EVGİN ATALAY

EVGİN ATALAY

EVGİN ATALAY
EVGİN ATALAY

18 yıldır kas erimesiyle mücadele eden Evgin Atalay’ın ilk kitabı HAYAT YEŞİL UMUT MAVİ’den  daha evvel size bahsetmiştik.
Evgin atalay (28), 10 yaşından beri kas erimesi (Fredrich Atakxi) hastalığı ile mücadele ediyor. Hayata ise yazarak tutunuyor. Hastalığı süresince hissettiklerini, yaşadıklarını yazarak anlatıyor.

Arkadaşlarının desteğiyle ilk kitabını çıkardı bile. 'Hayat Yeşil, Umut Mavi' adını verdiği kitapta hastalığı sırasında yaşadıklarını anlattı. Diğer hastalara örnek olmak istedi. Hastalığı nedeniyle kitabı 9 yıl gibi uzun bir zamanda tamamlayan Evgin, "Yazı yazmak beni rahatlatıyor. Ben yazarken nefes alıyorum. Benim ile aynı durumu yaşayanlar da kendine uğraş bulsun.

Bu onları daha mutlu edecek ve olumlu yönde etkileyecek”diyor..ilk kitap tanıtım gecesini Barış Manço Kültür  sanat merkezinde gerçekleştirdi. Sennur Sezer, Cumhuriyet gazetesi yazarı Ebru Güzel’de Evgin’in bu mutlu gecesinde onu yalnız bırakmadılar.Evgin’in aileside kızlarına desteği büyük hassasiyetle yerine getirdi çünkü Evgin onlar için çok önemli ve değerli.Gecemizde sahne alan İTÜ’de konservatuar okuyan Emrah Atalay ablasına destek için sahne aldı.

Türk Halk Müziği sanatçısı Özgür Akdemir’de  ilk solo albümü “LEYLE”ile geceye renk kattı.Kitap tanıtım gecemizde Evgin Atalay’ı yalnız bırakmayan herkese  büyük desteklerini esirgemeyen Kadıköy  Halk Eğitimi Merkezi Türk Halk Müziği korosuna teşekkür ediyoruz..

 Hasibe GÜR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER