İstanbul'da Sultanlara Layık İftar Sofraları

İstanbul'da Sultanlara Layık İftar Sofraları

İstanbul'da Sultanlara Layık İftar Sofraları
The Marmara İstanbul: Taksim Manzarasında İftar Keyfi

Ramazan süresi boyunca her saat hareketli Taksim manzarası eşliğinde iftar yemekleri için The Marmara İstanbul'u tercih edenler otelin içerisinde bulunan The Marmara Tuti Restoran' da; Fıstıklı ve Ballı Padişah Macunundan Ceviz ve Kaymaklı Vezir Macununa, Taze Naneli Soğuk Salatalık Çorbasından Dilli Buğdaylı Aşure Çorbasına, Zeytinyağlı Kestaneli Kabak Çiçeği Dolmasından Çökelekli Köprü Mantısına ve Bin Yaprak Tatlısına kadar onlarca seçeneğin yer aldığı soğuk, sıcak ve tatlı açık büfeleri ile ağırlanacaklar.

The Marmara İstanbul Tuti Restoran'da canlı fasıl eşliğinde iftar yemeği

Otelin Lobi katında yer alan "Tezgah" reyonunda ise Ramazan' a özel pide, börek çeşitleri, bademli ve nar ekşili güllaç, özel çikolata üçlüsü (gül ganajlı trüf çikolata, tarçın ve karanfilli trüf çikolata, fıstıklı trüf çikolata), kireç kaymağında cevizli kabak tatlısı gibi hediyelik olarak da alınabilecek tatlılar satışa sunuluyor.

The Marmara İstanbul Rezervasyon: 0212 251 46 96


The Marmara Şişli: Uzaklara Gitmeden İftar Lezzetleri

İş merkezlerine olan yakınlığı ile öğle yemeklerinin ve iş çıkışlarının alternatif adresi olan The Marmara Şişli, Ramazan ayında iftar yemekleri için de uğrak noktası olmaya aday.

Konumuyla şehrin karmaşasına girmeden yemek yiyebilme imkanı sunan The Marmara Şişli'nin iftar yemekleri için hazırladığı açık büfesinde dikkat çekenler arasında Karışık Peynir Fayansı, Kuzu Tandır, Beğendili Piliç, Sote Mevsim Sebzeleri, İslim Kebabı, Piliç Topkapı, Piliç Şaşlık gibi lezzetler bulunuyor.

The Marmara Şişli'de açık büfe iftar yemeği

The Marmara Şişli Rezervasyon: 0 212 370 94 00


The Marmara Pera: İftar Yemeğinizi Eski İstanbul'da Alın

Pera bölgesinde semtin nostaljik dokusunu, tarihini ve dinamik yapısını taşıyan ve ziyaretçilerine eski İstanbul`u yaşatan The Marmara Pera, birbirinden lezzetli iftar menüleriyle ramazan ayının en lezzetleri sofraları arasındaki yerini alıyor.

Taksim'in nabzının attığı Beyoğlu ve Asmalımescit'e sadece bir dakikalık mesafede konumlanan The Marmara Pera, açık büfe ve set menü olarak sunduğu iftar yemeği seçeneklerinde Yoğurtlu Mantı Çorbası, Keşkekli Kuzu İncik, Fıstıklı Kuzu Sarma, Sini Kebabı, Sebze Buketi, Cevizli Kadayıf, Fıstıklı Dolama, Limonlu Cheesecake gibi lezzetler sunuyor.

The Marmara Pera'da iftar keyfini

The Marmara Pera Rezervasyon: 0 212 251 46 46


A'jia'da İftar Vakti

Kanlıca' da bulunan tarihi Ahmet Rasim Paşa Yalısı'nda butik otel ve restaurant olarak hizmet veren A'jia, Ramazan Ayı boyunca misafirlerini yine özel bir atmosferde ağırlayacak.

A'jia, konuklarını Ramazan Ayı boyunca iftarda boğaz manzarası eşliğinde, ödüllü mutfak şefi ve ekibinin özel olarak hazırladığı açık büfe mönü ile ağırlayacak.

Ramazan Özel Açık Büfesinde zengin iftariyelikler, sıcak, soğuk ve tatlı büfesi canlı ney ve kudüm müziği eşliğinde sunuluyor.

Gruplara özel olarak oluşturulan ve farklı damak zevklerine hitap eden zengin içerikte 5 özel iftar mönüsünün fiyatları 85-95 TL + KDV arasında değişiyor.

Konukların, ramazan için özel olarak hazırlanan lezzetleri, Boğaz'ın büyüleyici manzarası eşliğinde tadabilecekleri A'jia'ya rahat ulaşım için her zaman olduğu gibi Ramazan ayı boyunca da Emirgan Atlı Köşk önünden ücretsiz tekne servisi yapılacak.

Yaşanmışlıklarla dolu tarihi bir yalıda, modern dekorasyonu ile etkileyici bir sentez sunan A'jia, Ramazan ayında da, özel lezzetlerle bezenmiş iftar sofrası ve keyifli bir sohbet için konuklarını bekliyor.

Telefon: 0216 413 93 53 - 54


Fenerbahçe Belvu'de İftar Keyfi…

Heryil farkli bir bereket ve keyifle gelen , 11 ayin sultani Ramazan ayinda hersene oldugu gibi bu senede Fenerbahçe Belvu Tesislerinde iftar menuleriniz hem damak tadiniza hemde goz zevkinize hitap edecek.

Genis ve zengin menusu ile iftarlari farkli bir tatda yasatmaya hazirlanan mekanda gecmisten gunumuze geleneksellesen iftar sofralarina ozel bircok lezzeti bulmaniz mumkun,iftariyeliklerinden geleneksel tatlilarina kadar leziz yemekler ve bir okadar guzel sunumlu menulerimiz ile misafirlerimizi agirlamaktan keyif duyacagiz…

Bulundugu konum itibari ile her taraftan marinaya hakim olan Fenerbahce Belvu 'de yer alan BELVU OCAKBASI ET MANGAL RESTAURANT ette iddeali oldugu kadar iftar sonrasinda da misafirlerine keyif aldirmak konusunda da iddeali,cay tiryakileri icin hazirlanmis semaverlerde servis edilen caylari ve Osmanli'dan bu yana gelen naturel kizilcik serbet ikramina kadar misafir memnuniyeti on planda…

Sark mutfaginin special urunlerinin de yer aldigi mutfakta ,Balikesir'den gelen kivircik kuzu diye adlandirilan ozel bir etten urunlerini imal eden Belvu Ocakbasi Et Mangal Restaurant'ta pismis etin servisi ise ozel mangalda servis edilmekte ve etinizi sogutmadan yeme ayricaligini yasayabilirsiniz.

Gelen misafirlerini kaliteli hizmet anlayisi ve profesyonel ekibi ile agirlayan mekanda limitsiz iftar menusu .Cocuk oyun alani ve mama sandalyesi bulunan mekanda vale ve ozel otapark hizmetimizde mevcuttur.Acik ve kapali mekan alternatifleri ile ''GRUP IFTAR'' organizasyonlarida yapilabilen mekanda hersey sizler icin dusunulmus konumdadir…

Telefon: 0216 450 39 60

     
"Point Hotel Barbaros'ta Boğaz'a Karşı İftar Keyfi…

Türkiye'nin ilk Art Tech oteli Point Hotel Barbaros, eşsiz boğaz manzarasına sahip Roof Restaurant'ında canlı fasıl müziği eşliğinde Türk mutfağının seçkin lezzetlerini sunuyor.

Çağdaş sanat ve iç mimari ile en son teknolojik yeniliklerin bir arada olduğu, dünyanın yeni otel teması olan "Art Tech" konseptiyle Esentepe'de şehir otelciliğine yeni bir soluk getiren Point Hotel Barbaros, 21 Ağustos'tan itibaren Roof Restaurant'ında zengin Ramazan menüsü ve canlı fasıl müziği eşliğinde açık büfe iftar keyfi yaşatmaya hazırlanıyor. Point Hotel Barbaros'un ödüllü Mutfak Şefi Serdar Özkan'ın, Ramazan için özel olarak hazırladığı menüde geleneksel iftariyeliklerin dışında birbirinden lezzetli zeytinyağlılar, yöresel yemekler, pide çeşitleri, Kafkas pilavı, yaprak sarma, mantı gibi sıcak alternatifler ve hem göze hem de damağa hitap eden muhteşem tatlılar yer alıyor.

Point Hotel Barbaros'un lezzetli iftar mönüsünün

Telefon: 0212 337 30 00


İftar Sonrası Kahveler Gönül Kahvesi'nden

Ayların Sultanında İftar Sofranızı Bir Fincan Kahveyle Taçlandırın…
Ramazan geldi… İftar sonrası bir fincan köpüklü kahve içmeden kendine gelemeyenlere, bir fincan kahve yanında bir de gönül dostluğu sunuyor Gönül Kahvesi. "Gönül ne kahve ister ne kahvehane, gönül sohbet ister kahve bahane" diyerek yola çıkan Gönül Kahvesi, sıcacık, huzurlu ve dost bir mekanla karşılıyor sizleri. Sunduğu eşsiz lezzetlerle yapacağınız sohbetleri süsleyerek...

İstanbul'da gün geçtikçe yayılan Gönül Kahvesi, en koyu kahvesi "Gönül Harmanı" ile iftar sonrası koyu muhabbetlere zemin hazırlıyor. Türk Kahvesi müdavimlerinin gözünden kaçmayan Gönül Kahvesi'nin Türk Kahvesi sevmeyenlere bile bağımlılık yapacak birçok lezzetle harmanlanan kahve seçenekleri bulunuyor. Damla sakızlısından çikolatalısına, kakulelisinden keçi boynuzlusuna birçok çeşit kahve damak tadınızda yer edinmek için bekliyor.

Gönül Kahvesi, klasik kahve tatlarına alternatif arayanları da düşünerek, aşılanmamış antepfıstığı olan melengiç ağacının meyvelerinden üretilen melengiç kahvesini de misafirlerinin beğenisine sunuyor. Melengiç kahvesi de yumuşak içimiyle değişik lezzetler peşinde olanlarca keşfedilmeyi bekliyor.

Ramazan ayının ruhuna da son derece uygun bir biçimde dekore edilmiş olan Gönül Kahvesi'nin konsepti Osmanlı ve Anadolu Medeniyetleri üzerine kurulu. Öyle ki, gerek koltuklar gerek duvarlarda yer alan objelerin Anadolu Uygarlıkları'na hitap edecek şekilde tasarlanmıştır.

Gönül Kahvesi birbirinden farklı, lezzetli ve bol çeşitle sunduğu kahveleriyle İstanbul Bahçelievler Çalışlar Caddesi ve İstanbul Beylikdüzü Markacity'de bulunuyor.

Polat Renaissance'de İftara Davetlisiniz

Fırınlardan caddelere yayılan sıcacık pidenin kokusu gelir burnumuza, Ramazan'a özel birbirinden lezzetli yemeklerin süslediği sofralara ulaşmak isteriz. Polat Renaissance'ın iftar sofraları ise ayrı bir gelenektir Ramazan'da....

İftariyelikler, eski İstanbul'un özgün lezzetleri, Polat Renaissance Spesiyalleri, geleneksel tatlıları ve şerbetleriyle, huzur veren fasıl eşliğinde eşsiz Ramazan sofraları bu yıl da sizleri bekliyor.Sevdiklerinizle birlikte paylaşabileceğiniz iftar yemeklerinizde Daphne Restaurant Grill'deki zengin açık büfeyi veya Marmara Balık'ın terasında spesiyal İftar menüsünü tercih edebilirsiniz. İftar davetlerinizde ise ister evinizde, ister otelimizin size uygun salonlarında veya otelin havuz başında 20 kişiden 1500 kişiye kadar misafirleriniz için özenle hazırlanan menü alternatiflerini deneyebilirsiniz.

Ayrıca Ramazana ayı boyunca Polat Patisserie; spesiyalitesi güllacı, geleneksel Türk tatlılarını, lokum, şekerleme ve çikolatalarını beğeninize sunmaya devam ediyor.
Bu Ramazan'da her Ramazan olduğu gibi Polat Renaissance sizleri bekliyor.

Daphne Restaurant'da iftar büfesi kişi başı :
Marmara Balık Lokantası'n da iftar menüsü kişi başı :

Telefon: 0212 414 18 00


Rejans İçin İftar Vakti

İstanbul'un en köklü restoranlarından Rejans Restaurant, geleneksel değerlerimizle buluşmaya devam ediyor.
Rejans Restaurant, her yıl olduğu gibi bu yıl da, çok özel iftar sofraları sunuyor konuklarına…

İftar yemekleri, kutsal değerlerimiz açısından özeldir. Ancak içeriği açısından da özel olmak zorundadır. Hafif ama besin değeri yüksek bir mönü, hem tüm bir günün açlığını bastıracak, hem de vücudu yormayacaktır.
Rejans'ın hazırladığı Ramazan mönüsü bu özellikleri taşımaktadır. Rejans'ın tarihi dokusunda, dostlarınızla paylaşacağınız ağız tadı, Ramazan keyfinize keyif katacaktır.

İşte Rejans'ın İftar Mönüsü:
- İftariyelik 7 çeşit (organik zeytin, Medine hurması, beyaz peynir, özel pastırma, beef domates, yaprak dolma, ev yapımı turşu)
- Borç çorbası veya günün çorbası
- Sıcak iftar tabağı 4 çeşit (Pırasa köftesi, Ispanak köftesi, kıymalı börek, kızartılmış kaşar) veya peynir sos eşliğinde Sibirya mantısı
- 30 malzemeli bereket salatası veya nar ekşili kaşık salata
- Anadolu tahılları pilavı eşliğinde güveçte Kars Kebabı veya enginar soslu bonfile veya nar soslu ıspanaklı piliç sarma.
- Fırın sütlaç veya güllaç veya meyve kompostosu.

Telefon: 0212 243 38 82 – 0212 244 16 10


Çınar Terasta İftar

Yeşilyurt sahilde konumlanan Çınar Hotel;
Sıcak yaz akşamlarına özel, oruç tutanlara sefalı bir Ramazan Büfesi sunuyor. La Delicatesse Restaurant'ın terasında denize karşı, açık büfe konseptinde geçen Çınar İftarları, ikram edilen lezzetli ve zengin seçeneklerin yanı sıra ekonomik oluşuyla da ön plana çıkıyor.

Çınar Hotel, Ramazan'09 için oruç tutanları iftara, La Delicatesse Restaurant'ın keyifli terasına davet ediyor. Tatlı yaz akşamlarında mavi ve yeşille buluşmak, deniz ya da havuz manzarasına hakim masalarda kuş sesleri ve sonrasında ay eşliğinde iftar yapma keyfini tatmak isteyenleri "Çınar Ramazan Büfesi" bekliyor.

Zengin içerikli, göze de damağa da hitap eden özgün açık büfede Çınar misafirlerini, ev lezzetinde zeytinyağlılardan herkesin en sevdiği ızgara çeşitlerine kadar pek çok güzel tat bekliyor... Executive Chef Yaşar Öztürk'ün, Türk ve dünya mutfakları konusunda engin tecrübesi ile hazırladığı açık büfede; "Günün Çorbası", "İftariyelikler", "Zeytinyağlılar", "Salatalar", "Izgara Köşesi" ile "Tatlı ve Meyvalar" bulunuyor.

Çınar Hotel La Delicatesse Restaurant Ramazan Büfesi fiyatı  TL.. olarak belirlenmiş. Bu fiyata çay ve her türlü soft drink ile KDV dahil. Ancak Prestij Kart uygulaması yapılmıyor. Ramazan'da ayrıcalıklı iftar yapmak için Çınar'ı seçenlere ve grup olarak geleceklere mutlaka önceden rezervasyon yapmaları öneriliyor.

Telefon: 0212 663 29 00


Sheraton İstanbul Ataköy'den Ramazan'a Özel Osmanlı Lezzetleri

Sheraton İstanbul Ataköy Cook Book Restaurant, iftara özel geleneksel Osmanlı mutfağından oluşturduğu zengin lezzetleriyle Ramazan keyfinize keyif katıyor...

Marmara denizinin eşsiz manzarası ve canlı fasıl müziği eşliğinde sizleri Ramazan keyfine çağıran Cook Book Restaurant'da Ramazan şöleni geleneksel tarzda hazırlanan açık büfe iftariyelikleriyle başlıyor ve zeytinyağlılar, Türk mezeleri, sıcak-soğuk et ve balık seçenekleri, peynir, ekmek ve pide çeşitleri, ev yapımı taze hamur işleri, zırh ile çekilmiş kebap çeşitleri ve yöresel yemeklerle devam ediyor.

Türk damak tadını yansıtan pek çok lezzeti içeren açık büfenin tatlı bölümünde cevizli incir dolması, güllaç, kabak tatlısı gibi Osmanlı mutfağına ait özel tatlarda sunuluyor. İftar menüsünde yemeğinize eşlik edecek taze meyve suları, ayran, çay ve kahve fiyata dahil. Sheraton İstanbul Ataköy Cook Book Restaurant'ın bu özel iftar sofrası

Telefon: 0212 413 06 00


İstanbul Ramazan'da Da Ziyade Fasıl İle Eğlenmeye Devam Ediyor…

Fasıl eğlencesinin, kaliteden ödün vermeden yapılabileceğini kanıtlayan hem yemekleri hem de eğlencesiyle İstanbullular için alternatifsiz bir mekân olan Ziyade Fasıl, Ramazan ayında da Istanbullular'ın vazgeçilmez mekânı olmayı sürdürüyor. Levent ve Suadiye'de bulunan ve kısa sürede Boğaz'ın diğer kıyısına da damgasını vuran Ziyade Fasıl, Ramazan ayında da zengin menüsü ile tüm dostlarını iftara davet ediyor.

Ziyade Fasıl, Türkiye'nin en iyi fasıl müzisyenlerinin akustik canlı performansı ile iftar sofralarında da misafirlerine unutulmayacak bir eğlence vaad ediyor. Geleneksel Ramazan iftariyeliklerinden çorba çeşitlerine, yöresel lezzetlerden oluşan zeytinyağlı ve ana yemek seçeneklerine kadar zengin alternatifler sunuyor…

Eğlenmek İsteyenlerin Tercihi…
Özlem Mekik ve Rıza Akkaş yönetimindeki Ziyade Fasıl'ın felsefesini; sınırsız eğlence, eşsiz lezzet, huzur veren dekorasyon ve yormadan eğlendiren müzik oluşturuyor. Gerçekten eğlenmek isteyenlerin ve ağzının tadını bilenlerin ilk tercih ettiği mekân olan Ziyade Fasıl'ın müdavimleri arasında sanat, iş, spor dünyasının birçok ünlü ismine de rastlamak mümkün.

Gecenin başından sonuna kadar mekânın sahipleri Rıza Akkaş ve Özlem Mekik iftar hizmetinizin ve eğlencenin kalitesi ile birebir ilgileniyor ve tüm misafirlerini sanki kendi evlerindeymiş gibi hissettiriyor.

Tadımlık Değil Doyumluk Lezzetler…
Her konuda mükemmeli hedefleyen Ziyade Fasıl'da iftariyelikler ve yemekler Osmanlı ve Türk mutfağından özenle seçilip hazırlanıyor ve deneyimli servis personelinin güler yüzüyle servis ediliyor.
Sizleri farklı ve keyifli bir iftar keyfi için Ziyade Fasıl'a bekliyoruz.

Suadiye:
Adres: Yazmacı Tahir Sokak No: 22 Sahilyolu Suadiye / İstanbul
Rezervasyon: 0 216 410 90 61 - 0 216 372 11 30
[email protected] - www.ziyadefasil.com

Levent
Adres: Karanfil Cd. No:25 3. Levent / İstanbul
Rezervasyon: 0212 269 56 86 - 0212 281 93 01
[email protected] - www.ziyadefasil.com

Ünlü Şef Jean Georges'dan İftar Sofralarına Çok Özel "Spice Market" Yorumu…

Dünyaca ünlü şef Jean-Georges Vongerichten'ın W İstanbul'da bulunan restaurantı Spice Market'ın baharatlarıyla süslü zengin mutfağından farklı bir iftar sofrası yorumu… Klasik Türk iftar lezzetleri Spice Market'ın farklı tadlarıyla buluşuyor!

W İstanbul'un içinde yer alan ve dünyanın en önemli şeflerinden Jean-Georges Vongerichten'ın güneydoğu Asya lezzetlerini, kendi stiliyle sunduğu Spice Market, Ramazan ayı süresince iftar sofralarına kendi yorumunu katıyor ve ortaya muhteşem bir lezzet karnavalı çıkıyor.

İftar sofralarının vazgeçilmez "iftariyelik"lerin yanı sıra mönünün içerisinde yer alan birbirinden eşsiz ve hafif lezzetleri içinde barındıran "Ramazan Mönüsü" şehrin merkezinde ama gürültüsünden uzak olmayı tercih eden seçkin misafirlerine farklı bir alternatif sunuyor.

Telefon: 0212 381 21 21


11 Ayın Sultanı'na layık bir ziyafet için en doğru adresler
Mövenpick Hotel Istanbul, .

Başaşçı Maximilian J.W ve ekibi tarafından hazırlanan çeşit çeşit iftariyelikler, dumanı tüten çorbalar, Ramazan pideleri, baklava böreği, zeytinyağlı çeşitleri, kaymaklı tavuk dolması, tarçınlı kuzu yahnisi, beğendili dana incik, kebap çeşitleri, sütte marine edilmiş kuzu şiş, tereyağlı mantı, keşkek ve elbette güllaç, ayva tatlısı, cevizli incir dolması, kabak tatlısı gibi Türk ve Osmanlı mutfağından seçkin örnekler, geleneksel Ramazan sofralarının keyfini yaşatacak.

Ayrıca sıcak yaz günlerinde ferahlamak isteyenler için hafif ve sağlıklı Mövenpick dondurmaları da iftar büfesinde yerini alacak. Tamamen doğal malzemelerle üretilen Mövenpick dondurmalarını farklı soslar ve malzemeler ile süsleyerek hayalinizdeki dondurma kupunu yaratabilirsiniz.

AzzuR'a Rezervasyon için: (0212 ) 319 29 29'dan 3811.


Taxim Hill Hotel'de "Ramazan Keyfi"…

Taxim Hill Hotel`de; 21 Ağustos – 19 Eylül 2009 tarihleri arasında Ramazan süresince Boğaz`ı seyreden 9. kattaki Hill Terrace Restaurant`ta ve Taksim Meydan manzaralı Taksimoda Cafe`de Executive Chef İmam Utar`ın hazırladığı özel iftar mönüleri sunuluyor...

Hergün farklı bir mönünün sunulduğu iftar yemeklerinde; Mercimek Çorbası, her gün değişen günün çorbası, Saray Böreği, Sebzeli Talaş Böreği, Paçanga Böreği, Hünkar Beğendi, Kuzu Tandır, Dana Rosto, Baharatlı Tavuk Şiş, İslim Kebabı, Orman Kebabı, Bademli Gülaç, İncir Tatlısı, İrmik Helvası, Kaymaklı Ekmek Kadayıfı, … gibi çok özel lezzetler yer alıyor.
Ayrıca Ramazan mönüsünde vejeteryanlar içinde özel bir mönü sunuluyor.

Zengin iftar tabağı, çorba, ara sıcak, ana yemek ve tatlıdan oluşan mönüde soft drink, çay-kahve servisi ise mönüye dahil.

Gruplar için Lezzetli Bir Iftar Yemeği…
Kentin en işlek noktasında, Taksim Meydanı`nda, hizmet kalitesinin yanısıra ulaşım kolaylığı ile de avantajlı bir mekan olan Taxim Hill Hotel`in giriş katındaki Taksimoda Cafe`yi dostlarınızla; 200 kişi oturma kapasiteli Boğaz ve Taksim Meydanı manzaralı, Hill Terrace Restaurant`ı ise kalabalık gruplarla beraber alınacak özel iftar yemekleri için tercih edebilir, arzu ettiğiniz doğrultuda özel mönüler de hazırlattırabilirsiniz.

Telefon: 0212 334 85 00


Bebek'in Yeni Gözdesi "Posh Brasserıe" de Ramazan Keyfi Başlıyor!

"Posh Brasserie Bebek", şehrin göbeğinde sunduğu özgün, huzurlu ve keyifli atmosferini Ramazan ayı boyunca farklı damak zevklerine hitap eden alternatifli menüleriyle birleştirerek size tadına doyulmaz bir lezzet deneyimi sunuyor…

İstanbul'un tüm renklerini, enerjisini, keyfini içinde barındıran Bebek'e yepyeni bir soluk getiren ve tadı damağınızda kalan lezzetleri ile kısa sürede müdavimlerini yaratan Posh Brasserie Ramazan ayı boyunca iftarlarınıza tadına doyulmaz bir keyif katmaya hazırlanıyor… Posh Brasserie özel iftar menüsünde yer alan, Türk mutfağının en güzel örnekleriyle geleneksel iftar keyfinin tadına varmak için konuklarını Bebek'te ağırlamaya hazırlanıyor.

Posh Brasserie, Ramazan ayı için arzu ettiğiniz lezzetleri farklı damak zevklerine hitap eden alternatifli menüleri ile konuklarına sunuyor. Lezzet yolculuğu, günün çorbası, bol çeşitli iftariyelikler, sıcacık pide, kızarmış köy ekmeği ve zeytinyağlı tabağı ile başlıyor; Hünkar Beğendi'den, Ekşili Köfte'ye, Kadınbudu Köfte'den, Yoğurtlu Kebap'a Türk mutfağının birbirinden leziz yemeklerinden biriyle devam ediyor. Posh Brasserie'de iftar ziyafeti, Dondurmalı İrmik Helvası, Hurmalı Pay Dondurmalı Bal Kabağı Tatlısı, Fırında Sütlaç, Limonlu Mouse gibi birbirinden özel tatlılarla son buluyor.

Yaşamın tüm renklerini farklı ve yepyeni bir solukla sunan "Posh Brasserie" sizleri Ramazan ayı boyunca sürecek bu lezzet yolcuğu için Bebek'e davet ediyor…

Posh Brasserie Bebek Ramazan Menüsü

İftar Tabağı :Sucuk, Bal, Kaymak, Lor Peyniri, Beyaz Peynir, Eski Kaşar, Dil Peyniri, Hurma, Zeytin Çeşitleri

Ana Yemekler :Hünkar Beğendi, Kadınbudu Köfte, Tavuk Çöp Şiş, Ekşili Köfte, Yoğurtlu Kebap, Izgara Köfte, Izgara Tavuk Pirzola, Köz Kanat

Tatlılar :Dondurmalı İrmik Helvası, Bal Kabağı Tatlısı, Hurmalı Pay Dondurma ve Karamel Sos ile, Profiterol, Limonlu Mousse, Fırında Sütlaç
Haftanın her günü için farklı çorba ve zeytinyağlı çeşitleri menüye dahil olacaktır.

Telefon: 0212 257 51 51


"İstanbul Boğazı"nda "Beyaz Bir Ramazan"

Eşsiz Boğaz manzarası eşliğinde unutulmaz gecelere ev sahipliği yapan Portaxe, Ramazan ayına özel beyaz konsepti ile alacarte restoran olarak hizmet verecek.

Keyifli ve nostaljik gecelerin yaşanacağı Portaxe'de Ramazan ayı boyunca Nar_ı World orkestrası beyaz kıyafetler içerisinde keman, kanun ve ney eşliğinde misafirlerine unutulmaz bir "Beyaz Ramazan" yaşatacak.
Kurulduğu ilk günden beri kalitesinden ödün vermeden en iyi hizmeti sunan Portaxe, Ramazan ayında da lezzetli iftar mönüsüyle misafirlerini ağırlamaya devam edecek.

Zengin iftar menüsünün yanı sıra iftar saatinden önce canlı ilahi okunması, ezan bildirimi, tasavvuf müziği ve semazen gösterisi ile Portaxe, misafirlerine eşsiz bir Ramazan programı sunacak.
Portaxe iftar mönüsünde, iftarların geleneksel tadları ile klasik Türk mutfağının vazgeçilmezleri yer alacak. Portaxe'in bu lezzetli iftar mönüsünü
Ramazan ayı boyunca Portaxe birbirinden lezzetli yemeklerden oluşan mönüsü ve beyaz konsepti ile eşsiz Ramazan geceleri için sizleri bekliyor olacak.

RAMAZAN MENÜSÜ
İFTARİYE TABAĞI : Medine Hurması, Çiçek Balı, Beyaz Peynir, Kaşar Peyniri, Örgü Peynir, Kalamata Zeytin, Kaymak, Söğüş Domates, Söğüş Salatalık, Ramazan pidesi, Günün çorbası

ZEYTİNYAĞLILAR :Zeytinyağlı Biber Dolma, Yoğurtlu Semizotu, Soslu Patlıcan, Salata

ARA SICAK :Pastırmalı Paçanga Böreği

ANA YEMEK :Hünkâr Beğendi, Piliç Baget Dolma

TATLILAR :Dondurmalı Fıstıklı Güllaç

LİMİTSİZ MEŞRUBAT :Demir Hindi Şerbeti, Vişne, Şeftali, Portakal, Elma Suyu, Cola, Diet Cola, Fanta, Soda, Çay, Kahve

Telefon: 0212 277 82 33 – 0212 277 82 55


The Moon Ramazan Mönüsü
Neslişah Sultan Şerbeti Veya Karadut Şerbeti

Masalara Serpme :Kuru Kayısı,Ceviz,İncir,Kuru Üzüm, Hurma,Humus,Pesto

İftariye Tabağı :(Beyaz Peynir,Domates Ve Salatalık Söğüş,Pastırma, Dil Peyniri, Siyah Ve Yeşil Zeytin,Tereyağı,Süzme Bal, Reçel Çeşitleri ,Kaymak, Günün Z.Yağlısı)

Günün Çorbası :(Mercimek Çorbası, Taze Kremalı Mantar Çorbası,Yayla Çorbası, Kremalı Sebze Çorbası,Domates Çorbası,Patates Çorbası,Kara Lahana Çorbası,Şehriye Çorbası)
Günlük bir çeşit çorba servis edilecek

Ara Sıcak :Kuru Patlıcan Dolması ( Süzme Yoğurt ile ) Yaprak Sarma ( Süzme Yoğurt ile ), Börek çeşitleri
Hergün bir çeşit ara sıcak servis edilecek

Ana Yemekler :( Dana Külbastı,Kuzu Şiş,Piliç Izgara,Izgara Levrek,Kuzu Tandır, Kuzu İncik, Güveç Çeşitleri,Moon Köfte, Püreli Kebap, Hünkar Beğendi,Yoğurtlu Moon Kebap,Ali Nazik)
Günlük 3 çeşit ana yemek servis edilecek

Tatlı :(Güllaç, Sakızlı Fırın Sütlaç, Şekerpare, Revani, Baklava, Kabak Tatlısı, Dondurma,Kaymaklı Kadayıf)
Günlük 3 çeşit tatlı servis edilecek
Limitsiz Meşrubat, Çay ve Kahve

Telefon: 0212 297 21 78-79


Ortaköy Princess Hotel`de İftar Keyfi Bir Başka…

Boğaz Köprüsünün muhteşem atmosferinde büyüleyici bir iftar akşamı için Ortaköy Princess Hotel Hemera Restaurantını iftar için keyifli bir hale getirdi. Ramazanın yaz aylarına denk gelmesinin avantajını da kullanarak havuz başında da iftar programı hazırlayan Princess Otel Misafirlerine canlı Fasıl eşliğinde bir başka iftar akşamları yaşatacak.

Boğazın en güzel manzarasını yakalayacağınız Ortaköy Princess otelde iftar açmak kesinlikle ayrıcalık olacak..
Açık büfe iftar mönüsüne eş olarak gruplar için hazırlanan mönüleri de tercih edebileceğiniz gibi bu muhteşem atmosferi cebiniz yanmadan yaşayacaksınız.

Telefon: 0212 227 60 10


Osmanlı Tadında İftar Sofrası

Bab- Hayat Osmanlı Mutfağı fasıl eşliğinde muhteşem atmosferiyle bu ramazan size Osmanlıyı yaşatacak. Olağanüstü mimarisi ve dekorasyonuyla Osmanlı mutfağının seçme lezzetlerini masanıza getirecek.

Aynı zamanda canlı fasıl ekibiyle kulaklarınıza ve ruhunuza hitap edecek. Osmanlı mutfağının tüm lezzetlerini bulabileceğiniz Bab- Hayat Osmanlı tadında iftar yaşamak isteyenler için en iyi alternatif mekanlardan.

Mönü:
İftariye Tabağı :Medine Hurması, Tulum Peyniri, Sucuk, Pastırma, Helva, Bal, Tereyağı, Tahin Pekmez, Zeytin, B. Peynir, Domates Salatalık

Çorbalar : Düğün Çorbası

Başlangıçlar :Bademli Arefe Köftesi, Pastırmalı Humus, Peynirli Domates Dolması

Salatalar : Cevizli Roka Salatası

Ana Yemekler :Safranlı Pilav Eşliğinde, Sultan Saray Sarma

Tatlılar :Antep Havuç Dilimi Baklava

Şerbet :Demirhindi Şerbeti

İçecekler :Bir meşrubat, Çay, Kahve (Limitsiz)

Telefon: 0212 520 78 78


Ramazan`da Özlenen Tatlar İstanbul Marriott Hotel Asia` dan

İstanbul Marriott Hotel Asia Orange Southern Mediterranean Grill`de Ramazan boyunca Uluslararası Ödüllü Aşçıbaşı Eyüp Kemal Sevinç ve ekibi tarafından hazırlanmış olan zengin açık büfe menü seçenekleri ile Osmanlı Mutfağı`nın eşsiz lezzetlerini tadabilecek, fasıl müziği eşliğinde eski Osmanlı kültürünü yaşayacak, evlerimizdeki geleneksel iftar sofralarının sıcaklığı ve huzurunu hissedebileceksiniz.

İstanbul Marriott Hotel Asia, Ramazan`da her sene eskiye imrenerek söylediğimiz `Nerede o eski Ramazanlar` repliğini unutturmak için farklı temasıyla hala değişmeyen lezzetleri iftar sofranıza taşıyor. Zeytin ve hurma yine vazgeçilmez, sıcacık Ramazan pidesi yine başköşede, iftar öncesi Semah gösterisi, misafirlere verilecek olan Osmanlı geleneklerinden kalma "Diş Kirası" hediyeleri ile Ramazan`da özlediği tatları yaşamak isteyenleri bekliyor.

Ramazan boyunca tadacağınız lezzetlerin başlangıcında Osmanlı mutfağından; Murç, Mudardara, Pirpirim Ekşisi, Tabuleh ve Zahter, yemeklerden; Borani, Corti Aşı, Sihil Mahsi, Abdigor, Siveydiz, Lahm-i Kiraz ve tatlılardan; Cevizli Sarma, Vişneli Ekmek Kadayıfı, Havuç Dilimi, Portakallı Güllaç gibi eşsiz tatlar yer almaktadır.

Eski Ramazanların sıcaklığını yaşacayağınız Ramazan iftar yemeğiniz zengin açık büfe, ev yapımı hazırlanmış şerbetler, taze meyve suları, meşrubat, pide-ekmek çeşitleri, çay-kahve servisi

İstanbul Marriott Hotel Asia`da Ramazan davetleriniz için hazırlanmış Hürrem Sultan, Mihriban Sultan, Esma Sultan, Nazperver Sultan, Naile Sultan ve Dilruba Sultan menüleriyle iftar öncesinde semah gösterisi, aynı zamanda sigara içenlere özel "Sigara Altı" büfesiyle havuzbaşında veya özel salonlarımızda Ramazan` a özgü bir ziyafet yaşayabilirsiniz. İftar davetlerinizde İstanbul Marriott Hotel Asia ayrıcalığı için 0216 570 00 28`i arayabilirsiniz.

Tarihi Yarımada da İftar Keyfi

İstanbul'un en seçkin ve köklü otellerinden Kalyon Hotel, Ramazan ayı için hazırladığı çok özel iftar mönüleri ile tarihi yarımada da iftar keyfine bekliyor.
Hotel'in geçen sene açılan 500 kişi kapasiteli mekanı Reji'de ise, 200 kişi ve üzerindeki gruplar için farklı iftar mönüleri bulunuyor, istenildiği takdirde fasıl seçenekleri de mevcut.

Tarihi yarımada'daki İstanbul klasiği Kalyon Hotel, Ramazan ayı için çok özel iftar mönüleri hazırladı. Mosaic Restaurant'ta Ramazan ayı boyunca servis yapılacak iftar mönüsünde, Osmanlı Saray Mutfağı'nın iftar klasikleri yeni yorumlarıyla bir arada sunuluyor.

Dünya mutfağından örnekleriyle yıllardır adından söz ettiren Kalyon mutfağı, Ramazana özel hazırlanan iftar mönüleriyle de farklı lezzetler sunuyor.
Kalyon Mosaic Restaurant'ta zengin iftariye tabağı ile başlayan iftar mönüsünde Osmanlı ve Türk mutfağından enfes lezzetler sunuluyor. Fasıl eşliğinde yenilecek iftar yemeği.

REJİ'de Gruplara Özel İftar Sofraları
Kalyon Hotel'in 500 kişi kapasiteli mekanı Reji'de ise, 200 kişi ve üzerindeki gruplar için yine zengin iftariye tabağı ile başlayan mönüde Mercimek Çorbası, Peynirli ve Fesleğenli Su Böreği Hünkarbeğendi, Beykoz Kebabı, İç Pilavlı Kuzu Sarması ve Kivili Güllaç gibi Türk mutfağına özel yemekler sunuluyor. Fasıl, semazen gibi farklı seçenekler de oluşturulan grup yemeklerinde eşsiz lezzetleri tadarken REJİ'nin görkemli atmosferinde Ramazan ayını doyasıya yaşayabileceksiniz.

Telefon: 0212 517 44 00

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER