Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı (Deniz Baykal'ın sağlık durumu)

Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı
Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı

 Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hastaneye kaldırıldı (Deniz Baykal'ın sağlık durumu)

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal gece yarısı ateşlenerek hastaneye kaldırıldı. Beyine giden damarlarından birinin tıkalı olduğu belirlenerek müdahale edildi. Damarı açılan Baykal, yoğun bakımda tedaviye alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baykal'ın durumu ile ilgili hastaneden bilgi alırken, CHP'den de ilk açıklama geldi. "Şu anda yoğun bakıma alıp takip edecekler" ifadelerini kullanıldı. Son alınan bilgilere göre; Sol kolunda ve bacağında güçsüzlük var

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, gece yarısı yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi'ne kaldırılan Baykal'ın tedbir amacıyla yoğun bakıma alındığı belirtildi. Baykal'a üst solunum yolu enfeksiyonu teşhisi konuldu.  Bir damarında da tıkanıklık tespit edilen Baykal'a boynundan anjiyo yapıldı. Damarı açılan Baykal yoğun bakımda tedavi ediliyor. CHP eski milletvekili Yılmaz Ateş ise Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklamasında "Damarının birinde pıhtı tespit edildi. Tedavisine başlandı." dedi.

"SOL KOLUNDA VE BACAĞINDA GÜÇSÜZLÜK VAR"

Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güzel: "Beyin damarlarından ana damarın tıkalı olduğu görüldü ve bu tıkanma nedeniyle kapalı olarak girişimsel işlem yapıldı. Bu tıkanmış olan beyin damarı açıldı. Bu açılan yere stent konuldu. Şu anda tedavisi yoğun bakımımızda devam ediyor. Sayın Baykal'ın bilinci açık. Beyin fonksiyonlarının hepsi yerinde, sadece sol kolunda ve bacağında hafif bir güçsüzlük var."

CUMHURBAŞKANI DOKTORU ARAYARAK BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Deniz Baykal'ın doktorunu arayarak son durumu hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’i bu sabah telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Antalya Milletvekili Baykal’ın sağlığına ilişkin Prof. İbiş’ten bilgi aldığı, durumu yakından takip ettiği belirtildi.

CHP'Lİ VEKİL ERCENK: KIZI VE OĞLU HASTANEYE KOŞTU

​CHP'li eski vekil Ercenk, sağlık durumuyla ilgili bilgi verdiği Baykal'ın, önce özel bir hastaneye götürüldüğünü ardından İbni Sina Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi. Oğlu Ataç Baykal'ın hemen hastaneye gittiğini belirten Ercenk, Antalya'da oturan kızı Aslı Baykal'ın da haberi alır almaz Ankara'ya, babasının yanına gittiğini söyledi. Baykal'ın eşi Olcay Baykal'ın ise Antalya'daki evinden durumu takip ettiğini belirten Ercenk, "Yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Doktorlarının verdiği bilgiye göre, üst solunum yolu enfeksiyonu var. Tedavisi sürüyor. Gelecek iyi haberleri bekliyoruz" dedi.

CHP'Lİ YILMAZ: DAMARINDA PIHTI TESPİT EDİLDİ

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, hastane yetkilileriyle görüştüğünü kaydederek, "Baykal şu an yoğun bakımda. Bazı testler yapılıyor. Hastane yarım saat içinde açıklama yapacak. Baykal'ın bir damarında pıhtı tespit edilmiş. Hastane gerekli müdahaleyi yapıyor. Sayın Baykal'a acil şifa diliyorum" ifadelerini kullandı. 

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TEKİN BİNGÖL: TAKİP EDECEKLER

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, ziyaret çıkışı yaptığı açıklamada, "Antalya milletvekilimiz Deniz Baykal, bugün sabah saatlerinde solunum sıkıntısı, yüksek ateş ve çarpıntı şikayetleri önce bir özel hastaneye kaldırılıyor daha sonra ileri tetkik yapmak üzere İbni-Sina Hastanesine transfer ediliyor. Pıhtı atması sonucu damar tıkanıklığı söz konusu, yapılan anjiyo ile damar açıldı. Pıhtının oluşturduğu sorunlar giderildi. Şu anda yoğun bakıma alıp takip edecekler" ifadelerini kullandı.  Hastaneden Baykal'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama yapılması bekleniyor. 

KEMAL KILIÇDAROĞLU ZİYARETİNE GİDECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ı tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesi'nde ziyaret edecek

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, HASTANEYİ ARADI

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi yoğun bakım servisinde bulunan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yetkililerden bilgi alan Yıldırım, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.


Deniz Baykal kimdir? Kaç yaşındadır?
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal kimdir? Son olarak yoğun bakıma alınması ile gündeme gelen Deniz Baykal nerelidir ve yaşı kaçtır? İşte Baykal'ın biyografisi
DENİZ BAYKAL KİMDİR?

20 Temmuz 1938 senesinde dünyaya gelen Deniz Baykal aslen Antalyalıdır. Siyasetle 1960 senelerine doğru Demokrat Parti iktidarına karşı gelişen öğrenci hareketlerine katılmakla tanışmıştır.

Siyasetçi kişiliğinin dışında avukat olan Deniz Baykal şimdilerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili'dir. 

1963 yılında Olcay Baykal ile evlenen Deniz Baykal’ın bu evliliğinden Aslı ve Ataç isminde iki evladı vardır.


DENİZ BAYKAL'ın  SİYASİ KARİYERİ

Siyasetle 1960'lı yıllara doğru Demokrat Parti iktidarına karşı gelişen öğrenci hareketlerine katılmakla tanışan Baykal, CHP'nin 1965 genel seçimlerindeki yenilgisini analiz ettiği ve daha sonra doçentlik tezine dayanak olacak olan raporla CHP yönetiminin dikkatini çekti. Doçent olduğu yıl olan 1968'de CHP'ye girerek siyasal yaşama atıldı. 14 Ekim 1973'te yapılan genel seçimlerde 185 milletvekili kazanarak birinci olan Cumhuriyet Halk Partisi'nden Antalya milletvekili seçildi.

1994 yerel seçimlerine üç parça halinde (SHP, DSP, CHP) katılan sol partiler birleşme arayışlarına başladılar. DSP baştan olumsuz yanıt verdi. SHP bu karara olumlu yaklaştı. SHP ve CHP 18 Şubat 1995'te toplanan kurultayda birleşti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bu kurultayda genel başkanlığa aday olmadı. 9 Eylül 1995 tarihinde birleşmeden sonra yapılan CHP Olağan Kurultayında genel başkanlığa seçildi. 30 Ekim 1995 tarihinde kurulan DYP-CHP koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlerini üslendi. Deniz Baykal, bir tek şartla kerhen bu koalisyonu kurdu, o da hemen erken seçim olması idi. Türkiye 24 Aralık 1995'te erken seçimlere gitti.

3 Kasım 2002 Türkiye genel seçimlerinde CHP yüzde 19,4 oyla 177 milletvekili kazanarak TBMM'ye girdi. Deniz Baykal Antalya milletvekili seçilmişti. Baykal, 22.Dönem TBMM'de Anamuhalefet partisi genel başkanı olarak görev yaptı. 2003 Ekim ayında 30.Kurultayda tekrar genel başkanlığa seçildi. 2004 Temmuz ayında muhaliflerden Mustafa Sarıgül'e karşı olağanüstü kurultayda güvenoyu aldı.


Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2017, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER