MHP'den Öneri; "Zorunlu Askerliğe Asgari ücret, Bedelli yapamayana 600 TL maaş"

MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, zorunlu askerlik yapacak er ve erbaşların harçlıklarının asgari ücret düzeyine çıkartılması, doğu ve güneydoğuda askerlik yapacak olan erlere de bunun iki katı harçlık verilmesi için kanun teklifi verdi. Bedelli yapamayana 600 TL maaş

MHP'den Öneri;

MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, zorunlu askerlik yapacak er ve erbaşların harçlıklarının asgari ücret düzeyine çıkartılması, doğu ve güneydoğuda askerlik yapacak olan erlere de bunun iki katı harçlık verilmesi için kanun teklifi verdi.
Bedelli yapamayana 600 TL maaş
MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin 257 sayılı Er ve Erbaş Harçlıkları Kanununda değişiklik yapılması için kanun teklifi verdi. Teklifin gerekçesinde hükümetin getirdiği bedelli askerlik ile ilgili kanun teklifinin toplum vicdanında huzursuzluk yarattığın savunan Çirkin, bedelli askerlik için istenen 30 bin lirayı bulamayacak, asgari ücretle geçinen insanlara dikkat çekti. Çirkin, “Özellikle terör örgütüyle mücadele kapsamında Doğu ve Günaydoğu Anadolu bölgesinde askerlik yapan asker aileleri, artan terör olayları karşısında her gün haber başında çocuklarının akıbetini merak ederken, 30 bin TL karşılığında bir gün bile kışlaya uğramadan “askerlik yaptı” belgesi verilecek olması, “şehit” ve “gazilik” bedelinin paraya endekslenmesinden rahatsızlık duymaktadır” dedi.

Bedelli askerlik kanununun yürürlüğe girmesinden sonra yoksul ailelerin 30 bin TL bulamamaları nedeniyle çocuklarını özellikle terröle mücadele yapılan bölgelere askerlik yapmak üzere göndermelerinin zorunlu olacağını, askerliği “vatan hizmeti” ve “Peygamber ocağı” kutsiyetinden uzaklaştıracağını savunan Çirkin bu nedenle askerlik hizmetini yapacak yoksul ailelerin çocukları için bu hizmeti yaparlarken finanse edilmeleri, tüm er ve erbaşlara verilen harçlıkların yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Çirkin bu çerçevede tüm er ve erbaşlara, 16 yaşından büyükler için uygulanan net asgari ücret tutarında harçlık ödenmesini, birinci ve ikinci derecede kalkınma bölgelerinde görevli er ve erbaşlar için ise bunun iki katı harçlık verilmesi için yeni düzenleme yapılmasını teklif etti.   (Akşam)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER