Hamas Türkiye'den Gazze'nin tapusunu istedi! Hamas, Türkiye'den Osmanlı  dönemine ait Gazze'nin tapu ve nüfus kayıtlarını istediklerini, ancak  kendilerine verilmediğini belirterek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardımcı olmalarını talep etti.
Hamas Türkiye'den Gazze'nin tapusunu istedi. Gazze'deki yönetiminin  İçişleri Bakanlığı Sivil İşler Müdürü Riyad Zeytuni, 2008-2009 savaşında  ellerindeki kayıtların bombardımanda yok edildiğini, İsrail'in de  kendilerine bu belgelerin kopyasını vermeyi reddettiğini kaydetti.  Geriye sadece Türkiye'de bu kayıtlara ulaşma imkanı kaldığını, o yüzden  de Mayıs ayında Ankara ve İstanbul'a ziyaret gerçekleştirdiklerini  belirten Zeytuni, Tapu Kadastro ile Devlet Arşivleri'ne gittiklerini ve  talepte bulunduklarını ifade etti.
Zeytuni, 'Tapular, vakfiyeler ile ilgili belgeler ya da doğum-ölüm  kayıtları gibi belgeler bizim için çok önemli. Çünkü onlar bizim  geçmişimizi belgeliyor, nereden geldiğimizi, kökenimizi ortaya koyuyor'  dedi.
'NEREDEN GELDİĞİMİZİ GÖRDÜK'
'Türkiye'deki kayıtlarda nereden geldiğimizi gördük' Gazze'nin eskiden  ticaret yolları üzerinde olduğuna dikkati çeken Zeytuni, Filistin'e  gelip yerleşen, evlenen birçok yabancı bulunduğunu, bunların bazılarının  da Osmanlı Türkü olduğunu söyledi.
Türkiye ziyaretlerinde kayıt ve tapuların bir kısmını gördüklerini  anlatan Zeytuni, 'Aradığımız bazı isimlere bile kayıtlara rastladık.  Nereden geldiklerini gösteriyor. Bunlara Türkiye'deki kayıtlarda  ulaşılabilir.
Yetkili kardeşlerimizden kopyalarını istedik. Bunların bir kısmı aynen  Osmanlı zamanında olduğu gibiydi, hatta bir kısmı Arapçaydı. Örneğin  Seyid Haşim, Şeyh Zekeriya ve El Sedra Camileri gibi.
Hatta bu camilerde çalışanların isimleri ve maaşlarını bile gördük'  şeklinde konuştu. Zeytuni, ancak kayıtların kendilerine verilmediğini,  Filistin Büyükelçiliği üzerinden başvuru yapmalarının istendiğini  söyledi.
GÜL VE ERDOĞAN'A ÇAĞRI
Filistin daha önce hiç bağımsız olmadığını, bir devletten diğerine  geçtiğini dolaysıyla kendi arşivleri olmadığına dikkati çeken Zeytuni,  şöyle devam etti:
'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan bu kayıtları özellikle de Osmanlı  zamanında kayıtlara geçen isimleri, tapuları, ölüm-doğum kayıtlarını  talep ediyoruz. Kendi aslımızı bulmamız bu kayıtlara bağlı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den bu kayıtları istiyoruz zira bunların  hepsi Osmanlı arşivlerinde. Bu kayıtlar ancak Filistin'e geldiğinde bir  işe yarar. Çünkü bizler ile ilgili.'
OSMANLI 4 ASIR HÜKMETTİ
Gazze, 2007 yılından beri Batı Şeria'da kurulu Ramallah yönetiminden  bağımsız olarak Hamas tarafından yönetiliyor. İki hükümet arasında da  ciddi anlamda sorun yaşandığından birçok konuda işbirliğine gidilemiyor.  Türkiye'deki büyükelçilik ise Ramallah yönetimini temsil ediyor.
Gazze, dünyadaki en eski şehirlerden biri olarak kabul ediliyor.  Bulgular, Gazze'deki insanlık tarihinin 5000 yıl öncesine dayandığını  gösteriyor.
Eski Mısır, Roma, ardından da Bizans'ın egemenliği atına giren Gazze,  635 yılında İslam orduları tarafından fethedildi. Eyyubiler ve  Memlüklülerin de hüküm sürdüğü Gazze, 1516'da Yavuz Sultan Selim'in  Mısır seferi sırasında Osmanlı topraklarına katıldı. Osmanlı, 7 Kasım  1917'de Gazze'den çekilmek zorunda kaldı.
Ardından İngiliz hakimiyetine giren Gazze, 1948 Arap-İsrail Savaşı  sonucu Mısır, 1967 savaşında ise İsrail'in kontrolü altına girdi. İlk  intifadan 6 yıl sonra İmzalanan Oslo Barış Anlaşması ile İsrail  askerleri Gazze'den çekildi.
Daha sonra İsrail yerleşim yerleri de kaldırılınca Gazze tamamen  Filistin'in kontrolü altına girdi. Ancak Hamas'ın iktidara gelmesiyle  Gazze'ye kara, hava ve denizden abluka uygulanmaya başlandı. 2008-2009  savaşında ise binden fazla Gazzeli hayatını kaybetti.   Kaynak: Ataşehirliyiz.net
Hamas Türkiye'den Gazze'nin Osmanlı dönemine ait tapusunu istedi
Hamas Türkiye'den Gazze'nin tapusunu istedi! Hamas, Türkiye'den Osmanlı dönemine ait Gazze'nin tapu ve nüfus kayıtlarını istediklerini, ancak kendilerine verilmediğini belirterek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardımcı olmalarını talep etti. Hamas,Türkiye,Gazze'nin tapusunu istedi,Osmanlı dönemi,Gazze,tapu ve nüfus kayıtları,Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,İsrail
                        YORUM EKLE
    
              
          1
          Dibindeki otel Dolmabahçe Sarayı'nın duvarı çatlattı
        
            
          2
          RECEP AKDAĞ, ÜMRANİYE ARAŞTIRMA HASTANESİ, ACİLİN...
        
            
          3
          KARTAL ARAŞTIRMA HASTANESİNDE, TEKNİSYEN MÜDÜRÜNE...
        
            
          4
          KADIKÖY’DE 15 BİN KAÇAK SİGARA ELEGEÇİRİLDİ
        
            
          5
          AYEDAŞ'IN YENİ HİZMETİ, SMS İLE ELEKTRİK KESİNTİ...
        
            
          6
          Ataşehir'de Korkkutan  Yangın
        
            
          7
          Baysaş İnşaat, Firtepe'ye ilk kazmayı vuracak!...
        
            
          8
          Şampiyon Ataşehir Belediyespor Kadın Futbol Takımı...
        
            
          9
          Tuzla Belediyesinden sosyal alanlara kamelya
        
            
          10
          Tuzla'da Okul Ziyaretleri Devam Ediyor
        
        
  SON DAKİKA HABERLERİ
  ANKETTüm Anketler
  SIRADAKİ HABER