ERZİNCN DOĞA SPORLARI ŞENLİĞİ ERZİNCAN'IN KEMALİYE İLÇESİNDE BAŞLADI

ERZİNCN DOĞA SPORLARI ŞENLİĞİ ERZİNCAN'IN KEMALİYE İLÇESİNDE BAŞLADI

ERZİNCN DOĞA SPORLARI ŞENLİĞİ ERZİNCAN'IN KEMALİYE İLÇESİNDE BAŞLADI
Karanlık Kanyon’dan Karasu’ya Base Jumping
 
Türkiye’nin en kapsamlı doğa sporları senliği Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde başladı. Valilik yaptığı dönemde şehrin tanıtımı için rafting ve kano gibi pek çok doğa sporunu bizzat yaparak dikkatleri çeken merhum Recep Yazıcıoğlu’nun hatırasına düzenlenen Kemaliye Doğa Sporları Şenliği’ne dünyanın en ünlü Base Jumping(paraşütle serbest aklayış) sporcuları katıldı. 500 metre yükseklikteki Karanlık Kanyon’un üzerinden Karasu Nehri’ne atlayan Base Jumping sporcuları nefesleri kesen gösteriler düzenledi.
 
2003’te trafik kazasında kaybettiğimiz eski Erzincan valisi Recep Yazıcıoğlu’nun şehri tanıtmak için yaptığı doğa sporlarını devam ettirmek amacıyla düzenlenen Kemaliye Doğa ve Kültür Şenliği’nde birbirinden ilginç gösteriler yapıldı. Yazıcıoğlu’nun ölümünün ardından 2004’ten beri dünya çapında sporcuları ağırlayarak gelişen 8. Uluslar arası Kemaliye Doğa ve Kültür Şenliği’ne 4 ülkeden 6 Base Jumping(paraşütle serbest atlayış) sporcusu geldi. Kemaliye’nin içinden geçen Fırat Nehri’nin kolu olan Karasu Nehri’nin üzerindeki Karanlık Kanyon’da düzenlenen Base Jumping için Avustralya, ABD, Avusturya, İtalya’dan gelen dünyaca ünlü sporcuları yaklaşık 400 kişi izledi. 1300 metre rakımdaki Karanlık Kanyon’un 500 metrelik kaya duvarlarına çıkan 6 yabancı 5 Türk Base Jumping sporcusu sırtlarındaki paraşütlerle Karasu’ya doğru kendilerini bıraktı. 8 saniyelik serbest düşüşün ardından paraşütlerini açan sporcular büyük ilgi çekti. ABD’li Jeb Corliss, İtalyan Roberta Manchino ile Avustralya’dan gelen Tracy Walker gösterilerinin ardından büyük alkış aldı. Tracy Walker, karanlık Kanyon’a gerilen çelik tellerin ortasına geldiğinde yarasa gibi baş aşağı sarkarak kendisini 500 metre yükseklikten bırakması ise heyecanı arttırdı.
 
KEMAV(Kemaliye Kültür ve Kalkındırma Vakfı) tarafından düzenlenen etkinliklerde ayrıca 8 bin 546 metre yüksekliğindeki dünyanın tırmanılması en zor dağı olan Kanchenjunga’ya çıkan Tunç Fındık ‘da kaya tırmanışı yaptı. Şenlik koordinatörü Dr. Feridun Çelikmen, “İlçemizin doğa sporlarındaki potansiyelini değerlendirmek ve turizmi bütün yıla yayarak bölge halkını göç etmemesi için çabalıyoruz. Doğa turizminin getirisini gören yöre halkı Kemaliye’de kalarak coğrafyasına sahip çıkıyor” dedi. Şenlikler kapsamında bisikletçiler Karanlık Kanyon’a çıkarken, Karasu Nehri üzerinde bot gezileri ve kano yarışları düzenlendi. Şenlikler kapsamında geniş güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. Karanlık Kanyon’a çıkanların arasında 6 aylık bir bebeğin ve 3 yaşındaki bir çocuğunda olması dikkat çekti.

Öte yandan adının yaşatılması için düzenlenen şenlikler boyunca yapılan konuşmalarda merhum vali Recep Yazıcıoğlu’nun isminin hiç anılmadığı görüldü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER