ANARŞİ ''ALİ KEMAL'İN TORUNUNUN LONDRASI''NA HAKİM OLDU

İngiltere'nin Başkenti Londra'da polis tarihinin en kötü olayına müdehale ettiği zor bir gece yaşadı. Çünkü Londra polisi hiçbir zaman hatırlamak dahi istemeyeceğ derecede isyancıların şiddetiyle başlayan yağma yangın ve başıbozuluğun hakim olduğu o

ANARŞİ ''ALİ KEMAL'İN TORUNUNUN LONDRASI''NA HAKİM OLDU
İngiltere'nin Başkenti Londra'da, polis, tarihinin en kötü olayına müdehale ettiği zor bir gece yaşadı. Çünkü Londra polisi hiçbir zaman hatırlamak dahi istemeyeceğ derecede, isyancıların şiddetiyle başlayan yağma, yangın ve başıbozuluğun hakim olduğu olaylarla karşı karşıya kaldı.

Londra'da 3 süren işyerlerinin ve dükkanların ateşe verildiği, Acil Hizmetler Servisi'nin saldırıya uğradığı ve 44 polis memuru yaralandığı olaylarda, 450 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Londra Belediye Başkan Yardımcısı Kit Malthouse'un yaptığı açıklamaya göre, olayları çıkaran isyancıların polis memurlarını öldürmeye kalktıkları ifade edilerek şu açıklamada bulunuldu: ''4'ü ağır yarlı olamak üzere 44 polis memurunun yaralandığı rapor edildi. Bu öyle görünüyorkü isteyerek ve kasten adam öldürme. Bu nedenle çok tehlikeli ve gergin bir geceydi.''

Son günlerde, İtalya'daki tatili sırasında bir garsondan fırça yiyerek, kendisinin bizzat garsonluk yapması olay olan İngiltere Başbakanı David Cameron, şimdi de, tatilini yarıda kesmesine neden olan ülkesinin başkentindeki isyan olaylarıyla gerçek bir kriz yaşıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER