Başbakan'ın Konut'ta davet etmediği 3 gazete

Hakkari Çukurca'da yaşanan terör saldırılarının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, medya sahipleri ve genel yayın yönetmenleriyle Başbakanlık Resmi Konut'ta bir araya geldi.

Başbakan'ın Konut'ta davet etmediği 3 gazete

Hakkari Çukurca'da yaşanan terör saldırılarının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, medya sahipleri ve genel yayın yönetmenleriyle Başbakanlık Resmi Konut'ta bir araya geldi.
Başbakan'ın davet etmediği 3 gazete
Yaklaşık üç saat süren görüşmede medya yöneticilerinden terör haberlerini verirken sağduyulu ve hassas davranılması istendi. Toplantıya Aydınlık, Sözcü ve Cumhuriyet gazetelerinin temsilcileri davet edilmedi.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan toplantıda medyanın teröre hizmet etmemesinin yollarını konuştuklarını söyledi.
Başbakan gazetecilerle toplantı yaptı


Erdoğan, CHP, MHP ve BDP’ye yüklendiği basın toplantısında vatandaşları da göreve çağırdı: Terör örgütü intihar ediyor. Artık Kürt anneleri sesini yükseltsin. Artık aydınlar, yazarlar, sanatçılar sesini yükseltsin. Artık sivil toplum örgütleri cesaretle sesini yükseltsin. Susmak onaylamaktır. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır

Türkiye’yi sarsan terör saldırısının ardından yoğun bir görüşme trafiği yaşayan Başbakan Erdoğan, dün de medya yöneticileri ve patronlarıyla bir araya geldi. Erdoğan toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında ise terörle mücadelede atılacak yeni adımları anlattı, muhalefetten destek istedi:

ORTAK MÜCADELE: Ortak mücadele için her fırsatta çağrı yaptık. Burada rekabet olmaz, istismar olmaz. Burada ’acaba nasıl fırsat yakalarız’, böyle bir düşünce olmaz. Ne var ki muhalefet partilerinin farklı, alternatif, yapıcı ve makul çözüm önerileri getirmek samimi destek vermek yerine terör eylemlerini hükümete saldırı için bir fırsat olarak kullandıklarına şahit oluyoruz. Dün (Çarşamba) ortaya çıkan manzarayı ben sizlerin ve azizi milletimin takdirine havale ediyorum.

MUHALEFETE TEPKİ: Hepimiz gerçekten büyük bir üzüntü içerisindeyken siyasi parti yöneticilerinin çıkıp aynı ezberleri tekrar etmeleri, dünkü acı hadiseyi bir siyasi fırsata çevirme gayretine girmeleri son derece vahimdir. CHP Genel Başkanı, saldırıdan dolayı doğrudan hükümeti sorumlu tutmak gibi bir kolaycılığın içerisine girmiştir. Dahası Hükümeti istifaya çağırarak adeta terör örgütüne paye vermek, cesaretlendirmek, yüreklendirmek gibi son derece yanlış bir yola girmiştir. 12 Eylül halk oylamasının sonuçları ortadayken, 12 Haziran seçimlerinin üzerinden henüz dört ay geçmişken Hükümeti istifaya davet etmek, en hafif değimiyle fırsatçılıktır... MHP, aynı şekilde bildik söylemini, tahrik edici ve istismarcı üslubunu bir kez daha sergilemiş, yangına körükle gitme politikasını tekrar etmiştir.

BDP İZAH ETSİN: BDP, artık gözünü kan bürümüş terör örgütü ile arasına mesafe koymalı, terörü açık ve net şekilde lanetlemeli ve barış, huzur, kardeşlik için siyasi mücadele vermelidir.Yıllardır ’faili meçhul’ diyorlar, buyursunlar terör örgütünün infaz ettiği militanların faillerinin peşine düşsünler. Yıllardır ’demokrasi’ diyorlar terör örgütü tarafından susturulan, sindirilen sanatçılara, yazarlara, aydınlara bunu izah etsinler. Yıllardır ’barış’ diyorlar, buyursunlar o barışı annesinin karnındaki bebeğe, dört yaşındaki çocuğa ekmek parası kazanmak için ter döken işçiye, sabah namazı öncesi öldürülen imama ve yakınlarına, bir arabanın içerisinde onlarca kurşunla katledilen dört kızımızın annesine anlatsınlar. Kanla arasına mesafe koyamayanlar, ellerindeki yüzlerindeki o kan lekesini ebediyen temizleyemezler, temizleyemeyeceklerdir.

BDY’YE OY VERENLER: Nasıl kanlı bir oyun oynandığını, kan üzerinden nasıl bir istismar siyaseti yürütüldüğünü lütfen artık görün. Sizin çocuklarınız kullanılarak nasıl kirli bir oyunun, bir ticaretin yürütüldüğünü artık fark edin.

İNTİHAR EDİYOR: Terör örgütü intihar ediyor. Kendisi biterken kendi militanlarını da dağa, intihara gönderiyor. Artık Kürt vatandaşlarımın anneleri sesini yükseltsin. Artık aydınlar, yazarlar, sanatçılar sesini yükseltsin. Artık sivil toplum örgütleri, bu kanlı piyasa karşısında cesaretle sesini yükseltsin. Susmak onaylamaktır. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

ÇOK DAHA DİKKATLİ OLUNMALI: Bu süreçte medyanın rolü ve tutumu her zamankinden çok daha fazla önem arzediyor. Medya terör saldırıları karşısında gerçekten sorumlu bir yayıncılık anlayışla hareket ediyor ve terörle mücadelede gereken hassasiyeti gösteriyor. Medya yöneticilerine teşekkürlerimi paylaştım. Ancak önümüzdeki hassas süreçte çok daha dikkatli olunması gereğini de paylaştım.
IRA ÖRNEĞİ: IRA terörü farklı bir anlayışla yürütülmüştür. Bu terör karşısında İngiltere eski Başbakanı Thatcher ’propaganda, terörün oksijenidir’ demişti. Propagandanın ne denli önemli olduğunu ifade etmesi bakımından oksijenin kullanılması çok çok önemli. Terör örgütü, 3-5 kişinin katledilmesinden ziyade tüm Türkiye’ye, korku salmak gayesinin içinde.     (Vatan)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER