Güney'in GAP'tan sonraki en büyük projesi

Güney'in GAP'tan sonraki en büyük projesi

Güney'in GAP'tan sonraki en büyük projesi

Gaziantep'teki projeye 1.2 milyar dolar yatıracaklar


Sinpaş Yapı ve Gaziantepli Nakıboğlu Ailesi'nin ortaklığıyla Türkiye'nin güneyinde gerçekleştirilen en büyük konut projesi başlayacak. 1.2 milyar dolarlık yatırımla 1 milyon metrekarelik bir arazide inşa edilecek projede 3 bin 467 konut var.

Sinpaş Yapı ve Naksan Holding'in sahibi Nakıboğlu Ailesi, Gaziantep'te dev bir konut projesi hayata geçirmek için ortaklık kurdu. Kentin Şahinbey sınırında, İbrahimli bölgesinin yanında yer alan 1 milyon metrekarelik arazinin üzerinde hayata geçirilecek proje için "Güney'in GAP'tan sonraki en büyük projesi" diyen Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, 1.2 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. Güney bölgesinin ilk ve en büyük markalı ve temalı konut projesine imza atacaklarını ifade eden Çelik, "Projede 3 bin 467 konut, hastane, spor merkezi, alışveriş alanları bulunacak. Bunun yanı sıra, yine Nakıboğlu Ailesi'ne ait Zirve Üniversitesi'nin kampusuna bitişik bir arazide konumlanıyoruz" dedi.

ARAZİ NAKIBOĞLU'NUN
Royal Halı ile Adulorya Enerji ve Madencilik'in de bünyesinde bulunduğu Naksan Holding'in, Türkiye'nin önemli kuruluşları arasında olduğunu hatırlatan Çelik, "Nakıboğlu Ailesi de Gaziantep'in önde gelen ailelerinden. Holding'in üçüncü kuşak yöneticisi olan Taner Nakıboğlu, ortaklık kurduğumuz Paralel Gayrimenkul'ün de Yönetim Kurulu Başkanı. Arazi, onlara ait. İşin yapımını da üstlenecekler. Biz de proje yönetimi, tasarım, satış ve pazarlamadan sorumlu olacağız" diye konuştu.

‘LÜKS KONUTA TALEP VAR'
Ahmet Çelik, Gaziantep'in sürekli büyüyen ve gelişen bir kent olması nedeniyle buraya yönelmeye karar verdiklerini belirterek, şöyle konuştu: "Güney'in ekonomisinin merkezi Gaziantep diyebiliriz. Ciddi bir potansiyel var. Tabii bu potansiyel konut talebine de yansıyor. Yaptığımız araştırmalarda, pazarda lüks konut talebinin olduğunu gösterdi. Biz de Gaziantep halkının geleneklerine ve kentin tarihi dokusuna uyum sağlayacak bir proje yapmaya karar verdik. Çünkü buradaki insanların da farklı yaşam tarzını kabullenmesi zor. Mesela, 3+1'den küçük ve 100 metrekarenin altında ev yapmıyoruz. Balkonları mutlaka kullanıyoruz ve geniş tutuyoruz. Hedef kitlemiz yalnız Gaziantepliler değil. Urfa, Adana ve Kahramanmaraş'ta yaşayan insanlara da ev satacağız."

"İSTANBUL'UN FİYATINI ORAYA GÖTÜREMEYİZ"
Ahmet Çelik, Sinpaş'ın genel özelliklerini tasarıma yansıttıklarını belirterek, "Örneğin, su teması olacak. Zaten, Gaziantep de Latince ‘suyun gözü' anlamına gelen Ayın Tap'ın evrilmiş hali" dedi. Bu projede de villalara, buçuk odalı dairelere ve yalı evlerine yer vereceklerini söyleyen çelik, şöyle konuştu: "Fiyatlara satışa çıkarken karar vereceğiz. Eylülde satışımız başlıyor. Ancak İstanbul'daki fiyatlardan tabii daha düşük tutacağız. Gaziantep'te en pahalı evin metrekaresi bin 500 TL iken biz bunu 3'e katlarsak rekabet edemeyiz."

Çelik, mütekabiliyet yasası kalkarsa, Gaziantep'e alışveriş ve turizm için gelen Ortadoğululara çok sayıda konut satabileceklerini söyledi.

Menekşe Ataselim / Gazete Habertürk / HT Ekonomi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER