SU SEMPOZYUMU

SU SEMPOZYUMU

SU SEMPOZYUMU
"Sıra Dışı Eğitim ,Olağanüstü Çocuklar " sloganıyla eğitim veren Başak Çocuklar Önöğretim, başarılı sosyal sorumluluk projelerine  bir yenisini daha ekledi.
"Küçük yaşlarda kazanılması gereken güzel ve kalıcı davranışların önemiyle,daha duyarlı toplum, daha sağlıklı bir dünya ve daha mutlu insanlar."
bu değerlerle WWF ,UNESCO,UNICEF ve UNEP gibi uluslararası örgütlerle çalışan okulumuz, öğrencilerimizi ;yaratıcı ,üretken,farkındalığı yüksek çocuklar olarak yetiştirmenin gururuyla ,güzel bir projeye Türkiye adına ev sahipliği yaptı.

Birleşmiş Milletler Çevre Örgütü olan UNEP,Birleşmiş Milletlerin klima değişiklikleri,ekosistem yönetimi ,organik tarım gibi çevreyi koruma etkinliklerini düzenleyen birimidir.

UNEP, Dünya Su Günü için her yıl değişik bir konu ilan ediyor ve katılımcı etkinliklerini bu konuyla örtüştürüyor.
 
Dünya Su  Günü,kullanılabilir suyun önemi ve düzenli kullanımını vurgulamak amacıyla 1993 ten beri her yıl 22 Mart'ta dünya çapında kutlanmakta.
Kutlamalar toplumsal sorumluluk etkinliklerinden,uluslararası sempozyumlara ve yerel yarışmalara  kadar türlülük göstermekte ve sayısız katılımcıya ev sahipliği yapmakta.

Etkinliklerin kişisel anlamda en büyük katkısı uluslararası yapılacak etkinlikler zincirinde yer almanın ,yerel ve kitlesel çapta yararlı bir iş yapmanın ve başarılarına UN ile işbirliği yapmış olmayı eklemenın yanısıra katılımcılara kazandırdığı saygınlık ve değerdir.

Başak Çocuklar Önöğretim olarak,
Bu yıl 37 ülkenin katılımcılarından biri olan ülkemizi temsil etmenın gururunu yaşıyoruz.
Bu yılın konusu olan
"Şehirler için su,
Şehirdeki su sıkıntısına karşı duyarlılık."
Bu başlığa uygun olarak yaptığımız etkinliğimiz Ataşehirli Çocukları suya karşı duyarlı kılmaktı.

"Su Çocuk .:Şehrin Koruyucusu"( resmi adıyla,Water Kid: Savior Of The City)adıyla bir yarışma düzenledik.
Ataşehirli Çocuklar ,22Mart-22Nisan ve 22Nisan-22Mayıs dönemleri arasında ailelerini de uyararak evlerindeki su tüketimini azaltacak ve bunu faturalarıyla kanıtlayacaktı.

Biz büyüklerin hızla tükettiği ,bilinçsizce tükettiği ,dünyamız kaynaklarını iyi kullanmayı ve korumayı üstlenen çocuklarımız ,rollerini başarıyla benimsediler.
Ataşehir Belediyesinin de duyarlılığıyla destek alan proje tüm Ataşehir'e yayıldı.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz projemizin tüm okullara duyurulmasında katkı sağladılar.

Türk Su Vakfı ,Tema Vakfı,Kadıköy Lions Kulübü projenin destekçisi olarak bizlerle aynı heyecanı paylaşarak çocuklarımızın yolunu aydınlattılar.
Su Vakfından Sn.Doçent Dr. Ali Uyumaz, suyun önemini ,dünya ve  Türkiye kaynakları sunumunu yaparken ,bilmemiz gereken daha nice gerçeklerle yüzyüze kaldık.

Tema Vakfından Sn. Oryal İkiz ve Sn. Fatma Sarı Özen'i dinlerken ,bilinçsizce tükettiğimiz dünyanın ,gelecekte bizi ne denli olumsuz etkileyeceğini içimizde ürkerek hissettik.

Jeoloji Mühendisi Sn. Ali Seydi Gültekin'den , ta Adıyaman'dan Afrika'ya uzanan su bulma yolculuğunu,sondajlardan fışkıran sularla ,insanları nasıl da mutlu kıldığını ve medeniyetle  buluşturduğunun keyifli barkosunu dinledik.

Yarışmaya katılan öğrencilerden 3 tanesi başarı belgelerini İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sn. İrfan Zeki Er' den alırken heyecanlı anlar yaşadılar .
Sn.Valimiz,Hüseyin Avni Mutlu,programının yoğunluğu nedeniyle katılamadığı sempozyumumuza gösterdikleri ilgiyi  ve kutlamayı gönderdikleri faxla bildirerek bizleri onurlandırdılar.

Tiyatro sanatçısı Sn. Betül Arım,minik bir yaşam dersi paylaşımıyla programımızı süslediler.

TEB Ataşehir Lisesi Müdürü Sn. İlyas Gür  Pehlivanoğlu  okullarının salonunu bizlere açarak yaptığımız çalışmayı etkin kıldılar.

ve minik Başak Çocuklarımız ,giysileri,dünyayı sahiplenici, duyarlı maskeleri ve sloganlarıyla geleceklerine sahip çıkma adına proje emekçisi ve destekçisi olarak rol aldılar ve sanırım ki büyüklere verdikleri anlamlı mesajla da daha şimdiden  yol aldılar.

Bu etkinlik 1.ataşehir Su Bilimi Sempozyumu olarak geleneksel şekilde her yıl devam edecek.

Dilerim ki, bu çalışma yalnızca  Ataşehir'le kalmayıp ,tüm İstanbula ,tüm Türkiye'ye ve tüm Dünya'ya  hızla yayılsın .  Kalıcıcı bir alışkanlık halinde nice" Su Çocuklar Şehrin Koruyucuları" olarak büyüsünler.

Saadet Garan
 Başak  Çocuklar Önöğretim Müdürü
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER