Deniz Güney, Ekmeğini camdan çıkarıyor

KİŞGEM’li Deniz Güney, mozaik, füzyon ve vitray çalışmalarını satışa sunuyor. Pendik Belediyesinin ‘Ekmeğini Camdan Çıkar Projesi’ sayesinde cam ile tanışır ve ekmeğini camdan çıkarmaya başlar. 8 ay önce KİŞGEM’de işyeri açan Güney’in hedefi füzyonda marka olmak.

Deniz Güney, Ekmeğini camdan çıkarıyor


Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

İsmim Deniz Güney. Turizm otelcilik mezunuyum. Turizm alanında 1 yıl çalıştıktan sonra bu mesleği yapamayacağıma karar verdim. Daha sonra arayış içerisine girdim. Ablam heykeltıraştı. Onun vasıtasıyla 2000 yılında mozaikle tanıştım. Mozaik işleri yapmaya başladım. Ancak bir ara makyaj kursuna gittim. 3 yıl makyözlük yaptım. Bu süre içerisinde mozaik çalışmalarıma evde hobi amaçlı yapmaya devam ettim. 2009 yılında Kadıköy’den Pendik’e taşındım. Şimdi artık Pendikliyim.

Neler yapıyorsunuz? Mesleğinizle ilgili biraz bilgi verebilir misiniz?

Atlas Dekorasyon isimli mozaik, füzyon ve vitray çalışmalarımı satışa sunuyorum. Birçok firmaya gerek yaptığım çalışmalarımı gerekse sipariş üzerine satışlar gerçekleştiriyorum. Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi yanında bulunan belediye ait el ürünleri satış merkezinde de ürünlerimi satıyorum. Son derece zahmetli ve maliyetli bir meslek ile uğraşıyorum. Çok sabır gerektiren bir iş. Camlar yurt dışından boyalı ve plaka halinde geliyor. Camları yapmak istediğim şekillere göre kesiyorum. Birbiri üzerine gelen camları kaynaşması için 830 dereceye kadar fırınlarda pişiriyorum. Sonra beklettikten sonra satışa sunuyorum.

Camla nasıl tanıştınız?

Muhtarlıkta bir işim vardı. Orada Pendik Belediyesinin ‘Ekmeğini Camdan Çıkar’ projesinin afişini gördüm. Ben de cam füzyon kursuna gitmek istiyordum. Ancak Üsküdar’da bir atölye vardı ve ücretliydi. Burası ücretsiz olunca buraya gitmeye karar verdim. Burada 2 ay temel eğitim aldım. 200 kişi arasından 20 kursiyer seçildi ve bende bunlar arasındaydım. Daha sonra 6 ay ileri düzeyde camla ilgili eğitim aldım.

KİŞGEM ile tanışmanız nasıl oldu?

Cam-füzyon kursuna devam ederken ara sıra KİŞGEM binasına seminerlere geliyorduk. Burada KİŞGEM’in çalışmaları dikkatimi çekti. Kursun sonunda hobi amaçlı yaptığım cam işçiliği üzerine işyeri açmaya karar verdim. Tamamen cam üzerine yoğunlaşmaya başladım. Girişimci kadınlara birçok avantaj sunan KİŞGEM’in bu faydalarından yararlanmak için KİŞGEM binasında 8 ay önce kendi işyerimi açtım.

Hedefleriniz neler?

İleride marka olmak istiyorum. Füzyon denilince akla Deniz Güney isminin gelmesini istiyorum. Bunun için sabırla çalışıyorum. Bu yaz Fethiye’de bir standa açacağım. Burada yaptığım füzyon, mozaik ve vitray çalışmalarımı satışa sunacağım. İleriki yıllarda eserlerimi tüm güney şehirlerinde satmayı planlıyorum. Aynı zamanda ücretli olarak cam-füzyon eğitimleri vereceğim. İleri ki günlerde Beykoz’dan öğrencilerim gelecek.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Bu iş cesaret ve sabır işi. Füzyon işiyle kendi dünyamı kurdum. Cama hayat veriyorum ve bu çok hoşuma gidiyor. Beni camla buluşturan Pendik Belediyesine ve bu meslek yapmak için destek veren KİŞGEM’e çok teşekkür ediyorum.

Ürünlerimi satın almak isteyenler Fevzi Çakmak Mahallesi’nde yer alan KİŞGEM binasına gelerek elde edebilirler. Bilgi almak için dileyen herkes 596 44 64 numaralı telefondan 131dahili numarayı tuşlayarak arayabilir.



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER