Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu Ankara'da Yapıldı

İlki İstanbul'da yapılan Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, Ankara Çankırı Dernekleri Federasyonu ve Çankırı Vakfı tarafından organize edilen "Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu"nun 2. Ankara (TOBB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği konferans salonunda 15 4 2012 Pazar günü yapıldı.

Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu Ankara'da Yapıldı

Recep KENAN/Ataşehirweb

Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu Ankara'da Yapıldı

Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi Ankara Çankırı Dernekleri Federasyonu ve Çankırı Vakfı tarafından organize edilen "Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu"nun 2. Ankara (TOBB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği konferans salonunda 15 4 2012 Pazar günü yapıldı.

Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu  TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) konferans salonunda 15 4 2012 Pazar günü saat 10.30 başladı.

Sempozyumun Divan Başkanlığına Hüsnü Ünal Seçildi.

Çalıştay, Divan Başkanı Hüsnü Ünal yaptığı konuşma ile Ankara'daki Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu açılışını yaptı.

Daha sonra, Ankara Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adam Can  ve Ankara Çankırılılar Vakfı Başkanı Recep Şahin sempozyum açılş konuşmalarını yaptılar.

ÇANKIRI Geleceğini Planlıyor Sempozyumu İSTANBUL Resimleri için TIKLA

      İrfan Dinç "Çankırı için 18 proje
"

Çalıştayda konuşan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’da yapılanları ve yapacaklar ile ilgili konuşma yaparken, Belediye Basın Bürosunun hazırladığı görsel sunum katılımcılara izletildi.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, yerel kalkınma olmadan, yerel dinamikleri harekete geçirilmeden kalkınmanın olmasının hayal olduğunu belirtti.

Dinç, Çankırı için 18 tane proje hazırladıklarını ifade ederek, kadınların eğitimi ve istihdamı için üç ayrı merkez açtıklarını söyledi.


Vali Özcan, 'Herkese İş, Herkese Aş'


Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumunda konuşan Vali Vahdettin Özcan’da Çankırı’daki son gelişmeler, Çankırı'da yapılan ve yapılacak olan sosyal, kültürel ve ekonomik çalışma hakkında bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Çankırı Valisi Özcan, 'Herkese İş, Herkese Aş' sloganıyla başladığı konuşmasında Çankırı'nın ilçesi Kurşunlu'da hedefin dünyanın en büyük granit ve seramik fabrikası yapılmasının olduğunu belirterek, fabrikada 4 bin kişinin çalıştırılmasının amaçlandığını ifade etti.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, 'Hükümet Konağı' projesinin Ordu'dan sonra 2'nci olarak Çankırı'da gerçekleştirileceğini söyleyen Özcan, Kurşunlu'nun göç alan bir ilçe olduğunu kaydetti.



Başbakan Yardımcısı Ali Babacan "Milli geliri 3 kat arttırdık
"


 Başbakan Yardımcısı Ali Babacan  Çankırı’da verdiği sözü tutarak "Çankırı Geleceğini Planlıyor" Çalıştayına katıldı.

Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu'nada katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TOBB Konferans Salonu'nda düzenlenen 'Çankırı Geleceğini Planlıyor Sempozyumu'na katıldı.

Sempozyumda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan, On sene önceki Türkiye'yle şimdiki Türkiye'nin karşılaştırmasını da yapan Babacan, milli geliri 3 kat arttırdıklarını hatırlatarak, bir çok ülkenin reformuna Türkiye'nin destek verdiğini belirtti.

Türkiye'nin geçmişte demokrasi alanında büyük problemler yaşadığını aktararak, 28 Şubat sürecinde baskı altına alınan eğitim sisteminin önünü yeni uygulamalarla açtıklarını ifade etti.

 2010 anayasa değişikliğiyle Türkiye'de bir dönemin kapandığını söyleyen Babacan, halkın referandumda iradesini açıkça ortaya koyarak yeni bir dönemin başlamasına sebep olduğunu anlattı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin geçmişte demokrasiyle ilgili büyük problemler yaşadığını belirterek, halkın istemediği birçok uygulamanın güç odaklarının baskısıyla halka uygulandığını ifade etti.


Çankırı Milletvekilleri Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz de konuşma yaparak, katılımcılara bilgi verdi.

Çankırı Çerkeşli İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğtüt’te toplantıya katılarak konuşma yaptı.

 Toplantıya Çankırı Milletvekilleri Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Çankırı Çerkeşli İstanbul Milletvekili Kadiri Öğüt ve İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, Çankırı Daire Amirleri İle Çeşitli illerden gelen Çankırı Dernek Başkan ve Yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
              Kaynak: Ataşehirweb

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2012, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER