Simit Festivali yapılacak Sultanahmet’te 16 Eylül’de başlayacak olan festival 4 gün sürecek.

Simit Festivali yapılacak Sultanahmet’te 16 Eylül’de başlayacak olan festival 4 gün sürecek.

Simit Festivali yapılacak Sultanahmet’te 16 Eylül’de başlayacak olan festival 4 gün sürecek.
Simit Festivali yapılacak
Sultanahmet’te 16 Eylül’de başlayacak olan festival 4 gün sürecek.


Bir zamanlar “İstanbul simidi” hediyelik üründü. İStanbul'u ziyaret eden taşralının evine dönerken götüreceği olmazsa olmazlardan biriydi. Gün geldi öğrenciyle amelenin zorunlu gıdası oldu. Son 10 yıldır popülerlik kazandı, saraylara taşındı. Sokak tezgahlarında da satılıyor, ama artık “simit sarayları” var.
Hem yaygın hem böylesine popüler bir ürün olan simitin artık bir de festivali olacak. Fatih Beledeyesi ile İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün işbirliği ve Simit Sarayının desteğiyle Sultanahmet’te “Simit Festivali” yapılacak.
Festival 16 Eylül 2010 Perşembe günü başlayacak ve 4 gün sürecek. Pazar günü sona erecek olan Simit Festivali çeşitli sanat gruplarının gösterileri ve değişik etkinliklerle renklenecek. Festivalde ana menü “simit ve çay” olacak.

NELER OLACAK?
Festival 16 – 19 Eylül zaman aralığında gerçekleştirilecek. Bu sürede konserler, gösteriler, yarışmalar, sergiler düzenlenecek.
İstanbul Hanımefendisi ve Beyefendisi tiplemeleri, Karagöz ve Hacivat’ın Simit Maceraları canlandrıılacak, tahta bacak, jonglör, sihirbaz, ateşbaz ve semazen gösterileri sergilenecek; karikatüristler festival alanına gelenlerin karikatürlerini çizecekler. Festival boyunca her akşam 21:00 - 23:00 saatleri arasında müzik grupları konser verecekler.
Konserler çerçevesinde;
Dolapdere Big Gang
Ahırkapı Roman Orkestrası
Güzin ve Baha ile Nostalji
Romanistlatino
Grup Göçmen's
Fatih Belediyesi Mehter Takımı
Seyr-ü Sefa, Fasıl Heyeti sahne alacak.
Sultanahmet Simit Festival’inde etkinliklere adını veren ‘İstanbul Simidi’ni anlatan bilgilendirici, Türkçe-İngilizce 25.000 broşür dağıtılacak. Tanıtım afişleri asılacak, hazırlanan belgesel niteliğindeki tanıtıcı film festival boyunca alanda gösterilecek.
Festival alanına kurulacak stantlarda ise çeşitli etkinlikler yapılacak, İstanbul Simidi’nin hazırlanması, pişirilmesi gösterilecek ve belirli zaman dilimlerinde gelen misafirlere simit ve çay ikram edilecek. Festival çerçevesinde bir de ‘fotoğraf maratonu’ adı altında fotoğraf yarışması gerçekleştirilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER