Down Sendromlular Ankara’ya, Çıkartma yaptı

Down Sendromu Federasyonu ve Aşçılar Federasyonu iş birliği ile hayata geçen “Down Şefler” istihdam projesi kapsamında Ankarada buluştular.

Down Sendromlular Ankara’ya, Çıkartma yaptı
Down Sendromlular Ankara’ya, Çıkartma yaptı

Down Sendromu Federasyonu ve Aşçılar Federasyonu iş birliği ile hayata geçen “Down Şefler” istihdam projesi kapsamında Ankarada buluştular.

Uluslararası Down Sendromu Federasyonu ve Aşçılar Federasyonu iş birliği ile hayata geçen “Down Şefler” istihdam projesi Ankara’da Kültür ve Turizm Numan Kurtulmuş ve Televizyon Muhabiri Hande Fırat’ın himayesinde gerçekleşti.

23 hafta şeflik eğitimi alacaklar

Geçtiğimiz akşam büyük bir katılım ile Ankara Shareton otel’de gerçekleşen, sunuculuğu Şenol İpek’in gerçekleştirdiği gala gecesinde Gölcük Down Sendromlular Derneği 4 genci ile katılım sağladı. Bu 4 öğrenci 23 hafta İstanbul Ataşehir Sheraton Otel’de şeflik eğitimine başlayacaklar. Gölcük Down Sendromlu gençlerimiz almış oldukları eğitimin sonunda şeflik sertifikasını alacaklar.

Bakan Kurtulmuş Öğrencilere tablet hediye etti

Çok renkli geçen gala gecesinde Kültür ve Turizm Numan Kurtulmuş Gölcük Down Sendromlu öğrencilerinden ve 23 hafta Şeflik eğitimi alacak olan Özgün, Yağmur, Mehmet Can ve Aylin’e tablet hediye etti.

Gölcük’ü Ankara’da en güzel şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum

Bu projede yer almaktan mutluluk ve büyük gurur duyduğunu söyleyen Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz 4 öğrencisi ile katıldıkları proje hakkında düşüncelerini dile getirdi. Başkan Abanoz, ” Gölcük Down Sendromlular Derneği olarak emin adımlarla ilerliyor olmaktan ve kısa sürede Uluslararası Down Sendromu Federasyonu’nda yer almaktan çok mutluyum. Aynı zamanda bu projeye 4 öğrenci ile katılmış olmak bizler için büyük gurur. Gölcük’ü Ankara’da en güzel şekilde temsil ettiğimizi düşünüyorum” dedi.

Abanoz, “Ankara’da farkımızı ortaya koyduk “

Başkan Abanoz sözlerinin devamında, ” Down Şefler gala gecesinde Kültür ve Turizm Numan Kurtulmuş ve Televizyon Muhabiri Hande Fırat ve gecenin sunucusu Şenol İpek öğrencilerimiz ile çok yakından ilgilendiler. Gölcük Down Sendromlular Derneği olarak Ankara’da farkımızı ortaya koyduk diye düşünüyorum” dedi.

Abanoz, “Ankara’dan öğrencilerimiz çok mutlu döndüler”

Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz Down Şefler Gala gecesinin ardından gittikleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yapmış oldukları ziyaret hakkında bilgi verdi. Abanoz, ” Down Sendromlu çocuklarımız ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret ettik. Meclis’te Kocaeli Milletvekilleri Fatma Kaplan Hürriyet, Haydar Akar, Saffet Sancaklı, Radiye Sezer Katırcıoğlu bizleri samimiyetle karşıladılar. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu öğrencilerimizi makamında ağırladı. Çok yakından ilgilendiler. Ardından T.B.M.M. Genel Kurulu’nu ziyaret ettik ve Meclis Başkanı’nın selamlamasıyla meclis toplantısını izledik. Ankara’dan öğrencilerimiz çok mutlu döndüler. Böyle bir projede Gölcük’ün olmasından büyük gurur duyuyorum. Derneğimiz olarak çalışmalarımız devam ediyor. Bu bağlamda bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109