MİGROS BİR YILDA 247 TON PLASTİK AZALTTI

Migros Poşetsiz Alışveriş ile Hem Doğaya Hem Müşterilerine Kazandırıyor

MİGROS BİR YILDA 247 TON PLASTİK AZALTTI

MİGROS BİR YILDA 247 TON PLASTİK AZALTTI
Migros Poşetsiz Alışveriş ile Hem Doğaya Hem Müşterilerine Kazandırıyor.

Migros’un plastik poşet kullanımını azaltarak doğaya katkı amacıyla hayata geçirdiği #PoşetsizAlışverişHareketi ile işlem başına poşet kullanımında ilave yüzde 10’a yakın azaltım sağlandı. Migros, Poşetsiz Alışveriş Hareketi’ne katılan müşterilerine teşekkür etmek üzere, bugüne kadar diktiği yarım milyon ağaca ek olarak Ege Orman Vakfı aracılığıyla Manisa Yunt Dağı’na 10 bin fidan daha dikti. Aynı zamanda Migros, İş Dünyası Plastik Girişimi taahhüdü kapsamında son bir yılda plastik kullanımında 247 tonluk bir azaltım gerçekleştirdi.

Poşetsiz Alışveriş Hareketi, doğaya katkının yanı sıra müşterilerine de kazandırarak devam ediyor. Migros müşterileri, 17 Haziran tarihine kadar Migros ve Macrocenter mağazalarından, Money Kart ile poşetsiz yaptıkları her 50 TL ve katlarındaki alışveriş için çekiliş hakkı kazanacak.

 

Migros, plastik kullanımının azaltılması hedefiyle 2021 yılında başlattığı Poşetsiz Alışveriş Hareketi’nin ilk aşamasında, müşterilerinin desteğiyle, işlem başına poşet kullanımını yaklaşık ilave yüzde 10 oranında azalttı. Bugüne kadar Ege Orman Vakfı aracılığıyla yarım milyon ağaç diken Migros, müşterilerinin poşet kullanmama konusundaki hassasiyetine teşekkür etmek üzere Manisa Yunt Dağı’na da 10 bin fidan daha dikti. 

17 Mart itibariyle ikinci aşamaya geçen Poşetsiz Alışveriş Hareketi, plastik poşet kullanımını azaltarak doğaya katkı sağlayan müşterilere de kazandıracak.  Money Kart sahipleri, 17 Haziran tarihine kadar Migros ve Macrocenter mağazalarından, muaf ürünler hariç poşet almadan yaptıkları her 50 TL ve katlarındaki alışveriş için çekiliş hakkı kazanacak. Çekiliş sonucunda 3 kişi iPhone 13 telefon, 200 kişi 500 TL değerinde alışveriş fırsatı yakalayacak. Kapsamdan muaf olan ürünler ve diğer tüm detaylara money.com.tr adresinden ulaşılabilir. 

Özgün markalı gıda dışı ürün ambalajlarında %25 oranında geri dönüştürülmüş plastik kullanılıyor

İş Dünyası Plastik Girişimi taahhüdünün imzacıları arasında olan Migros, son bir yılda plastik kullanımında 247 tonluk bir azaltım sağladı. 

Özgün markalı ürünlerinin ambalaj içerik ve geri dönüşüm oranlarını kademeli olarak iyileştirilmesi yönünde de güçlü adımlar atıyor. Migros, gıda dışı ürün ambalajlarında yüzde 25 oranında geri dönüştürülmüş plastik (r-PET) kullanıyor. 

Migros, tedarikçilerini de gerçekleştirdiği sevkiyatlarda ambalajlarını çok kullanımlı modele dönüştürülmeleri için teşvik ediyor. Dağıtım merkezi sevkiyatları, katlanabilen ve yeniden kullanılabilen konteyner kasalarda geçekleştiriliyor. Migros mağazaları ve genel merkezlerinde de plastik atıkların azaltılması için kesintisiz şekilde iyileştirme çalışmaları yürütülüyor. 

Migros ayrıca, MİGET’te hayata geçirdiği yeni yatırımlarla paketli ette yıllık üretim kapasitesini yüzde 66 artırırken, kullanılan plastik malzemenin yüzde 25 oranında azaltılmasını sağladı

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109