KIRMIZI ETTE YENİ ÇÖZÜM

KIRMIZI ETTE YENİ ÇÖZÜM

KIRMIZI ETTE YENİ ÇÖZÜM
KIRMIZI ETTE YENİ ÇÖZÜM
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, vatandaşın satın almakta zorlandığı etin fiyatını indirmek için ilginç bir çözüm önerdi

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, Et Balık Kurumunun her il ve ilçede satış mağazaları açmasıyla kırmızı etteki sıkıntının büyük ölçüde giderilebileceğini söyledi.

Kaya, kırmızı et fiyatlarının pahalılığına karşı ithal edilen canlı hayvan ve karkas etlerin kasap reyonlarına ulaşmaması nedeniyle fiyatlarda düşüş sağlanmadığını belirtti.

Kasapların Et Balık Kurumunun satışa sunduğu ete talep göstermediğini ifade eden Kaya, ''Örneğin İstanbul'daki kasapların her birinin Sakarya'daki Et Balık Tesislerinden et alması, hem maliyeti karşılamaz hem de soğuk zincir kuralları ihlal edilir. Oysa ki, Et Balık Kurumu uygun araçlarla İstanbul'a ve diğer şehirlere dağıtım yapsaydı sorun çözülebilirdi'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ''Halk Et'' uygulamasıyla halka ucuz et sunmak üzerine çalışmalar yaptığını vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

''Yerel yönetimlerin et satışına girmesi yerine, Et Balık Kurumunun her il ve ilçede satış mağazaları açmasıyla sıkıntı büyük ölçüde giderilebilecektir. Dolayısıyla, Et Balık Kurumu tüketiciye ilk elden ucuz ve sağlıklı eti ulaştırma şartlarını oluşturmalıdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul içinde 'Halk Et' adı ile et satış mağazaları oluşturmak için çalışmalar yapmaktadır. Ancak yapılan açıklamalarda etin biraz ucuza, kıymanın ise daha düşük fiyata satılabileceğinin söylenmesi üzücü ve düşündürücüdür. Hammaddesinin et olmasına karşılık etin çok altında fiyatlarla satılabileceğinin söylenmesi şimdiden şüpheleri üzerine toplamıştır. Hazır kıymanın Bakanlıktan izin alınarak üretilecek olması halinde bile fiyatından dolayı şimdiden şüpheli hale gelmiştir.''

Kaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin uygulamasının bu düşünceyle hayata geçirilmesi durumunda sadece halk sağlığını değil, kasap esnafını da ciddi anlamda etkileyeceğini ileri sürdü.

ET BALIK KURUMU TÜM ŞUBELERİNİN ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

ET BALIK KURUMU İSTANBUL ŞUBELERİNİN ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER