Engelli çocuklar 'Düşler mutfağı'nda

Engelli çocukların gelir elde edip ve sosyalleşmelerini amaçlayan 'Düşler mutfağı' açıldı. Mutfağa giren engelli çocuklara, Kurtar Vadisi'nin 'Memati'si Gürkan Uygun başta olmak üzere bazı sanatçılar da destek verdi.

Engelli çocuklar 'Düşler mutfağı'nda




Engelli vatandaşların toplum içinde bulunduğu yer ile olmaları gereken yer arasındaki uçurumu kapatmak için başlatılan 'Düşler Akademisi' kapsamında kurulan 'Düşler mutfağı' önceki gün açılışını yaptı.



Alternatif Yaşam Derneği, B Kalkınma Bakanlığı ve Türkiye Vodafone Vakfı'nın desteğiyle Ataşehir'de kurulan mutfak, hem müşterilere catering hizmeti sunacak hem de engelli gruplar için bir eğitim atölyesi olacak.



Engellilerin pastacılık alanında mesleki beceri kazanması amaçlanırken Düşler Mutfağı'ndan elde edilen gelir, daha fazla dezavantajlı gencin aktivitelerden faydalanması için değerlendirilecek.



İstanbul Rotary Kulübünün yaptırdığı binada hizmete giren Düşler Mutfağı'nın proje koordinatörü Ercan Tutal katılımcılarla beraber kurdeleyi kesti. Tutal engellilerin çalışacağı mutfakları Türkiye geneline yaymak ve ciddi bir istihdam yaratmak istediklerini söyledi



Adres : Barabros Mah. Fesleğen Sok. No. 10 Batı Ataşehir - İstanbul



Tel. 0216 688 74 59 - 688 31 53



www.duslerakademisi.org



Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2012, 07:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER