İNSANCA YAŞANABİLİR KENT İÇİN ÇAĞRI

Ataşehir Kent Konseyi olarak temel yönelimimiz, her zaman “kentin sahipleri, kentte yaşayanlardır” olmuştur.

İNSANCA YAŞANABİLİR KENT İÇİN ÇAĞRI
İNSANCA YAŞANABİLİR KENT İÇİN ÇAĞRI


Ataşehir Kent Konseyi olarak temel yönelimimiz, her zaman “kentin sahipleri, kentte yaşayanlardır” olmuştur. Bu hedefle kentlilik bilincinin yaygınlaşması, Ataşehir’lilerin yerel yönetim mekanizmalarına müdahil olması, yaşam kalitesi yüksek, yaşanabilir bir kent için söz sahibi olması, denetleyici halk inisyatifinin geliştirilmesi çabası içindeyiz.
Bir deprem kuşağında olan ülkemizin gerçeğinden hareketle, devletin anayasal görevlerinden birisi de sağlıklı, güvenli ve insan onuruna yakışır, yaşanabilir kentler kurmaktır. Bu nedenle; kentimiz özelinde Ataşehir İlçemizdeki kentsel dönüşüm alanlarında yaşayanların ihtiyaçlarını göz önüne alan, "insanı ve insanca yaşamı" temel hedefine koyan bir planlama ve uygulama sürecine ihtiyacımız bulunmaktadır. Kamu alanlarını halkın kullanımına uygun düzenlemelerle değerlendirmek; kenti bir beton yığını olmaktan çıkartıp meydanları, yeşil alanları, çocuk bahçeleri, sosyal-sanatsal ve sportif tesisleri ile sağlıklı ve yașanılabilir kentsel mekanlara, sosyal donatı alanlarına sahip, huzurlu ve yaşam kalitesi yüksek bir kente dönüştürmek temel amaçlarımızdan biridir.

Bunun için Ataşehirliler olarak; doğrudan bizleri ilgilendiren "kentsel dönüşüm ve yaşanabilir kent" konusunda birlikte bir tavır geliştirmek ve sorunlara yanıtlar arayabilmek için bir araya gelmeliyiz. Bu nedenle Ataşehir Kent Konseyi olarak, Ataşehir İlçemiz’in geleceği için söz söylemek ve birlikte tavır geliştirmek üzere tüm sivil toplum kuruluşlarını, meslek örgütlerini, basın organlarını, siyasi partileri ve duyarlı grup ve çevreleri ortak bir platformda toplama arzusundayız.

Bu birlikteliğin amacı;

a)    Ataşehir’in geleceğine sahip çıkmak, Ataşehir’i “rant” üzerinden kurgulamak yerine sağlıklı ve yaşanabilir bir Ataşehir’in gelişimine katkı sunmak, kent yaşamına ilişkin demokratik katılımı hayata geçirmek.

b)    Ataşehir’de var olan büyük kamu arazilerinin özelleştirilip “AVM” ve “yüksek katlı binalar” şeklinde bir karabasan gibi yaşayanların üzerine çökmesine karşı çıkmak, bu alanların Ataşehirliler’in ortak kullanımına sunululacağı “yeşil alanlar, çocuk bahçesi, sosyal-sanatsal ve sportif tesisleri gibi sağlıklı ve yașanılabilir kentsel mekanlar, sosyal donatı alanları” şeklinde değerlendirilmesine çaba harcamak.

c)    Herkesin üzerinde uzlaştığı deprem riskine karşı, kentsel yenileme konusunda insanların hayatında “afet etkisi” yaratmadan, bu alanlarda yaşayanların haklarını ve taleplerini gözeterek çözüm üretilmesi için çaba harcamak. Aynı zamanda dönüşümün maliyetinin özellikle vatandaşlara yüklenmemesi ve vatandaşların evleri ve mahalleleri ile ilgili dönüşüm kararlarına kolektif bir şekilde ve doğrudan katılabilmelerinin sağlanabilmesi için taraf olmak.

Bu amaçla Ataşehir Kent Konseyi olarak düzenlediğimiz ve katılımcıları; Ataşehir ilçemizdeki sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, çevre ve kent odaklı kurum ve oluşumlar, basın kuruluşları, siyasi partiler olacak olan toplantımızda kurumunuz temsilcisini de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Toplantı Tarihi    : 30.05.2013
Toplantı Saati     : 19,00
Toplantı Yeri       : Novada Alışveriş Merkezi
                              Cemal Süreyya Etkinlik Salonu



Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2013, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER