Sektör Kuaför salonları
Yayınlama Tarihi 18 Haziran 2010
Telefon 0216 688 24 44
Resmi Web Sitesi http://www.atasehirweb.com/firma-rehberi/sayanora-kuafor-guzellik-merkezi-6417.html
Sayanora Kuaför - Güzellik Merkezi


1992 yılında Bayram Çelen tarafından kurulan Sayanora Kuaför,  2002 yılından bu yana Erenköy minibüs yolu Tüccarbaşı'nda bulunan 350m2' lik salonunda bayan ve erkek bölümleri ile hizmet vermeye devam etmektedir.

Büyüme ve gelişme ihtiyacıyla 2007 yılında 200m2' lik Göztepe İstasyon Caddesi'nde açılan yeni salon, merkez salona bağlı şube olarak planlanmış olup Sayanora Kuaför kalitesini farklı bölgede bayanlara  yansıtacak bir projedir.

Sayanora Kuaför, profesyonel ve uluslararası eğitimlerden geçmiş kadrosuyla hijyenik ortamda modern dekoruyla siz değerli müşterilerimizin kişisel bakım ve güzelliği için çalışmayı ilke edinmiştir.

Ömür boyu vazgeçemeyeceğiniz hizmetleri almak için sizleri salonlarımıza bekliyoruz.


Sayanora Kuaför ve Güzellik Merkezi

Erenköy Merkez
Şemsettin Günaltay cad. Çiğdem Apt. No:252/1 ERENKÖY - İSTANBUL
Telefon :     ( 0216 ) 363 57 18 (pbx)
Faks :     ( 0216 ) 411 07 05
Eposta :     [email protected]
       
Göztepe Şubesi
Göztepe İstasyon cad. Bilgin Apt. No:76/2 GÖZTEPE - İSTANBUL
Telefon :     ( 0216 ) 368 23 35 (pbx)
Eposta :     [email protected]


Bayan Kuaför
Yurtiçi ve yurtdışı eğitimlerde kazandığımız deneyimleri ekibimizle paylaşarak dünya modasını yakından takip etmekte olup, salonumuzda sezonun moda akımlarını tarzınıza, yüz şeklinize ve zevkinize uygun şekilde kesim, renklendirme ve şekillendirme işlemleri ile sizlere sunmaktayız.
Erkek Kuaför
Profesyonel ve yenilikleri takip eden ekibimiz ile son moda saç kesimi, renklendirme ve şekillendirme hizmetlerimizi sunmaktayız.

Manikür, Pedikür, Parafin, Ağda
El ve ayak bakımı estetik açıdan önemli olduğu kadar artık sağlığınız içinde önem kazanmaktadır. Servise başlamadan önce son teknoloji ile üretilen Cleno Touch Dezenfeksiyon Setleri ile steril edilmiş aletler kullanılan, son derece hijyenik ortamımızda uzman ekibimiz ile uygulatacağınız manikür ve pedikür hizmetinin sonrasında dilerseniz el, ayak bakımlarında tedavi amaçlı olarak kullanılan parafin bakımımızı yaptırabilirsiniz. Böylece cilt dokusu korunur, canlandırılır ve nemlendirilir. Ayrıca modern teknik ve ürünler kullanılarak yapılan sir ağda uygulamamızla istenmeyen tüylerinizden kurtulup cildinizin pürüzsüzlüğünü uzun süre hissedebilirsiniz.

 Cilt & Vücut Bakımı
Her cilt dış uyarılara farklı tepkiler verir. Cildiniz kuru mu, yorgun mu, yağlı mı, yenilenmeye mi ihtiyacı var? Konusunda uzman estetisyenlerimizin yapacağı cilt analizi sonrasında son teknolojili ürün ve cihazlarla cildinize en uygun bakım, arındırma ve tedavi programları uygulanarak cildinizin ışıltısını ve canlılığını yeniden kazanacaksınız.
         
Masaj
Kendiniz için özel bir şey yapın; kendinizi şımartın! Günün yorgunluğunu gidermek ve sağlığınız için uzman masözlerimiz tarafından uygulanan masaj servisi ile kan dolaşımınız ve metabolizmanız hızlandırılarak vücunuzdaki toksinlerden arındırılıp cildinizin daha esnek ve daha canlı olması sağlanır.
         

Makyaj & Kirpik Perması ve Boyası
Sizce size uygun renklerle bir uzmanın elinden geçmenin vakti artık gelmedi mi? Kryolan Prosefyonel Makyaj ürünleri kullanılarak yapılan makyajınızla hem cildiniz nefes alır hem de makyajınız uzun saatlerce bozulmaz. Kirpik perması özellikle kirpiği düz olupta hergün kirpiklerini mekanik şekillendiricilerle şekillendirmeye vakti olmayan kişiler için düşünülmüştür. Bu işlemde düz olan kirpikler kıvrıldığı için kirpik gür ve estetik bir görünüme kavuşur. Perma sonrası yaptıracağınız boya ile kirpikleriniz rimelli gibi olur. Kullanılan ürünler tamamen göz için yapılmış ithal ürünlerdir ve 3 ay etkisi sürmekte olup herhangi bir yan etkisi yoktur.

 Saç Düzleştirme
Kıvır kıvır, dalgalı ya da asi saçları olan bayanlar beyler saçlarınız 6-8 ay boyunca dümdüz olsun ister misiniz? Koruma, düzleştirme, sabitleme, bakımdan oluşan 4 işlemle saçlarınıza hiç zarar vermeden kalıcı sonuca ulaşabilirisiniz.Bu işlem sadece ürün eğitimi almış özel salonlarda uygulanıyor. İşlem sırasında kullanılan düzleştirme maşası saçın günümüzde kullanılan kimyasal yöntemlere oranla iki kat daha uzun süre parlaklığını ve düzlüğünü korumasına yardımcı oluyor. Saçlar, sistemdeki bakım ürünleriyle işlem boyunca korunuyor, herhangi bir zararın ortaya çıkması engelleniyor, vitamin kompleksi saçın yeniden yapılanmasını sağlıyor. Düzleştirme kreminin içindeki ipek proteini kompleksi ise saçların parlaklığının ve yumuşaklılığının artmasına, kolay taranmasına yardımcı oluyor.

Rapunzel Kaynak & Çıtçıt & Postiş & Peruk
Uzun saçlar için artık senelerce beklemeye gerek yok! İstediğiniz zaman salonumuza uğrayarak hemen istediğiniz saça sahip olabilirsiniz. Gerçek saçın çeşitli işlemlerden geçerek hazırlanmasıyla yapılan keratinlikaynak, çıtçıt, postiş, peruklarla bambaşka imajlara sahip olabilirsiniz.


SAÇ BAKIMI   

1) Amonyaklı boya saçıma zarar verir mi?
Cvp: Bilinçli olarak çok iyi analiz edilmiş bir saça yapılan amonyaklı boya saça zarar vermez.  Sadece kişinin alerjik bir durumu var ise dikkatli olmak gerekir.  Boyayı yaptırmadan önce alerji testi yaptırabilirsiniz.

2) Kına saçıma zarar verir mi?
Cvp: Kına saça zarar verir. Çünkü kına renk verme özelliği çok yüksek olduğu için saçın üzerinde bir tabaka oluşturur,  pulları kapatır hiçbir şekilde gözenekler açık olmaz. Saç da  bir canlıdır, hava almaya ihtiyacı vardır. Hava almayan saç teli belirli bir zaman sonra kurumaya,  saçın cansız gözükmesine yol açar.

3) Saç diplerimde kabuklanma nasıl tedavi edilebilir?
Cvp: Saç diplerinizde kabuklanma var ise saçınızı çok sıcak su ile yıkamamanız lazım ayrıca saç diplerinizdeki kabuklanma için özel şampuan ve kremler kullanılabilirsiniz. Eğer çok ciddi bir durum var ise bir dermatoloğa başvurabilirsiniz.

4) Saç boyası saçımı yıpratır mı?
Cvp: Boya saçı yıpratmaz aksine besleme özelliği vardır. Saç telini kalınlaştırır ve dolgun olmasını sağlar. Önemli olan boya yaptırmadan önce çok iyi bir analiz yapıp saçınıza hangi çeşit boya yaptırmanız gerektiğinin belirlenmesidir.  Kuaförünüzle bilgi alışverişi yapmanız en doğrusu olacaktır.

5) Organik boya yaptırıyorum ama beyazlarım tam tutmuyor nedeni nedir?
Cvp: Organik boyalar amonyaksız boyalar olduğundan beyazları tam olarak kapatmazlar. Sadece koyu bazlarda beyazlar kapanmaktadır. Eğer tam olarak beyazları kapatmak istiyorsanız amonyaklı boyalardan faydalanabilir yada kuaförünüzün önerdiği boyaları deneyebilirsiniz.

6) Saç kremi saç döker mi?
Cvp: Saç kremi saç dökmez, saç kremi saçınız için yapabileceğiniz en iyi bakımdır.

7) Saçlarımda çok fazla dökülme var ne yapmalıyım?
Cvp: Her bir saç telinin ömrü 4 yıldır. 4 yıl sonra saç teli dökülür ve yerine yeni saç teli gelir. Belirli zamanlarda mevsimsel dökülmeler olur. Bundan dolayı korkulacak bir şey yoktur. Eğer saç dökülmesi aşırı şiddette olursa saç dökülmesini önlemek için kullanılan şampuanlar ve ampullerden kullanabilirsiniz. Kuaförünüzle görüşüp hareket etmeniz en doğrusudur.

8) Saçlarımda beyaz çıktı onların kapanmasını istiyorum fakat kendi doğal rengim bozulsun istemiyorum ne yapmalıyım?
Cvp: Bu tip saçlar için üretilmiş ana rengi bozmadan saç telindeki beyazları kapatan boyalar bulunmaktadır. Onlar sayesinde doğal saç renginiz bozulmadan beyaz saçlardan kurtulabilirsiniz.

9) Hamilelik döneminde saçların boyanmasının bir tehlikesi var mı?
Cvp: İlk önce doktorlara danışılmasının faydası var. Biz bu insifiyati ilk önce doktorlara bırakıyoruz.

10) Yazın havuz ve denize girdiğimde saçlarımın rengi bozulur mu? Bozulmaması için kullanabileceğim bir ürün var mı?
Cvp: Yazın güneş, deniz ve havuz saçlarda renk değişimi yapabilir. Özellikle sarı saçlı bayanlar bu durumdan çok şikayetçi, bunun nedeni de yazın havuzdaki klorun saç rengini etkilemesi. Yaz döneminde kullanılmak üzere üretilmiş, saçları klordan, denizden, güneşten koruyan ürünler bulunmaktadır. Bunları kullandığınız takdirde saçınız dış etkenlerden daha az etkilenecektir.


11) İşim gereği saçıma haftanın dört günü fön çektiriyorum, fönün vermiş olduğu ısının saçıma zararı var mı?
Cvp: Çok fazla fön çektirmek tabi ki saça zarar verebiliyor ama bunun içinde fön öncesi saçı ısıdan koruyan ürünler kullanarak fönün vermiş olduğu ısıdan korumuş olursunuz.

12) Röfleli saça perma olur mu?
Cvp: Kimyasal işlem görmüş kurumuş yıpranmış saçlara perma olmasını biz uygun görmüyoruz. Saçınızın permaya uygun olup olmadığına en uygun kararı, saçınızı çok iyi tanıyan bilen kuaförünüzün  vermesi gerekir.

13) Saçım kuru ve nemsiz kaç günde bir bakım yaptırmalıyım?
Cvp: Kuru ve nemsiz saçlar için haftada bir gün profesyonel salon bakımını ve günlük için de saçta kalan (durulanmayan) bakımları öneriyoruz.

14) İkisi bir arada şampuanların saça zararı var mı?
Cvp: İnsanlar vakit acısından bunu kullanıyor ama kremin saç diplerine uygulanması pek doğru değil saç hacmini kaybediyor. Şampuanı ayrı kremi ayrı kullanarak saçın yapısına göre doğru ürünü kullanmak en doğru karardır.

15) Saçlarım boyadan ve röflelerden çok kurudu ve zayıfladı önerebileceğiniz ürünler var mı?
Cvp: Kimyasal işlem görmüş ve boyanmış saçlar için önerebileceğimiz şampuan, krem, maske ve serumlar var. Ama bunun için saçlarınızın analiz edilmesi gerekmektedir. Saçlarınıza analiz yaptıktan sonra saçınıza uygun bakım ürünlerini tavsiye edebiliriz.

16) Geleneksel saç bakımları örneğin yumurta sarısı gibi yapılan bakımların saça faydası var mı?
Cvp: Eskiden insanlar bu tür bakımları saçlarına uyguluyordu ama daha sonra arındırmak için çok fazla şampuan kullanılıyordu bu da saçın tekrar kurumasına neden olmaktaydı. Şimdi saça uygulanan çok özel ve dakikalık bakımlar var. Bunlar saçın yapısına doğrudan  etki edip kısa sürede en iyi neticeyi vermektedir.

17) Saçımda çok elektriklenme oluyor nedeni nedir?
Cvp: Saçınızdaki elektriklenme ince telli olmasından, çok sık yıkanmasından, yünlü giysilerden ve saçınıza uygun olmayan ürün seçiminden de kaynaklanır. Yıkamadan sonra saç boy ve uçlarına krem kullanmanızı tavsiye ederiz.

18) Her boya yaptırdığımda röfleler renk değiştiriyor, matlaşıyor ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Cvp: Eğer her boya yaptırdığınızda röflelerinizin rengi değişiyorsa bunun için dip boya yapıldıktan sonra saç yıkanmadan önce röflelerinize koruyucu yağ sürülerek saçın çok seri bir şekilde yıkanması ve dipteki boyanın röflelere gelmemesi sağlamak lazım.

19) Boya yapılırken saç diplerimde yanma oluyor nedeni nedir?
Cvp: Bu yanma cildinizin hassas olmasından yada boyanın içindeki bazı maddelere alerjiniz olmasından olabilir. Size tavsiyem boya sürülmeden boyayı biraz havalandırmanız yada amonyak içermeyen bitkisel boyalardan yaptırmanızdır.

20) Saçıma perma yaptırdım saç rengim çok açıldı hemen boya yaptırabilir miyim?
Cvp: Evet saçlarınıza amonyaksız bitkisel boyalar yaptırmanızı tavsiye ederiz. Dikkat edilecek bir husus saç permalı olacağından boya saça daha kısa sürede renk verecektir, koyulaşmamasına dikkat etmek gerekir.

21) Saç köklerimde kaşıntı var, kaşıntıyı önlemek için her gün yıkamak zorunda kalıyorum. Bu yüzden saçlarımın uçları kırık ve kuru bir görüntüsü var. Bu durum beni rahatsız ediyor öneriniz ne olabilir?
Cvp: Saç köklerinizdeki kaşıntı için önerim profesyonel hizmet veren salonlarda bulabileceğiniz şampuanları kullanmanızdır. Uçlarındaki kuruluk için ise yine profesyonel salonlarda bulunan besleyici özleri yüksek olan bir bakımı  uzman kuaförlere uygulatmak olacaktır.

22) Şampuan ve krem tercihimi nasıl yapmalıyım?
Cvp: Bunun için iyi bir analiz yapılası gerekiyor. Saçınızda birden çok sorun olabilir fakat bunun çözümü tektir ve her zaman profesyonel analiz yapılması gerekir.

23) Mevsim dönümlerinde saçlara özel bakım uygulamalı ya da saçları iki ayda bir uçlarından kestirmek gerekir denir veya her gün saçların yıkanması zararlıdır derler. Bunlar doğru mu?
Cvp: Tabii ki çok yıkamak doğru değil. Çünkü sonuçta ne kadar kaliteli şampuanlar veya ürünler kullanırsak kullanalım formüllerinde kimyasallar var. Bunlar bir şekilde saçımızdan bir şeyler götürüyor. Onun için muhakkak profesyonel bir destek alıp önce saçımızın cinsini belirlememiz lazım. Bir saçın diyelim ki, dipleri yağlı, uçları kuru, orta bölümlerinde de yıpranma var. Yani saçta üç dört tane sorun var. Bütün olarak her bir probleme iyi gelecek ürünü bulmak imkansızdır. Bu nedenle ilk olarak sizi hangi problemin rahatsız ettiğini tespit edip önce ona yönelmelisiniz. Ve sıkıntıları teker teker gidermelisiniz. Genellikle krem kullanmayı sevmeyiz ama lütfen kremi sevin. Saçınıza yapabileceğiniz en büyük iyilik hangi boyda olursa olsun ne olursa olsun muhakkak krem kullanmaktır.

24) Krem kullanmak niye önemli?
Cvp: Krem ilk önce saçların kuruluğunu alır ve daha sağlıklı görünmesini sağlar. Kremi çok az kullanıp, durulamalıyız. Sadece saçın boy ve uçlarına, kremi avuç içine alarak yedirmeliyiz.

25) Sıcak suyla saçı yıkamak zararlı mıdır?
Cvp: Doğru olanı ılık suyla yıkamaktır. Çünkü saçınızda yağlanma varsa sıcakla yıkamak onu daha çok yağlandırır. Ayrıca ısı nedeniyle saçın yüzeyinde bulunan pulcuklar açılabilir.

26) Saçlarım dökülüyor bunun sebebi ne olabilir?
Cvp: Saçların belirli bir sayıda dökülmesi ve yerine yenilerinin çıkması, insan vücudunun normal işleyişi gereğidir. Günde maksimum 100 saç telinin dökülmesi normaldir. Saç dökülmesinin sorun olarak adlandırılması için, dökülen saç miktarının çok fazla artması veya yenilerinin çıkmaması gerekir. Saç dökülmesini artıran nedenler ateşli bulaşıcı hastalıklar, hamilelik, bazı ilaçlar ve ışın tedavileri, tiroit bezi rahatsızlıkları, cilt enfeksiyonları, stres, yorgunluk, uykusuzluk, vitamin eksikliği, yanlış uygulanan zayıflama rejimleri, yaşlanma, hormonal bozukluklar ve genetik özelliklerdir.

27) Saçlarımda kaşıntı var bunu sebebi ne olabilir?
Cvp: Saç derisinde kaşıntı pek çok sebepten olabilir. Saç derisinde aşırı yağlılık veya kuruluk, doğru ürün kullanımı ve yıkama sıklığı (seyrek yıkama), kepek problemi, aşırı hassasiyet, alerji veya cilt rahatsızlığı. Nedeni iyi tespit edilmeli ve o yönde hareket edilmelidir.

