(OTEF) YENİ YÖNETİMİNİ OLUŞTURDU

Otizm konusunda en üretken STK’lardan biri olan OTEF, genel kurulunu yaparak yeni yönetimini oluşturdu.

(OTEF) YENİ YÖNETİMİNİ OLUŞTURDU
 (OTEF) YENİ YÖNETİMİNİ OLUŞTURDU
Otizm konusunda en üretken STK’lardan biri olan OTEF, genel kurulunu yaparak yeni yönetimini oluşturdu.

(OTEF) OTİZM VE ENGELLİ DERNEKLER FEDERASYONU YENİ YÖNETİMİNİ OLUŞTURDU

ÖRNEK BİR STK; OTİZM VE ENGELLİ DERNEKLER FEDERASYONU (OTEF)

Otizm ve engelliler konusunda 12 üye dernek birlikteliği ile oluşturulmuş olan Federasyon kendi alanında pek çok başarıya imza attı.  Federasyon kurulmadan önce dernek ve vakıf olarak hizmet veren kuruluş, Mili Eğitim Bankalığınca işletilen Otizmlilerle ilgili ilk okullardan birisinin kuruluşunu, Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından işletilen 18 yaş üzeri otizmlilere yatılı ve gündüzlü bakım ve konaklama hizmeti veren tek kurumun yapım ve organize edilmesinde öncü olmuş.


Bakanlıkla işbirliği protokolü bulunan OTEF uluslar arası katılımlarla çok sayıda sempozyum ve çalışmaya imza attı, Türkiye Otizm Meclisi TOM’un kurucuları arasında oldu.
Federasyon Başkanı Prof.Dr.Mustafa Usta, bu günlerdeki en önemli gayretlerinin, bu alandaki en önemli ihtiyaç olan Otizm Uygulama Enstitüsünün kurulması olduğunu söylüyor. Yapılan genel kurulda bilgi veren Usta, Medeniyet Üniversitesinde oluşturulmuş olan Otizm Araştırma Merkezi ve yine Üsküdar Belediyesi ve Erenköy Ruh ve Sinir hastanesi ile birlikte oluşturulan Üsküdar Otizm Merkezi hakkında toplantıya katılanları bilgilendirdi. Ayrıca İBB tarafından Aile Bakanlığına tahsis edilen 9 bin m2 arazinin yasal süreci ve proje hakkında bilgi vererek  çok önemli ve örnek olacak bir projeyi hayata geçireceğiz dedi.

Genel kurulda söz alan Başkan Yardımcısı Bahriye Karatay, katılmış olduğu Türkiye Otizm meclisi toplantısı ile ilgili bilgi verdi. Karatay, TBMM  Meclis Araştırma Komisyonunun otizm konusundaki raporunu üyelerle paylaştı.

Toplantıya Eskişehir’den gelerek katılan dernek başkanlarından Talat Türeli, faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve yaşadıkları sıkıntıları paylaştı.
 
Ataşehir Engelliler Dernek Başkanı Nevzat Ağbulut, ilçelerindeki engelli ve otizmliler ile bu konuda çalışan STK’lar hakkında bilgi verdi.

Değer Otizm Derneği Başkanı Şule Gökırmak, derneğinin otizm alanındaki faaileyetlerini anlatarak, birlikte camiamızın en üretken kurumu olacağız ve çok hayırlı hizmetlere imza atacağız dedi.
      
Toplantının genel kurul kısmında Federasyonun hesapları ve çalışma şekliyle ilgili bilgi veren Federasyon Saymanı Tahsin Usta, Aile bakanlığı tarafından işletilen Pendik’teki İstanbul Otizm Merkezi ile ilgili ilişkilerini sözleşmeleri gereği devam edeceğini, kuruma daha fazla katkı yapacaklarını söyledi.

Son konuşmayı ise Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Önal İnaltekin yaptı. İnaltekin kendisinin de sosyal hizmet uzmanı olduğunu belirterek “İstanbul İl Müdürlüğü yaptığım dönemden başlayarak otizmlilerle yakın ilişki içinde oldum, bu gün ki görev yerimde de tüm Türkiye’ye hizmet etme imkânımız oldu. Bu federasyonun kurucusu olarak başından beri faaliyetlerine destek verdim. Çok önemli ve bilimsel gayretleri oldu” diyerek bakanlıktaki son çalışmalar ve yasal düzenlemeler ili ilgili katılımcılara bilgi verdi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER