İSMET İNÖNÜ ŞİŞLİ’DE ANILDI

İsmet İnönü, doğumunun 134. yılında özel bir programla anıldı.

İSMET İNÖNÜ ŞİŞLİ’DE ANILDI
 İSMET İNÖNÜ ŞİŞLİ’DE ANILDI

İsmet İnönü, doğumunun 134. yılında özel bir programla anıldı. 
Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk başbakanı, ikinci cumhurbaşkanı ve 35 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanlığını üstlenen İsmet İnönü, doğumunun 134. yılında özel bir programla anıldı.

Torunu Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün ev sahipliğinde Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşen anma törenine CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Sibel Özdemir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Tahir Doğaç, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’nün yanı sıra pek çok siyasetçi, sivil toplum temsilcisi ve Şişlili katıldı.


Tören Sunay Akın’ın sunumu ile başladı. Ardından sahneye çıkan Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü şunları aktardı; “Bugün İsmet İnönü’nün doğumunun 134’üncü yılı için bir aradayız. İsmet Paşa’nın doğum günlerini, ölüm yıldönümlerini normalde İnönü Vakfı ile Heybeliada’da ya da Ankara’da kutlarız. Ama bugün Cumhuriyet Halk Partili ailem ve dostlarımız ile hep birlikte olmak istedik. Bu vesileyle de gurur duyduğumuz tarihimizi bir kez daha hatırlamak istedik” dedi.


İsmet İnönü’nün eğitime verdiği önem ile ilgili bir anısını da paylaşan Hayri İnönü, “İsmet İnönü 7. sınıfta okurken sınıfta kalmış ve kendisini sınıfta bırakan öğretmeninin adını babama vermiş. Bu anı, onun sınıfta kalmasını ileriki hayattaki başarısının bir başlangıcı olarak gördüğünü gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Sunay Akın’ın öyküsel sunumuyla Türkiye Cumhuriyeti'nin varoluş ve kuruluş hikâyeleri yeniden hatırlanırken Livaneli Korosu da Cumhuriyet türküleriyle unutulmaz bir konser verdi. İnönü Vakfı Arşivi'nden özel olarak seçilen İsmet İnönü fotoğraflarının da ilk kez yayınlandığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109