Google'ın ücretsiz blog servisi Blogspot'a erişim engellendi 18 milyon blogger şokta!

Google'ın ücretsiz blog servisi Blogspot'a erişim engellendi 18 milyon blogger şokta!

Google'ın ücretsiz blog servisi Blogspot'a erişim engellendi 18 milyon blogger şokta!
18 milyon blogger şokta!
Google'ın ücretsiz blog servisi Blogspot'a erişim engellendi
Google'ın ücretsiz blog servisi Blogspot'a erişim Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D iş sayılı kararı ile engellendi.

Daha önce de Digitürk'ün şikayeti ile engenlenen Blogspot.com sitesine erişimin engellenmesiyle ilgili Superonline twitter hesabından açıklama yaptı.

Superonline'ın açıklaması;
"Blogspot.com, Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D iş sayılı kararına istinaden engellenmiştir. Blogspot.com'un kapatılması mevcut tüm servis sağlayıcılarını kapsayan yasal bir zorunluluktur. "

SANAL ALEMDE "BLOG'UMA DOKUNMA" HAREKETİ BAŞLADI
Blogspot'un kapatılması ve tüm site kapatmalarına karşı büyük bir tepki oluşumu da hemen başladı. Twitter ve Facebook'ta "blogumadokunma" ismiyle yapılan paylaşımlar ve videolarla başlayan tepkiler büyümeye devam ediyor. Twitter'da şuan "blogumadokunma" etiketi trend konularda ilk sıraya yerleşmiş durumda.

Şu anda bloglara erişimler sadece yurtdışı çıkışlı server'lar aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor. Bu nedenle birçok blogger, twitter ve diğer sosyal ağlarda birbiriyle blogspot'un açılmasına imkan veren DNS ayarlarını birbiriyle paylaşmaya başladı bile.

Buna karşılık forum sitelerinde Digiturk'ün şikayetiyle kapatılan blogspot.com'un erişim engelleme kararına hak verenler de var, eleştirenler de. Peki Digitürk Blogspot'u neden şikayet etti?

DİGİTÜRK NEDEN ŞİKAYET ETTİ?
İşte bu sorunun birinci ağızdan yanıtı:
Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, Google’ın ücretsiz blog servisi blogspot hakkında ‘kapatma kararı’ alan Digiturk, yaptığı açıklamada, yayın hakları Lig TV’ye ait olan futbol maçlarını gerekçe gösterdi.

 İşte Digiturk’ün açıklaması:

 “Tüm kamuoyunun bildiği üzere Digiturk, Türkiye Futbol Federasyonu’nun  yaptığı ihale neticesinde yıllık 321 milyon dolar ödeyerek süper toto süper ligi maç yayın haklarını almıştır.

Yayın hakları Digiturk’e ve Lig TV’ye ait olan maçlar, bazı internet siteleri  tarafından  kanunlar hiçe sayılarak yayınlanmaktadır.

 Kanunların kurumumuza yüklediği bütün yükümlülükler eksiksiz yerine getirilip içerik ve yer sağlayıcılar defalarca uyarılmasına rağmen internetten illegal yayın yapılmasına son verilmemiştir.,

Son çare olarak yüce Türk mahkemelerine başvurulup  illegal yayınları yapan sitelerin verdiği zararın durdurulması talep edilmiştir. Mahkeme yasal olarak her şeyin yapıldığını ve ihlalin hala durdurulmadığını tespit ederek bu sitelere erişimin engellenmesi kararı vermiştir. Bu kararın uygulanması ile  birlikte blogspot’ta bazı bloglar’a da erişimde problemler ortaya çıkmış olup, bu  problemlerin tek sorumlusu uyarıldığı halde illegal içerikleri yapan sitelerin yayınını ısrarla durdurmayan Google ve Blogspot’tur.

Halkımızdan almış olduğumuz destekle Türk futboluna yaptığımız yatırımlarla birlikte, illegal maç yayınlayan kişi yada kişilerle mücadelemiz devam edecektir. Kamuoyuna saygılarımızla sunulur.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109