28) Saçlarım çok cansız ne yapmalıyım?
Cvp: Vitamin ve mineral eksikliği, kimyasal işlemler, yanlış ürün kullanımı, güneş, klorlu su gibi çevre şartları, ateşli hastalıklar, hormonal değişiklikler gibi pek çok sebeple saçlar canlılığını kaybedebilir. Yapılması gereken öncelikle iyi beslenmek, saçınıza uygun ürünler  ile saçınıza uygun bakımı sağlamak, çevre şartları, tarama ve kimyasal işlemlerden kaynaklanan hasarlara engel olmaktır.

29) Saçlarımı kendim boyuyorum fakat uçları çok koyuldu ne yapmam gerekiyor?
Cvp: Beyazlarınız çıktığında sadece yeni çıkan kısma boya sürün,saç  uçlarına hiç boya gelmesin.Saç diplerinizdeki renk doğal saç renginiz, saç uçları ise daha önceden boyandığı için işlem görmüş renktir. Bu sebepten dipler ve uçlar boyayı farklı algılar. Saç her boyamada uca sürülen boya ile  belirli bir süre sonra koyulaşır.
1) Kirpiklerimi daha sık ve uzun nasıl gösterebilirim?
Cvp: Tek tek eklenen protez kirpik taktırabilirsiniz.Bu kirpikleri kalıcı ve günlük olarak taktırabilirsiniz.

2) Makyajımın daha kalıcı olmasını nasıl sağlayabilirim?
Cvp: Makyajdan sonra sıkılan makyaj fixer sayesinde sabahın erken saatinde yaptırdığınız makyajı akşamın geç saatinde bile kullanabilirsiniz.

3) Kirpiklerim çok açık renk ne yapabilirim?
Cvp: 20 günde bir yapılan kirpik boyası sayesinde daha koyu kirpiklere sahip olabilirsiniz. Kirpik boyası ayrıca kirpiklerinizi beslemekte ve bakım yapmaktadır.

4) Kirpiklerim çok düz ne yapabilirim?
Cvp: Kirpik perması sayesinde düz kirpiklerden kurtulabilirsiniz. 2 ay dayanan bu işlemin hiçbir zararı bulunmamaktadır.

5) Yüzümdeki tüylerden nasıl kurtulabilirim?
Cvp: Çam reçinesinden hazırlanan özel depile ve ağda sayesinde istenmeyen tüylerden kurtulabilirsiniz
1) Ağdadan sonra solaryuma girebilir miyim?
Cvp: Ağdadan sonra solaryuma giremeyiz. 2-3 saat öncesinde girebiliyoruz. Ayrıca ağdadan hemen sonra denize, havuza, saunaya, hamama giremiyoruz, güneşe çıkamıyoruz.

2) Ağdadan sonra alkol içeren ürünler kullanabilir miyim, alkolün mikropları öldürdüğünü duymuştum, doğru mudur?
Cvp: Kesinlikle alkol içeren ürünler kullanmamalıyız. Özellikle kasık bölgesinde, çünkü normalde günlük hayatta kullandığımız alkollü ürünler o bölgenin asit baz dengesini bozup mantar oluşumuna sebep olmaktadır.

3) Sir ağda batık yapar mı?
Cvp: Biz batıkların ağdadan olduğunu düşünürüz,aslında batıklar tamamen ağdanın yapılış şekliyle ve vücudun kuruluğuna bağlıdır. Çok sık ağda yapmak, ters yöne çekmek yanlıştır ve batık yapabilir.Ağda seçimi ve bütün bu etkenler çok önemlidir.

4) Batıkları çıkarmak için yumuşak ponza taşları ve peeling yaptırabilir miyim?
Cvp: Bazı firmaların bu iş için özel peelingleri bulunmaktadır. Siz bunu haftada bir evde uygulayabilirsiniz. Ponzayı ancak size özel kullanılan bir ponzayla tavsiye edebilirim. Çünkü batıklardan kurtulalım derken herkese aynı kullanılan bir ponzadan mikrop kapabilirsiniz. Kıllar yeterli kıl kökü yağlarıyla kendini dışarı atar.

5) Çok yağlanmak tüylerimiz daha çok uzamasına neden olur mu?
Cvp: Batıklardan kurtulmak istiyorsak bu duruma biraz göz yummak gerekecek. 4,5 ay yağ kullanıp çözüm bulan kişiler var. Tercih sizin ya batıklı bir bacak, yada sık sık ağda.

6) Devamlı sir ağda yaptırdığımda sir ağdanın tüyleri azalttığı doğru mudur?
Cvp: Evet doğrudur. Yalnız unutmamamız gereken vücudun bir hormon dengesi vardır. Çok çalışan bir hormon yapısıyla iyi bir sonuç almak mümkün değildir. Birde 18 yaşın altındaki genç kızlarda hormonlar çok çalıştığı için azalma mümkün olmuyor. Ancak kılın uzama süresi daha uzun olabiliyor. Her şeyin normal olduğu durumlarda, kesinlikle sir ağdanın tüyleri azalttığı doğrudur.

7) Ağda sonrası vücudumda sarkma olacak korkusuyla ağda yaptıramıyorum. Ağda sarkma yapar mı?
Cvp: Biz istesekte istemesekte vücudumuz zaten her gün yaşlanıyor. Ağdanın katkısı kesinlikle yoktur. Hiç ağda yaptırmayan kişilerin vücudundada sarkmalar oluyor. Zira biz ağda yaparken bezleri yerçekiminin tersine çekiyoruz. Aksine ağdayla ölü deriyi kaldırıp gözenekleri açıp, kıl köklerine oksijen dolmasını sağlamaktayız.

8) Sir ağdanın şeker ve el ağdasından farkı nedir? Hangisi daha etkili ve sterildir?
Cvp: Biz salonumuzda kesinlikle sir ağda kullanıyoruz. Her şeyden önce daha steril. Müşteriye özel, bir kerelik kartuşlar, spatulalar, jeller, yağlar, antiseptikler, ağda bezleri ile uygulanan bir yöntem. Tamamen vücudun kendi esnekliğiyle yapılması gereken bir ağda. Ağda yapılırken kişiye oranızı gerin, buranızı tutun stresinden kurtarıyor. Çok gerdirdiğiniz yerlerde deride kalkmalar olabiliyor. Eskiden çok küçük tüyleri alamazdık. Şimdi iki günlük tüyleri bile alabiliyoruz. Tamamen yağ ile çözünür olması çok steril. Steril olup olmadığını bilmediğiniz bir yerde yıkanmak zorunda kalmıyorsunuz.

9) Varisli bacaklarda ağda yapılabilir mi?
Cvp: Ancak doktor izin veriyorsa yapılabilir. Eskiden şekerli ağdalar çok sıcak olduğu ve yapıştırmak için çok bastırmak gerektiği için varisli bacaklarda ağda yapamazdık. Sir ağdanın hem ısısı daha düşük hemde yapıştırmak için çok bastırmak gerekmediği için, doktorunuzda izin veriyorsa yapabiliyoruz.

10) Kasıklarda ve kol altında iltahaplı sivilceler oluşuyor. Ne yapmalıyım?
Cvp: Kasıklarda oluşan iltahaplı sivilcelerin, çok olması ve geçmemesi durumunda muhakkak bir doktora başvurmalısınız. Bazen gizli şeker bunlara sebep olabiliyor. İçinde kıl olan iltahaplarda cerrahi müdahale gerekebiliyor.

11) Kılların daha çabuk ve daha geç uzadığı dönemler var mıdır?
Cvp: Evet böyle zamanlar vardır. Regli dönemi öncesi yapılan ağdalarda kılların daha çabuk uzadığını gözlemledik. Ama tam tersi bir hafta sonra yapılan ağdalarda daha geç uzadığını gözlemlemekteyiz.

12) Tüylerin vücuda faydası var mıdır?
Cvp: Evet gerçekten kılların vücuda faydası vardır. Özellikle bazı bölgelerde çıkan tüyler o bölgeleri mikroplardan ve dış etkenlerden korumak içindir. Kalanları ise vücudumuzun yer çekimine karşı kalkanları gibidir.

13) Ağda sırasında canım çok yanıyor. Ağda öncesi ağda yapılan bölgeyi uyuşturan her hangi bir losyon var mıdır?
Cvp: Evet böyle losyonlar vardır. Ağdadan bir müddet öncesi sürdüğümüz tamamen bitkisel, o bölgeyi uyuşturan kremler ve losyonlar kullanmaktayız.

14) Kollarım çok tüylü, ağda yaptırmak istiyorum, daha çok çıkmasından korktuğum için vazgeçiyorum. Sizce aldırmalımı yoksa sarartmalı mıyım?
Cvp: Kollarımız, aldıktan sonra çoğalmayan tek tüylü bölgemiz beklide. Hiç bir şekilde çoğalma olmadığı gibi iki seanstan sonra tüyleri, azalan cok kişi gördük. Ancak dikkat edilmesi gereken tek nokta batık olmaması için her tüyün yönüne doğru alınması gerekiyor.

15) Sir ağda sırasında derim tahriş oluyor. Ağda yaptırmamalı mıyım?
Cvp: Sir ağda normal ağdaya göre daha kuvvetli bir ağdadır. Derinin üzerindeki koruyucu deriyi kaldırır. Bu kötü bir ağda yapımı sırasında deri tahriş olabilir. Çok hassas tenliyseniz çok tecrübeli bir ağdacı ve markayı tercih etmelisiniz.
1) Tırnak kırılmasının sebebi nedir? Ne yapabilirim?
Cvp: Tırnaklardaki kırılmaların nedeni dış etkenler ve yeterince beslenmemektir.
Dış etkenler: Cilt kurulugu, kimyasal ürünler, ilaç yan etkileridir.
Vücudumuzda almamız gereken kalsiyum, B1,B2 vb. vitaminler sayesinde tırnak kırılmasının engellenmesine yardımcı olunabilir.

2) Ayağımdaki mantarı nasıl tedavi edebilirim?
Cvp: Tırnak mantarını tırnağı kısa keserek ve doğru ilaç kullanarak tedavi edebiliriz.

3) Tırnak neden sararır?
Cvp: Genellikle devamlı oje kullanımı sebep olur. Önlemek için haftada 2 gün dinlendirilmeli ve sık sık oje yenilenmelidir.

4) Koyu renk ojenin tırnağımı sarartmasını nasıl önlerim?
Cvp: İlk kata renksiz oje sürerek işleme başlayabilirsiniz.

5) Manikür yaptırdıktan sonra tırnak etlerimde soyulma oluyor?
Cvp: Bu tip ince yapılı tırnak etlerine çok derin manikür yapılmasını önermiyoruz.

6) Ojenin tam kuruması için ne kadar beklemem gerekiyor?
Cvp: Açık renklerde 10 dk. koyu renklerde ise 15 dk. ile 25 dk. arası değişir. Ojenin taze olması önemlidir.

7) Tırnak ve tırnak etlerimi yiyiyorum nasıl düzeltebilirim?
Cvp: Tırnak etlerini yemeyi önleyici ürünler kullanabilirsiniz.(Mavala,flormar,vb)

8) Tırnaklarım çok sert olduğu için kırılıyor, nasıl düzeltebilirim?
Cvp: Bu tür tırnaklar genellikle çok diplerden kırılır, bunun için tırnak nemlendirici balsamlara ihtiyaç vardır.

9) Ayak tırnaklarım içe doğru gömük nasıl kesmem gerekir?
Cvp: Çok fazla kısa kesmeyerek, tırnak yatağının dışında kalacak şekilde kesilmelidir. Bunun sebebi uzarken tırnak yatağına baskı yapmadan uzamasını sağlamakdır.

10) Topuklarda çatlak ve sertleşme var nasıl giderebilirim?
Cvp: Haftada 1 yada 2 kere ayak peeling'i yapılarak, parafin tipi nem ve yumuşaklık veren bakımlar yapılarak, bol nemlendirmeyle bu sorun giderilebilir

11) Koyu oje kullanmasamda genellikle tırnak rengim sarı ve sağlıksız bunun nedeni ne olabilir?
Cvp: Tırnak besleyicilerinin yanı sıra, tırnak direk hava ile temas etmesi, hava alması gerekir. Renksiz cilalar da olsa tırnak hava almazsa zamanla sararır.

12) Ayak parmak aralarımda kaşınmalar, soyulmalar, yanmalar ve yoğun bir hassasiyet var. Bunu nasıl giderebilirim?
Cvp: Öncelikle ayakkabı ve çorap seçiminde daha dikkatli seçim yapılmalıdır. Ayak nemli ve ıslak bırakılmamalıdır. Parmak araları yeterli derecede kurulanmalı veya ayak için pudralar kullanılarak kuru kalması sağlanmalıdır.

13) İlk kez manikür yaptırmaya başlıyorum, nasıl bir sistem çerçevesinde yaptırmalıyım?
Cvp: Manikür ve pediküre başlanırken eğer tırnak etlerinin itilmesi yeterli gelecekse itilmeli, eğer yeterli gelmeyecek derecedeyse en az seviyede alınmalıdır.

14) Şeker hastasıyım nasıl bir manikür, pedikür işlemi tercih etmeliyim?
Cvp: Tırnaklar çok dikkatli kesilmeli, tırnak dibi etleri kesilmeden itilmelidir.




1) Amonyaklı boya saçıma zarar verir mi?
Cvp: Bilinçli olarak çok iyi analiz edilmiş bir saça yapılan amonyaklı boya saça zarar vermez.  Sadece kişinin alerjik bir durumu var ise dikkatli olmak gerekir.  Boyayı yaptırmadan önce alerji testi yaptırabilirsiniz.

2) Kına saçıma zarar verir mi?
Cvp: Kına saça zarar verir. Çünkü kına renk verme özelliği çok yüksek olduğu için saçın üzerinde bir tabaka oluşturur,  pulları kapatır hiçbir şekilde gözenekler açık olmaz. Saç da  bir canlıdır, hava almaya ihtiyacı vardır. Hava almayan saç teli belirli bir zaman sonra kurumaya,  saçın cansız gözükmesine yol açar.

3) Saç diplerimde kabuklanma nasıl tedavi edilebilir?
Cvp: Saç diplerinizde kabuklanma var ise saçınızı çok sıcak su ile yıkamamanız lazım ayrıca saç diplerinizdeki kabuklanma için özel şampuan ve kremler kullanılabilirsiniz. Eğer çok ciddi bir durum var ise bir dermatoloğa başvurabilirsiniz.

4) Saç boyası saçımı yıpratır mı?
Cvp: Boya saçı yıpratmaz aksine besleme özelliği vardır. Saç telini kalınlaştırır ve dolgun olmasını sağlar. Önemli olan boya yaptırmadan önce çok iyi bir analiz yapıp saçınıza hangi çeşit boya yaptırmanız gerektiğinin belirlenmesidir.  Kuaförünüzle bilgi alışverişi yapmanız en doğrusu olacaktır.

5) Organik boya yaptırıyorum ama beyazlarım tam tutmuyor nedeni nedir?
Cvp: Organik boyalar amonyaksız boyalar olduğundan beyazları tam olarak kapatmazlar. Sadece koyu bazlarda beyazlar kapanmaktadır. Eğer tam olarak beyazları kapatmak istiyorsanız amonyaklı boyalardan faydalanabilir yada kuaförünüzün önerdiği boyaları deneyebilirsiniz.

6) Saç kremi saç döker mi?
Cvp: Saç kremi saç dökmez, saç kremi saçınız için yapabileceğiniz en iyi bakımdır.

7) Saçlarımda çok fazla dökülme var ne yapmalıyım?
Cvp: Her bir saç telinin ömrü 4 yıldır. 4 yıl sonra saç teli dökülür ve yerine yeni saç teli gelir. Belirli zamanlarda mevsimsel dökülmeler olur. Bundan dolayı korkulacak bir şey yoktur. Eğer saç dökülmesi aşırı şiddette olursa saç dökülmesini önlemek için kullanılan şampuanlar ve ampullerden kullanabilirsiniz. Kuaförünüzle görüşüp hareket etmeniz en doğrusudur.

8) Saçlarımda beyaz çıktı onların kapanmasını istiyorum fakat kendi doğal rengim bozulsun istemiyorum ne yapmalıyım?
Cvp: Bu tip saçlar için üretilmiş ana rengi bozmadan saç telindeki beyazları kapatan boyalar bulunmaktadır. Onlar sayesinde doğal saç renginiz bozulmadan beyaz saçlardan kurtulabilirsiniz.

9) Hamilelik döneminde saçların boyanmasının bir tehlikesi var mı?
Cvp: İlk önce doktorlara danışılmasının faydası var. Biz bu insifiyati ilk önce doktorlara bırakıyoruz.

10) Yazın havuz ve denize girdiğimde saçlarımın rengi bozulur mu? Bozulmaması için kullanabileceğim bir ürün var mı?
Cvp: Yazın güneş, deniz ve havuz saçlarda renk değişimi yapabilir. Özellikle sarı saçlı bayanlar bu durumdan çok şikayetçi, bunun nedeni de yazın havuzdaki klorun saç rengini etkilemesi. Yaz döneminde kullanılmak üzere üretilmiş, saçları klordan, denizden, güneşten koruyan ürünler bulunmaktadır. Bunları kullandığınız takdirde saçınız dış etkenlerden daha az etkilenecektir.


11) İşim gereği saçıma haftanın dört günü fön çektiriyorum, fönün vermiş olduğu ısının saçıma zararı var mı?
Cvp: Çok fazla fön çektirmek tabi ki saça zarar verebiliyor ama bunun içinde fön öncesi saçı ısıdan koruyan ürünler kullanarak fönün vermiş olduğu ısıdan korumuş olursunuz.

12) Röfleli saça perma olur mu?
Cvp: Kimyasal işlem görmüş kurumuş yıpranmış saçlara perma olmasını biz uygun görmüyoruz. Saçınızın permaya uygun olup olmadığına en uygun kararı, saçınızı çok iyi tanıyan bilen kuaförünüzün  vermesi gerekir.

13) Saçım kuru ve nemsiz kaç günde bir bakım yaptırmalıyım?
Cvp: Kuru ve nemsiz saçlar için haftada bir gün profesyonel salon bakımını ve günlük için de saçta kalan (durulanmayan) bakımları öneriyoruz.

14) İkisi bir arada şampuanların saça zararı var mı?
Cvp: İnsanlar vakit acısından bunu kullanıyor ama kremin saç diplerine uygulanması pek doğru değil saç hacmini kaybediyor. Şampuanı ayrı kremi ayrı kullanarak saçın yapısına göre doğru ürünü kullanmak en doğru karardır.

15) Saçlarım boyadan ve röflelerden çok kurudu ve zayıfladı önerebileceğiniz ürünler var mı?
Cvp: Kimyasal işlem görmüş ve boyanmış saçlar için önerebileceğimiz şampuan, krem, maske ve serumlar var. Ama bunun için saçlarınızın analiz edilmesi gerekmektedir. Saçlarınıza analiz yaptıktan sonra saçınıza uygun bakım ürünlerini tavsiye edebiliriz.

16) Geleneksel saç bakımları örneğin yumurta sarısı gibi yapılan bakımların saça faydası var mı?
Cvp: Eskiden insanlar bu tür bakımları saçlarına uyguluyordu ama daha sonra arındırmak için çok fazla şampuan kullanılıyordu bu da saçın tekrar kurumasına neden olmaktaydı. Şimdi saça uygulanan çok özel ve dakikalık bakımlar var. Bunlar saçın yapısına doğrudan  etki edip kısa sürede en iyi neticeyi vermektedir.

17) Saçımda çok elektriklenme oluyor nedeni nedir?
Cvp: Saçınızdaki elektriklenme ince telli olmasından, çok sık yıkanmasından, yünlü giysilerden ve saçınıza uygun olmayan ürün seçiminden de kaynaklanır. Yıkamadan sonra saç boy ve uçlarına krem kullanmanızı tavsiye ederiz.

18) Her boya yaptırdığımda röfleler renk değiştiriyor, matlaşıyor ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Cvp: Eğer her boya yaptırdığınızda röflelerinizin rengi değişiyorsa bunun için dip boya yapıldıktan sonra saç yıkanmadan önce röflelerinize koruyucu yağ sürülerek saçın çok seri bir şekilde yıkanması ve dipteki boyanın röflelere gelmemesi sağlamak lazım.

19) Boya yapılırken saç diplerimde yanma oluyor nedeni nedir?
Cvp: Bu yanma cildinizin hassas olmasından yada boyanın içindeki bazı maddelere alerjiniz olmasından olabilir. Size tavsiyem boya sürülmeden boyayı biraz havalandırmanız yada amonyak içermeyen bitkisel boyalardan yaptırmanızdır.

20) Saçıma perma yaptırdım saç rengim çok açıldı hemen boya yaptırabilir miyim?
Cvp: Evet saçlarınıza amonyaksız bitkisel boyalar yaptırmanızı tavsiye ederiz. Dikkat edilecek bir husus saç permalı olacağından boya saça daha kısa sürede renk verecektir, koyulaşmamasına dikkat etmek gerekir.

21) Saç köklerimde kaşıntı var, kaşıntıyı önlemek için her gün yıkamak zorunda kalıyorum. Bu yüzden saçlarımın uçları kırık ve kuru bir görüntüsü var. Bu durum beni rahatsız ediyor öneriniz ne olabilir?
Cvp: Saç köklerinizdeki kaşıntı için önerim profesyonel hizmet veren salonlarda bulabileceğiniz şampuanları kullanmanızdır. Uçlarındaki kuruluk için ise yine profesyonel salonlarda bulunan besleyici özleri yüksek olan bir bakımı  uzman kuaförlere uygulatmak olacaktır.

22) Şampuan ve krem tercihimi nasıl yapmalıyım?
Cvp: Bunun için iyi bir analiz yapılası gerekiyor. Saçınızda birden çok sorun olabilir fakat bunun çözümü tektir ve her zaman profesyonel analiz yapılması gerekir.

23) Mevsim dönümlerinde saçlara özel bakım uygulamalı ya da saçları iki ayda bir uçlarından kestirmek gerekir denir veya her gün saçların yıkanması zararlıdır derler. Bunlar doğru mu?
Cvp: Tabii ki çok yıkamak doğru değil. Çünkü sonuçta ne kadar kaliteli şampuanlar veya ürünler kullanırsak kullanalım formüllerinde kimyasallar var. Bunlar bir şekilde saçımızdan bir şeyler götürüyor. Onun için muhakkak profesyonel bir destek alıp önce saçımızın cinsini belirlememiz lazım. Bir saçın diyelim ki, dipleri yağlı, uçları kuru, orta bölümlerinde de yıpranma var. Yani saçta üç dört tane sorun var. Bütün olarak her bir probleme iyi gelecek ürünü bulmak imkansızdır. Bu nedenle ilk olarak sizi hangi problemin rahatsız ettiğini tespit edip önce ona yönelmelisiniz. Ve sıkıntıları teker teker gidermelisiniz. Genellikle krem kullanmayı sevmeyiz ama lütfen kremi sevin. Saçınıza yapabileceğiniz en büyük iyilik hangi boyda olursa olsun ne olursa olsun muhakkak krem kullanmaktır.

24) Krem kullanmak niye önemli?
Cvp: Krem ilk önce saçların kuruluğunu alır ve daha sağlıklı görünmesini sağlar. Kremi çok az kullanıp, durulamalıyız. Sadece saçın boy ve uçlarına, kremi avuç içine alarak yedirmeliyiz.

25) Sıcak suyla saçı yıkamak zararlı mıdır?
Cvp: Doğru olanı ılık suyla yıkamaktır. Çünkü saçınızda yağlanma varsa sıcakla yıkamak onu daha çok yağlandırır. Ayrıca ısı nedeniyle saçın yüzeyinde bulunan pulcuklar açılabilir.

26) Saçlarım dökülüyor bunun sebebi ne olabilir?
Cvp: Saçların belirli bir sayıda dökülmesi ve yerine yenilerinin çıkması, insan vücudunun normal işleyişi gereğidir. Günde maksimum 100 saç telinin dökülmesi normaldir. Saç dökülmesinin sorun olarak adlandırılması için, dökülen saç miktarının çok fazla artması veya yenilerinin çıkmaması gerekir. Saç dökülmesini artıran nedenler ateşli bulaşıcı hastalıklar, hamilelik, bazı ilaçlar ve ışın tedavileri, tiroit bezi rahatsızlıkları, cilt enfeksiyonları, stres, yorgunluk, uykusuzluk, vitamin eksikliği, yanlış uygulanan zayıflama rejimleri, yaşlanma, hormonal bozukluklar ve genetik özelliklerdir.

27) Saçlarımda kaşıntı var bunu sebebi ne olabilir?
Cvp: Saç derisinde kaşıntı pek çok sebepten olabilir. Saç derisinde aşırı yağlılık veya kuruluk, doğru ürün kullanımı ve yıkama sıklığı (seyrek yıkama), kepek problemi, aşırı hassasiyet, alerji veya cilt rahatsızlığı. Nedeni iyi tespit edilmeli ve o yönde hareket edilmelidir.

28) Saçlarım çok cansız ne yapmalıyım?
Cvp: Vitamin ve mineral eksikliği, kimyasal işlemler, yanlış ürün kullanımı, güneş, klorlu su gibi çevre şartları, ateşli hastalıklar, hormonal değişiklikler gibi pek çok sebeple saçlar canlılığını kaybedebilir. Yapılması gereken öncelikle iyi beslenmek, saçınıza uygun ürünler  ile saçınıza uygun bakımı sağlamak, çevre şartları, tarama ve kimyasal işlemlerden kaynaklanan hasarlara engel olmaktır.

29) Saçlarımı kendim boyuyorum fakat uçları çok koyuldu ne yapmam gerekiyor?
Cvp: Beyazlarınız çıktığında sadece yeni çıkan kısma boya sürün,saç  uçlarına hiç boya gelmesin.Saç diplerinizdeki renk doğal saç renginiz, saç uçları ise daha önceden boyandığı için işlem görmüş renktir. Bu sebepten dipler ve uçlar boyayı farklı algılar. Saç her boyamada uca sürülen boya ile  belirli bir süre sonra koyulaşır.
1) Kirpiklerimi daha sık ve uzun nasıl gösterebilirim?
Cvp: Tek tek eklenen protez kirpik taktırabilirsiniz.Bu kirpikleri kalıcı ve günlük olarak taktırabilirsiniz.

2) Makyajımın daha kalıcı olmasını nasıl sağlayabilirim?
Cvp: Makyajdan sonra sıkılan makyaj fixer sayesinde sabahın erken saatinde yaptırdığınız makyajı akşamın geç saatinde bile kullanabilirsiniz.

3) Kirpiklerim çok açık renk ne yapabilirim?
Cvp: 20 günde bir yapılan kirpik boyası sayesinde daha koyu kirpiklere sahip olabilirsiniz. Kirpik boyası ayrıca kirpiklerinizi beslemekte ve bakım yapmaktadır.

4) Kirpiklerim çok düz ne yapabilirim?
Cvp: Kirpik perması sayesinde düz kirpiklerden kurtulabilirsiniz. 2 ay dayanan bu işlemin hiçbir zararı bulunmamaktadır.

5) Yüzümdeki tüylerden nasıl kurtulabilirim?
Cvp: Çam reçinesinden hazırlanan özel depile ve ağda sayesinde istenmeyen tüylerden kurtulabilirsiniz
1) Ağdadan sonra solaryuma girebilir miyim?
Cvp: Ağdadan sonra solaryuma giremeyiz. 2-3 saat öncesinde girebiliyoruz. Ayrıca ağdadan hemen sonra denize, havuza, saunaya, hamama giremiyoruz, güneşe çıkamıyoruz.

2) Ağdadan sonra alkol içeren ürünler kullanabilir miyim, alkolün mikropları öldürdüğünü duymuştum, doğru mudur?
Cvp: Kesinlikle alkol içeren ürünler kullanmamalıyız. Özellikle kasık bölgesinde, çünkü normalde günlük hayatta kullandığımız alkollü ürünler o bölgenin asit baz dengesini bozup mantar oluşumuna sebep olmaktadır.

3) Sir ağda batık yapar mı?
Cvp: Biz batıkların ağdadan olduğunu düşünürüz,aslında batıklar tamamen ağdanın yapılış şekliyle ve vücudun kuruluğuna bağlıdır. Çok sık ağda yapmak, ters yöne çekmek yanlıştır ve batık yapabilir.Ağda seçimi ve bütün bu etkenler çok önemlidir.

4) Batıkları çıkarmak için yumuşak ponza taşları ve peeling yaptırabilir miyim?
Cvp: Bazı firmaların bu iş için özel peelingleri bulunmaktadır. Siz bunu haftada bir evde uygulayabilirsiniz. Ponzayı ancak size özel kullanılan bir ponzayla tavsiye edebilirim. Çünkü batıklardan kurtulalım derken herkese aynı kullanılan bir ponzadan mikrop kapabilirsiniz. Kıllar yeterli kıl kökü yağlarıyla kendini dışarı atar.

5) Çok yağlanmak tüylerimiz daha çok uzamasına neden olur mu?
Cvp: Batıklardan kurtulmak istiyorsak bu duruma biraz göz yummak gerekecek. 4,5 ay yağ kullanıp çözüm bulan kişiler var. Tercih sizin ya batıklı bir bacak, yada sık sık ağda.

6) Devamlı sir ağda yaptırdığımda sir ağdanın tüyleri azalttığı doğru mudur?
Cvp: Evet doğrudur. Yalnız unutmamamız gereken vücudun bir hormon dengesi vardır. Çok çalışan bir hormon yapısıyla iyi bir sonuç almak mümkün değildir. Birde 18 yaşın altındaki genç kızlarda hormonlar çok çalıştığı için azalma mümkün olmuyor. Ancak kılın uzama süresi daha uzun olabiliyor. Her şeyin normal olduğu durumlarda, kesinlikle sir ağdanın tüyleri azalttığı doğrudur.

7) Ağda sonrası vücudumda sarkma olacak korkusuyla ağda yaptıramıyorum. Ağda sarkma yapar mı?
Cvp: Biz istesekte istemesekte vücudumuz zaten her gün yaşlanıyor. Ağdanın katkısı kesinlikle yoktur. Hiç ağda yaptırmayan kişilerin vücudundada sarkmalar oluyor. Zira biz ağda yaparken bezleri yerçekiminin tersine çekiyoruz. Aksine ağdayla ölü deriyi kaldırıp gözenekleri açıp, kıl köklerine oksijen dolmasını sağlamaktayız.

8) Sir ağdanın şeker ve el ağdasından farkı nedir? Hangisi daha etkili ve sterildir?
Cvp: Biz salonumuzda kesinlikle sir ağda kullanıyoruz. Her şeyden önce daha steril. Müşteriye özel, bir kerelik kartuşlar, spatulalar, jeller, yağlar, antiseptikler, ağda bezleri ile uygulanan bir yöntem. Tamamen vücudun kendi esnekliğiyle yapılması gereken bir ağda. Ağda yapılırken kişiye oranızı gerin, buranızı tutun stresinden kurtarıyor. Çok gerdirdiğiniz yerlerde deride kalkmalar olabiliyor. Eskiden çok küçük tüyleri alamazdık. Şimdi iki günlük tüyleri bile alabiliyoruz. Tamamen yağ ile çözünür olması çok steril. Steril olup olmadığını bilmediğiniz bir yerde yıkanmak zorunda kalmıyorsunuz.

9) Varisli bacaklarda ağda yapılabilir mi?
Cvp: Ancak doktor izin veriyorsa yapılabilir. Eskiden şekerli ağdalar çok sıcak olduğu ve yapıştırmak için çok bastırmak gerektiği için varisli bacaklarda ağda yapamazdık. Sir ağdanın hem ısısı daha düşük hemde yapıştırmak için çok bastırmak gerekmediği için, doktorunuzda izin veriyorsa yapabiliyoruz.

10) Kasıklarda ve kol altında iltahaplı sivilceler oluşuyor. Ne yapmalıyım?
Cvp: Kasıklarda oluşan iltahaplı sivilcelerin, çok olması ve geçmemesi durumunda muhakkak bir doktora başvurmalısınız. Bazen gizli şeker bunlara sebep olabiliyor. İçinde kıl olan iltahaplarda cerrahi müdahale gerekebiliyor.

11) Kılların daha çabuk ve daha geç uzadığı dönemler var mıdır?
Cvp: Evet böyle zamanlar vardır. Regli dönemi öncesi yapılan ağdalarda kılların daha çabuk uzadığını gözlemledik. Ama tam tersi bir hafta sonra yapılan ağdalarda daha geç uzadığını gözlemlemekteyiz.

12) Tüylerin vücuda faydası var mıdır?
Cvp: Evet gerçekten kılların vücuda faydası vardır. Özellikle bazı bölgelerde çıkan tüyler o bölgeleri mikroplardan ve dış etkenlerden korumak içindir. Kalanları ise vücudumuzun yer çekimine karşı kalkanları gibidir.

13) Ağda sırasında canım çok yanıyor. Ağda öncesi ağda yapılan bölgeyi uyuşturan her hangi bir losyon var mıdır?
Cvp: Evet böyle losyonlar vardır. Ağdadan bir müddet öncesi sürdüğümüz tamamen bitkisel, o bölgeyi uyuşturan kremler ve losyonlar kullanmaktayız.

14) Kollarım çok tüylü, ağda yaptırmak istiyorum, daha çok çıkmasından korktuğum için vazgeçiyorum. Sizce aldırmalımı yoksa sarartmalı mıyım?
Cvp: Kollarımız, aldıktan sonra çoğalmayan tek tüylü bölgemiz beklide. Hiç bir şekilde çoğalma olmadığı gibi iki seanstan sonra tüyleri, azalan cok kişi gördük. Ancak dikkat edilmesi gereken tek nokta batık olmaması için her tüyün yönüne doğru alınması gerekiyor.

15) Sir ağda sırasında derim tahriş oluyor. Ağda yaptırmamalı mıyım?
Cvp: Sir ağda normal ağdaya göre daha kuvvetli bir ağdadır. Derinin üzerindeki koruyucu deriyi kaldırır. Bu kötü bir ağda yapımı sırasında deri tahriş olabilir. Çok hassas tenliyseniz çok tecrübeli bir ağdacı ve markayı tercih etmelisiniz


MAKYAJ

1) Tırnak kırılmasının sebebi nedir? Ne yapabilirim?
Cvp: Tırnaklardaki kırılmaların nedeni dış etkenler ve yeterince beslenmemektir.
Dış etkenler: Cilt kurulugu, kimyasal ürünler, ilaç yan etkileridir.
Vücudumuzda almamız gereken kalsiyum, B1,B2 vb. vitaminler sayesinde tırnak kırılmasının engellenmesine yardımcı olunabilir.

2) Ayağımdaki mantarı nasıl tedavi edebilirim?
Cvp: Tırnak mantarını tırnağı kısa keserek ve doğru ilaç kullanarak tedavi edebiliriz.

3) Tırnak neden sararır?
Cvp: Genellikle devamlı oje kullanımı sebep olur. Önlemek için haftada 2 gün dinlendirilmeli ve sık sık oje yenilenmelidir.

4) Koyu renk ojenin tırnağımı sarartmasını nasıl önlerim?
Cvp: İlk kata renksiz oje sürerek işleme başlayabilirsiniz.

5) Manikür yaptırdıktan sonra tırnak etlerimde soyulma oluyor?
Cvp: Bu tip ince yapılı tırnak etlerine çok derin manikür yapılmasını önermiyoruz.

6) Ojenin tam kuruması için ne kadar beklemem gerekiyor?
Cvp: Açık renklerde 10 dk. koyu renklerde ise 15 dk. ile 25 dk. arası değişir. Ojenin taze olması önemlidir.

7) Tırnak ve tırnak etlerimi yiyiyorum nasıl düzeltebilirim?
Cvp: Tırnak etlerini yemeyi önleyici ürünler kullanabilirsiniz.(Mavala,flormar,vb)

8) Tırnaklarım çok sert olduğu için kırılıyor, nasıl düzeltebilirim?
Cvp: Bu tür tırnaklar genellikle çok diplerden kırılır, bunun için tırnak nemlendirici balsamlara ihtiyaç vardır.

9) Ayak tırnaklarım içe doğru gömük nasıl kesmem gerekir?
Cvp: Çok fazla kısa kesmeyerek, tırnak yatağının dışında kalacak şekilde kesilmelidir. Bunun sebebi uzarken tırnak yatağına baskı yapmadan uzamasını sağlamakdır.

10) Topuklarda çatlak ve sertleşme var nasıl giderebilirim?
Cvp: Haftada 1 yada 2 kere ayak peeling'i yapılarak, parafin tipi nem ve yumuşaklık veren bakımlar yapılarak, bol nemlendirmeyle bu sorun giderilebilir

11) Koyu oje kullanmasamda genellikle tırnak rengim sarı ve sağlıksız bunun nedeni ne olabilir?
Cvp: Tırnak besleyicilerinin yanı sıra, tırnak direk hava ile temas etmesi, hava alması gerekir. Renksiz cilalar da olsa tırnak hava almazsa zamanla sararır.

12) Ayak parmak aralarımda kaşınmalar, soyulmalar, yanmalar ve yoğun bir hassasiyet var. Bunu nasıl giderebilirim?
Cvp: Öncelikle ayakkabı ve çorap seçiminde daha dikkatli seçim yapılmalıdır. Ayak nemli ve ıslak bırakılmamalıdır. Parmak araları yeterli derecede kurulanmalı veya ayak için pudralar kullanılarak kuru kalması sağlanmalıdır.

13) İlk kez manikür yaptırmaya başlıyorum, nasıl bir sistem çerçevesinde yaptırmalıyım?
Cvp: Manikür ve pediküre başlanırken eğer tırnak etlerinin itilmesi yeterli gelecekse itilmeli, eğer yeterli gelmeyecek derecedeyse en az seviyede alınmalıdır.

14) Şeker hastasıyım nasıl bir manikür, pedikür işlemi tercih etmeliyim?
Cvp: Tırnaklar çok dikkatli kesilmeli, tırnak dibi etleri kesilmeden itilmelidir.




AĞDA

1) Amonyaklı boya saçıma zarar verir mi?
Cvp: Bilinçli olarak çok iyi analiz edilmiş bir saça yapılan amonyaklı boya saça zarar vermez.  Sadece kişinin alerjik bir durumu var ise dikkatli olmak gerekir.  Boyayı yaptırmadan önce alerji testi yaptırabilirsiniz.

2) Kına saçıma zarar verir mi?
Cvp: Kına saça zarar verir. Çünkü kına renk verme özelliği çok yüksek olduğu için saçın üzerinde bir tabaka oluşturur,  pulları kapatır hiçbir şekilde gözenekler açık olmaz. Saç da  bir canlıdır, hava almaya ihtiyacı vardır. Hava almayan saç teli belirli bir zaman sonra kurumaya,  saçın cansız gözükmesine yol açar.

3) Saç diplerimde kabuklanma nasıl tedavi edilebilir?
Cvp: Saç diplerinizde kabuklanma var ise saçınızı çok sıcak su ile yıkamamanız lazım ayrıca saç diplerinizdeki kabuklanma için özel şampuan ve kremler kullanılabilirsiniz. Eğer çok ciddi bir durum var ise bir dermatoloğa başvurabilirsiniz.

4) Saç boyası saçımı yıpratır mı?
Cvp: Boya saçı yıpratmaz aksine besleme özelliği vardır. Saç telini kalınlaştırır ve dolgun olmasını sağlar. Önemli olan boya yaptırmadan önce çok iyi bir analiz yapıp saçınıza hangi çeşit boya yaptırmanız gerektiğinin belirlenmesidir.  Kuaförünüzle bilgi alışverişi yapmanız en doğrusu olacaktır.

5) Organik boya yaptırıyorum ama beyazlarım tam tutmuyor nedeni nedir?
Cvp: Organik boyalar amonyaksız boyalar olduğundan beyazları tam olarak kapatmazlar. Sadece koyu bazlarda beyazlar kapanmaktadır. Eğer tam olarak beyazları kapatmak istiyorsanız amonyaklı boyalardan faydalanabilir yada kuaförünüzün önerdiği boyaları deneyebilirsiniz.

6) Saç kremi saç döker mi?
Cvp: Saç kremi saç dökmez, saç kremi saçınız için yapabileceğiniz en iyi bakımdır.

7) Saçlarımda çok fazla dökülme var ne yapmalıyım?
Cvp: Her bir saç telinin ömrü 4 yıldır. 4 yıl sonra saç teli dökülür ve yerine yeni saç teli gelir. Belirli zamanlarda mevsimsel dökülmeler olur. Bundan dolayı korkulacak bir şey yoktur. Eğer saç dökülmesi aşırı şiddette olursa saç dökülmesini önlemek için kullanılan şampuanlar ve ampullerden kullanabilirsiniz. Kuaförünüzle görüşüp hareket etmeniz en doğrusudur.

8) Saçlarımda beyaz çıktı onların kapanmasını istiyorum fakat kendi doğal rengim bozulsun istemiyorum ne yapmalıyım?
Cvp: Bu tip saçlar için üretilmiş ana rengi bozmadan saç telindeki beyazları kapatan boyalar bulunmaktadır. Onlar sayesinde doğal saç renginiz bozulmadan beyaz saçlardan kurtulabilirsiniz.

9) Hamilelik döneminde saçların boyanmasının bir tehlikesi var mı?
Cvp: İlk önce doktorlara danışılmasının faydası var. Biz bu insifiyati ilk önce doktorlara bırakıyoruz.

10) Yazın havuz ve denize girdiğimde saçlarımın rengi bozulur mu? Bozulmaması için kullanabileceğim bir ürün var mı?
Cvp: Yazın güneş, deniz ve havuz saçlarda renk değişimi yapabilir. Özellikle sarı saçlı bayanlar bu durumdan çok şikayetçi, bunun nedeni de yazın havuzdaki klorun saç rengini etkilemesi. Yaz döneminde kullanılmak üzere üretilmiş, saçları klordan, denizden, güneşten koruyan ürünler bulunmaktadır. Bunları kullandığınız takdirde saçınız dış etkenlerden daha az etkilenecektir.


11) İşim gereği saçıma haftanın dört günü fön çektiriyorum, fönün vermiş olduğu ısının saçıma zararı var mı?
Cvp: Çok fazla fön çektirmek tabi ki saça zarar verebiliyor ama bunun içinde fön öncesi saçı ısıdan koruyan ürünler kullanarak fönün vermiş olduğu ısıdan korumuş olursunuz.

12) Röfleli saça perma olur mu?
Cvp: Kimyasal işlem görmüş kurumuş yıpranmış saçlara perma olmasını biz uygun görmüyoruz. Saçınızın permaya uygun olup olmadığına en uygun kararı, saçınızı çok iyi tanıyan bilen kuaförünüzün  vermesi gerekir.

13) Saçım kuru ve nemsiz kaç günde bir bakım yaptırmalıyım?
Cvp: Kuru ve nemsiz saçlar için haftada bir gün profesyonel salon bakımını ve günlük için de saçta kalan (durulanmayan) bakımları öneriyoruz.

14) İkisi bir arada şampuanların saça zararı var mı?
Cvp: İnsanlar vakit acısından bunu kullanıyor ama kremin saç diplerine uygulanması pek doğru değil saç hacmini kaybediyor. Şampuanı ayrı kremi ayrı kullanarak saçın yapısına göre doğru ürünü kullanmak en doğru karardır.

15) Saçlarım boyadan ve röflelerden çok kurudu ve zayıfladı önerebileceğiniz ürünler var mı?
Cvp: Kimyasal işlem görmüş ve boyanmış saçlar için önerebileceğimiz şampuan, krem, maske ve serumlar var. Ama bunun için saçlarınızın analiz edilmesi gerekmektedir. Saçlarınıza analiz yaptıktan sonra saçınıza uygun bakım ürünlerini tavsiye edebiliriz.

16) Geleneksel saç bakımları örneğin yumurta sarısı gibi yapılan bakımların saça faydası var mı?
Cvp: Eskiden insanlar bu tür bakımları saçlarına uyguluyordu ama daha sonra arındırmak için çok fazla şampuan kullanılıyordu bu da saçın tekrar kurumasına neden olmaktaydı. Şimdi saça uygulanan çok özel ve dakikalık bakımlar var. Bunlar saçın yapısına doğrudan  etki edip kısa sürede en iyi neticeyi vermektedir.

17) Saçımda çok elektriklenme oluyor nedeni nedir?
Cvp: Saçınızdaki elektriklenme ince telli olmasından, çok sık yıkanmasından, yünlü giysilerden ve saçınıza uygun olmayan ürün seçiminden de kaynaklanır. Yıkamadan sonra saç boy ve uçlarına krem kullanmanızı tavsiye ederiz.

18) Her boya yaptırdığımda röfleler renk değiştiriyor, matlaşıyor ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Cvp: Eğer her boya yaptırdığınızda röflelerinizin rengi değişiyorsa bunun için dip boya yapıldıktan sonra saç yıkanmadan önce röflelerinize koruyucu yağ sürülerek saçın çok seri bir şekilde yıkanması ve dipteki boyanın röflelere gelmemesi sağlamak lazım.

19) Boya yapılırken saç diplerimde yanma oluyor nedeni nedir?
Cvp: Bu yanma cildinizin hassas olmasından yada boyanın içindeki bazı maddelere alerjiniz olmasından olabilir. Size tavsiyem boya sürülmeden boyayı biraz havalandırmanız yada amonyak içermeyen bitkisel boyalardan yaptırmanızdır.

20) Saçıma perma yaptırdım saç rengim çok açıldı hemen boya yaptırabilir miyim?
Cvp: Evet saçlarınıza amonyaksız bitkisel boyalar yaptırmanızı tavsiye ederiz. Dikkat edilecek bir husus saç permalı olacağından boya saça daha kısa sürede renk verecektir, koyulaşmamasına dikkat etmek gerekir.

21) Saç köklerimde kaşıntı var, kaşıntıyı önlemek için her gün yıkamak zorunda kalıyorum. Bu yüzden saçlarımın uçları kırık ve kuru bir görüntüsü var. Bu durum beni rahatsız ediyor öneriniz ne olabilir?
Cvp: Saç köklerinizdeki kaşıntı için önerim profesyonel hizmet veren salonlarda bulabileceğiniz şampuanları kullanmanızdır. Uçlarındaki kuruluk için ise yine profesyonel salonlarda bulunan besleyici özleri yüksek olan bir bakımı  uzman kuaförlere uygulatmak olacaktır.

22) Şampuan ve krem tercihimi nasıl yapmalıyım?
Cvp: Bunun için iyi bir analiz yapılası gerekiyor. Saçınızda birden çok sorun olabilir fakat bunun çözümü tektir ve her zaman profesyonel analiz yapılması gerekir.

23) Mevsim dönümlerinde saçlara özel bakım uygulamalı ya da saçları iki ayda bir uçlarından kestirmek gerekir denir veya her gün saçların yıkanması zararlıdır derler. Bunlar doğru mu?
Cvp: Tabii ki çok yıkamak doğru değil. Çünkü sonuçta ne kadar kaliteli şampuanlar veya ürünler kullanırsak kullanalım formüllerinde kimyasallar var. Bunlar bir şekilde saçımızdan bir şeyler götürüyor. Onun için muhakkak profesyonel bir destek alıp önce saçımızın cinsini belirlememiz lazım. Bir saçın diyelim ki, dipleri yağlı, uçları kuru, orta bölümlerinde de yıpranma var. Yani saçta üç dört tane sorun var. Bütün olarak her bir probleme iyi gelecek ürünü bulmak imkansızdır. Bu nedenle ilk olarak sizi hangi problemin rahatsız ettiğini tespit edip önce ona yönelmelisiniz. Ve sıkıntıları teker teker gidermelisiniz. Genellikle krem kullanmayı sevmeyiz ama lütfen kremi sevin. Saçınıza yapabileceğiniz en büyük iyilik hangi boyda olursa olsun ne olursa olsun muhakkak krem kullanmaktır.

24) Krem kullanmak niye önemli?
Cvp: Krem ilk önce saçların kuruluğunu alır ve daha sağlıklı görünmesini sağlar. Kremi çok az kullanıp, durulamalıyız. Sadece saçın boy ve uçlarına, kremi avuç içine alarak yedirmeliyiz.

25) Sıcak suyla saçı yıkamak zararlı mıdır?
Cvp: Doğru olanı ılık suyla yıkamaktır. Çünkü saçınızda yağlanma varsa sıcakla yıkamak onu daha çok yağlandırır. Ayrıca ısı nedeniyle saçın yüzeyinde bulunan pulcuklar açılabilir.

26) Saçlarım dökülüyor bunun sebebi ne olabilir?
Cvp: Saçların belirli bir sayıda dökülmesi ve yerine yenilerinin çıkması, insan vücudunun normal işleyişi gereğidir. Günde maksimum 100 saç telinin dökülmesi normaldir. Saç dökülmesinin sorun olarak adlandırılması için, dökülen saç miktarının çok fazla artması veya yenilerinin çıkmaması gerekir. Saç dökülmesini artıran nedenler ateşli bulaşıcı hastalıklar, hamilelik, bazı ilaçlar ve ışın tedavileri, tiroit bezi rahatsızlıkları, cilt enfeksiyonları, stres, yorgunluk, uykusuzluk, vitamin eksikliği, yanlış uygulanan zayıflama rejimleri, yaşlanma, hormonal bozukluklar ve genetik özelliklerdir.

27) Saçlarımda kaşıntı var bunu sebebi ne olabilir?
Cvp: Saç derisinde kaşıntı pek çok sebepten olabilir. Saç derisinde aşırı yağlılık veya kuruluk, doğru ürün kullanımı ve yıkama sıklığı (seyrek yıkama), kepek problemi, aşırı hassasiyet, alerji veya cilt rahatsızlığı. Nedeni iyi tespit edilmeli ve o yönde hareket edilmelidir.

28) Saçlarım çok cansız ne yapmalıyım?
Cvp: Vitamin ve mineral eksikliği, kimyasal işlemler, yanlış ürün kullanımı, güneş, klorlu su gibi çevre şartları, ateşli hastalıklar, hormonal değişiklikler gibi pek çok sebeple saçlar canlılığını kaybedebilir. Yapılması gereken öncelikle iyi beslenmek, saçınıza uygun ürünler  ile saçınıza uygun bakımı sağlamak, çevre şartları, tarama ve kimyasal işlemlerden kaynaklanan hasarlara engel olmaktır.

29) Saçlarımı kendim boyuyorum fakat uçları çok koyuldu ne yapmam gerekiyor?
Cvp: Beyazlarınız çıktığında sadece yeni çıkan kısma boya sürün,saç  uçlarına hiç boya gelmesin.Saç diplerinizdeki renk doğal saç renginiz, saç uçları ise daha önceden boyandığı için işlem görmüş renktir. Bu sebepten dipler ve uçlar boyayı farklı algılar. Saç her boyamada uca sürülen boya ile  belirli bir süre sonra koyulaşır.
1) Kirpiklerimi daha sık ve uzun nasıl gösterebilirim?
Cvp: Tek tek eklenen protez kirpik taktırabilirsiniz.Bu kirpikleri kalıcı ve günlük olarak taktırabilirsiniz.

2) Makyajımın daha kalıcı olmasını nasıl sağlayabilirim?
Cvp: Makyajdan sonra sıkılan makyaj fixer sayesinde sabahın erken saatinde yaptırdığınız makyajı akşamın geç saatinde bile kullanabilirsiniz.

3) Kirpiklerim çok açık renk ne yapabilirim?
Cvp: 20 günde bir yapılan kirpik boyası sayesinde daha koyu kirpiklere sahip olabilirsiniz. Kirpik boyası ayrıca kirpiklerinizi beslemekte ve bakım yapmaktadır.

4) Kirpiklerim çok düz ne yapabilirim?
Cvp: Kirpik perması sayesinde düz kirpiklerden kurtulabilirsiniz. 2 ay dayanan bu işlemin hiçbir zararı bulunmamaktadır.

5) Yüzümdeki tüylerden nasıl kurtulabilirim?
Cvp: Çam reçinesinden hazırlanan özel depile ve ağda sayesinde istenmeyen tüylerden kurtulabilirsiniz
1) Ağdadan sonra solaryuma girebilir miyim?
Cvp: Ağdadan sonra solaryuma giremeyiz. 2-3 saat öncesinde girebiliyoruz. Ayrıca ağdadan hemen sonra denize, havuza, saunaya, hamama giremiyoruz, güneşe çıkamıyoruz.

2) Ağdadan sonra alkol içeren ürünler kullanabilir miyim, alkolün mikropları öldürdüğünü duymuştum, doğru mudur?
Cvp: Kesinlikle alkol içeren ürünler kullanmamalıyız. Özellikle kasık bölgesinde, çünkü normalde günlük hayatta kullandığımız alkollü ürünler o bölgenin asit baz dengesini bozup mantar oluşumuna sebep olmaktadır.

3) Sir ağda batık yapar mı?
Cvp: Biz batıkların ağdadan olduğunu düşünürüz,aslında batıklar tamamen ağdanın yapılış şekliyle ve vücudun kuruluğuna bağlıdır. Çok sık ağda yapmak, ters yöne çekmek yanlıştır ve batık yapabilir.Ağda seçimi ve bütün bu etkenler çok önemlidir.

4) Batıkları çıkarmak için yumuşak ponza taşları ve peeling yaptırabilir miyim?
Cvp: Bazı firmaların bu iş için özel peelingleri bulunmaktadır. Siz bunu haftada bir evde uygulayabilirsiniz. Ponzayı ancak size özel kullanılan bir ponzayla tavsiye edebilirim. Çünkü batıklardan kurtulalım derken herkese aynı kullanılan bir ponzadan mikrop kapabilirsiniz. Kıllar yeterli kıl kökü yağlarıyla kendini dışarı atar.

5) Çok yağlanmak tüylerimiz daha çok uzamasına neden olur mu?
Cvp: Batıklardan kurtulmak istiyorsak bu duruma biraz göz yummak gerekecek. 4,5 ay yağ kullanıp çözüm bulan kişiler var. Tercih sizin ya batıklı bir bacak, yada sık sık ağda.

6) Devamlı sir ağda yaptırdığımda sir ağdanın tüyleri azalttığı doğru mudur?
Cvp: Evet doğrudur. Yalnız unutmamamız gereken vücudun bir hormon dengesi vardır. Çok çalışan bir hormon yapısıyla iyi bir sonuç almak mümkün değildir. Birde 18 yaşın altındaki genç kızlarda hormonlar çok çalıştığı için azalma mümkün olmuyor. Ancak kılın uzama süresi daha uzun olabiliyor. Her şeyin normal olduğu durumlarda, kesinlikle sir ağdanın tüyleri azalttığı doğrudur.

7) A