Danıştay Başkanı Karakullukçu'ya yüce divan yolu!

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen hayali ihracat soruşturmasında, suç örgütü üyeleri ile makamında ve bir aracın içinde görüştüğü ortaya çıkan Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu hakkında soruşturma

Danıştay Başkanı Karakullukçu'ya yüce divan yolu!

 Başkana yüce divan yolu!

Hayali ihracatçılarla görüştüğü ortaya çıkan Danıştay Başkanı Karakullukçu hakkında soruşturma açılması ve Yüce Divan ihtimali gündeme geldi.

İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen hayali ihracat soruşturmasında, suç örgütü üyeleri ile makamında ve bir aracın içinde görüştüğü ortaya çıkan Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu hakkında soruşturma açılması gündeme geldi.

Danıştay kanununun ilgili maddeleri, Danıştay Başkanı hakkında ‘’Yüksek hakimlik vakar ve şerefi ile bağdaşmayan veya hizmetin aksamasına yol açan hal ve hareketleri görülür veya öğrenilirse hakkında kovuşturma yapılmasını’’ öngörüyor. Kovuşturmaya karar verilirse, Danıştay Daire Başkanları ve üyeler arasından seçilecek üç kişi soruşturma için görevlendiriliyor.

Başkanın savunması da alınarak bir rapor hazırlanıyor. Danıştay Yüksek Disiplin Kurulu bu raporu inceleyerek karar veriyor. Yüksek Disiplin Kurulu, Danıştay Genel Kurulunca her daireden seçilecek birer üye ile, ikisi dava daireleri ve biri de idari daireler başkanları arasından seçilecek, üç daire başkanı ve Danıştay Başsavcısından oluşuyor.

Bu Kurulun ‘’Uyarı, istifaya davet ya da emekliliğini isteme’’ gibi yaptırımları bulunuyor. Danıştay Başkanı buna uymazsa bir ay sonra istifa etmiş sayılıyor. Yapılacak soruşturmada ceza yasalarına göre suç unsuru bulunursa dosya, Cumhuriyet Başsavcısına gönderiliyor. Açılacak davada 6 ay ve daha fazla hüküm giyen Danıştay mensubu meslekten çıkarılıyor. Anayasa’nın 148. maddesine göre Danıştay Başkanı hakkında göreviyle ilgili bir suçlamadan dolayı yargılamayı ise Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesi yapıyor.
                                  (Vatan)

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2012, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER