28.VAKIFLAR HAFTASI YÜRÜYÜŞÜNDE VAKFIMIZI TEMSİL ETTİK

28.VAKIFLAR HAFTASI YÜRÜYÜŞÜNDE VAKFIMIZI TEMSİL ETTİK

28.VAKIFLAR  HAFTASI YÜRÜYÜŞÜNDE VAKFIMIZI TEMSİL ETTİK
Beyoğlu Tünel-Taksim arasındaki ‘Vakıf  Yürüyüşü’ ne Vakıf Gençlik Komisyonu Başkanı Eneshan SOLMAZ organizasyonunda, gençlerimizden Mücahit YAZICIve Çigdem KARAKAYA’ nın katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte ‘ÇANKIRI EGİTİM KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA VAKFI’ ve ‘AYDINLIK BİR ÜLKE İSTİYORSANIZ BİR ÖGRENCİ DE SİZ OKUTUN’ pankartları taşınmıştır.

.Beyoğlu´ nda, 28. Vakıflar Haftası nedeniyle Mehter Takımı´nın da katılımıyla renkli bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Tünel Meydanı´ndan başlayan yürüyüşe İstanbul Vakıflar 1. Ve 2. Bölge Müdürlügü personeli ve yeni Vakıfların  çok sayıda vakıf temsilcisi ve vatandaş katıldı. Katılımcıların önünden yürüyerek gösteri yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı caddeden geçen turistlerin yoğun ilgisini gördü. Gösteri için "Harika" diyen turistler mehteranları ilgiyle izledi. İstiklal Caddesi boyunca devam eden yürüyüş Taksim Atatürk Anıtı önünde son buldu.

Burada anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunan katılımcılar, İstiklal Marşı´nı okudu. Bu sene 9-15 Mayıs tarihleri arasına denk gelen Vakıflar Haftası bugün itibariyle başladı. Prof. Dr. Mehmet Emin Ay‘ın ayetler ve hadisler ışığında vakfın mahiyetini anlatmış olduğu sunumu ile devam etti. Yürüyüş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde, Taksim Anıtı’ na çelenk koyma töreni, Mehter Takımı konseri ile sona ermiştir. Hafta boyunca, "Vakıf Medeniyeti", "Vakıf Ruhu ve Bilincini Geliştirmeye Yönelik Etkinlikler" ve "Dünden Bugüne Vakıflar" gibi başlıklıklarda konferanslar düzenlenecek. Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bağlı vakıflar da kendi alanlarıyla ilgili konularda konferanslar gerçekleştirecek. Kızılay ile işbirliği içerisinde kan bağışı yapılacak ve hafta boyunca 100 fakir aileye gıda yardımında bulunulacak. Etkinlikler kapsamında hafızlar tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile Mevlidi Şerif ve ilahiler okunacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER