıyor.

17 KİŞİ ÖLDÜ

Mısır'ın başkenti Kahire'nin merkezinde yaşanan çatışmalarda ölü sayısının 17'ye yükseldiği bildirildi. Mısır devlet televizyonu, Sağlık Bakanlığı'nın Tahrir Meydanı yakınındaki çatışmalarda ölü sayısının 17'ye yükseldiği bilgisini verdiği duyurdu.

307 KİŞİ YARALANDI


Bu arada Mısır'ın İskenderiye şehrinde devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları ile karşıt gruplar arasında yaşanan çatışmalarda resmi olmayan rakamlara göre 307 kişinin yaralandığı ifade ediliyor. Çatışmaların devam ettiği kaydediliyor.

MÜSLÜMAN KARDEŞLERİN 2 LİDERİ SERSET

Mısır'da Özgürlük ve Adalet Partisi Başkanı Muhammed Saad El Katatni ile Müslüman Kardeşler Lideri Yardımcısı Muhammed Raşad Beyomi'nin serbest bırakıldığı bildirildi. Mısır'da önceki gün yaşanan askeri darbe sonrası El Katatni ve Beyomi göstericileri öldürme suçlamasıyla tutuklanmıştı.

El Katatni ve Beyomi'nin delil yetersizliğinden serbest bırakıldığı kaydedildi.

ZIRHLI ARAÇLAR TAHRİRE DOĞRU HARAKET ETTİ


Bu arada askeri zırhlı araçların Tahrir'e doğrun gittiği, karşıt göstericilerin de bu araçlara binere Mursi taraftarlarının üzerine geldiği ifade ediliyor. Mursi taraftarları ile karşıt göstericiler arasında Tahrir Meydanı yakınındaki 6 Ekim köprüsünde çatılma yaşanırken, göstericiler bir birine taş ve havai fişek attı. Mursi taraftarlarının ise bölgeden çekildiği aktarılıyor.

Daha Büyük Görüntüle

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2013, 00:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER