İstanbul'un bu ilçesinde peynir-ekmek gibi ev satılıyor

İstanbulda en hızlı ev satılan bölge, Küçükçekmece-Halkalı. Bu kısımda , bir ev ortalama 1,3 günde satılıyor.

İstanbul'un bu ilçesinde peynir-ekmek gibi ev satılıyor
İstanbul'un bu ilçesinde peynir-ekmek gibi ev satılıyor

İstanbulda en hızlı ev satılan bölge, Küçükçekmece-Halkalı. Bu kısımda , bir ev ortalama 1,3 günde satılıyor.

Kent genelinde markalı ev sayısı 395 binden 430 bine çıktı. Rapora göre İstanbul'da markalı ev projesinde % 18 yükselme yaşandığı gözlenirken, markalı ev oranının yekün ev stokundan aldığı hisse % 7,7'ye ulaştı.

Eva Gayrimenkul Değerleme uzmanları, İstanbul genelinde istatistiklere göre yaklaşık olarak 5,3 milyon tane ev bulunduğunu, tespitlerine göre bu konutların yaklaşık olarak 430 bin adedinin markalı ev projelerinden oluştuğunu açıkladı .

MARKALI KONUT PROJELERİNİN YOĞUN OLDUĞU İLÇELER

İstanbul Türkiye yakasında Çekmeköy, Tuzla, Sancaktepe ve Ataşehir ilçelerindeki markalı ev projelerinin, Türkiye yakasının tamamındaki yekün markalı ev projelerinin içindeki en çok büyük paya sahip olduğu görülüyor.

İstanbul Avrupa yakasında ise Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Şişli, Başakşehir, Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerindeki markalı ev projelerinin, Avrupa yakasının tamamındaki yekün markalı ev projelerinin içindeki en çok büyük paya sahip olduğu belli oldu .

Buna göre Türkiye yakasında Sultanbeyli'de markalı konutların toplamdaki payı % 0,49 iken, Ataşehir'de % 2,32'ye ulaşıyor. Avrupa yakasında ise Sultangazi'de markalı konutların toplamdaki payı % 0,16 iken, Beylikdüzü'nde % 29,37'ye çıkıyor.

EN YAVAŞI GÖKTÜRK'TE SATILIYOR

İstanbul'un bazı ilçelerinde ev satış ofisleri sinek avlarken, bazı ilçelerinde de peynir-ekmek gibi ev satılıyor. İstanbul'da en hızlı ev satılan bölge, Küçükçekmece-Halkalı. Bu kısımda , bir ev ortalama 1,3 günde satılıyor.

İstanbul'da ev satışlarının en yavaş ilerlediği bölge ise Kemerburgaz. Bölgede bir ev ortalama 25,6 günde satılabiliyor. Elbette bu sürelerin ortaya çıkmasında Halkalı bölgesindeki evlerin ortalama fiyatlarının 100-200 bin TL arasında olması Göktürk'te ise 2+1 evlerin 500 bin liralık fiyata ulaşması etkili.

EN UCUZU ESENYURT İLE TUZLA

Rapora göre Türkiye yakasında Bağdat Caddesi, Avrupa yakasında Fulya-Bomonti-Şişli-Büyükdere aksı birim satış değerleri en yüksek bölgeler. Türkiye yakasında en yüksek ağırlıklı ortalama birim ev satış fiyatına sahip olan bölge Bağdat Caddesi, en düşük birim satış değerine sahip bölge Tuzla.

Bağdat Caddesi'nde ev ortalama birim metrekare satış fiyatı 16 bin 300 lira iken Tuzla bölgesinde bu kıymet 2 bin 800 lira. Avrupa yakasında en yüksek birim ev satış fiyatına sahip olan bölge Fulya-Bomonti-Şişli-Büyükdere aksı, en düşük birim satış değerine sahip bölge Esenyurt.

Fulya-Bomonti-Şişli-Büyükdere aksındaki markalı konutların ortalama birim satış değeri 15 bin 500 lira, en düşük birim satış değerine sahip bölgedeki ortalama birim metrekare satış fiyatı 2 bin 370 lira.
Etiketler: ,İstanbul'un bu ilçesinde peynir-ekmek gibi ev satılıyor

Kaynak: turkiye

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2015, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER