ÇOCUKLAR HAKLARINI ŞENLİKTE ÖĞRENDİ

Şişli Belediyesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında 3 gün süren “Çocuk Hakları Şenliği”ne ev sahipliği yaptı.

ÇOCUKLAR HAKLARINI ŞENLİKTE ÖĞRENDİ
 ÇOCUKLAR HAKLARINI ŞENLİKTE ÖĞRENDİ

Şişli Belediyesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında 3 gün süren “Çocuk Hakları Şenliği”ne ev sahipliği yaptı. Çocuklar haklarını tiyatro, animasyon ve film gösterimlerinden atölye ve konserlere uzanan renkli bir programla öğrendi.


Şişli Belediyesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü kapsamında düzenlediği “Çocuk Hakları Şenliği”nde çocukları ve ailelerini ağırladı.Üç gün süren şenlik çocuklara haklarını öğretmek amacıyla İstanbul Temaşa Tiyatrosu tarafından sergilenen “Kendimi Koruyorum Haklarımı Koruyorum” adlı tiyatro oyunuyla başladı. Animasyonlar ve film gösterimleriyle devam eden programda çocuk hakları konusunda hem çocukları hem de ailelerini bilinçlendirmek üzere alanında uzman kişilerin eşlik ettiği eğitici atölye çalışmaları da yer aldı.


Çocuklarla birlikte ebeveynler de öğrendi

“İzle, Düşün, Üret” adlı atölye çalışmaları kapsamında çocukların haklarını öğrenmeleri için "Çocuklar için İnsan Hakları Filmleri Projesi" kapsamında hazırlanan animasyon film gösterildi. Şenliğin son günü gerçekleştirilen atölyede ise çocukların bedensel söz hakkı ve çocuklar için onay kavramı ele alındı. Atölye çalışmaları çocukların yanı sıra ebeveynler için de önemli bilgiler sağladı.


Şenlik çocuklara özel konserle tamamlandı

Çocuk haklarının korunmasına yönelik hayata geçirdiği öncü çalışmalarla örnek teşkil eden Şişli Belediyesi’nin bu haklarını çocuklara ve ailelerine eğlenerek öğrettiği etkinlik, Şubadap Çocuk Şarkıları Orkestrası’nın konseriyle son buldu. Her biri farklı temalardan oluşan 4 albüme sahip orkestra, barış, emek, kolektivite, evrim, doğa, ekoloji, akran zorbalığı üzerine şarkılar yapıyor.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109