Bakan Kurum, Şuana kadar 250 bin başvuru oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Toki Konutları için Şuana kadar 250 bin başvuru oldu. Talep en çok İstanbul, Bursa, Konya, Erzurum, İzmir ve Adana'da çok fazla talep var.

Bakan Kurum, Şuana kadar 250 bin başvuru oldu
 Bakan Kurum, Şuana kadar 250 bin başvuru oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Toki Konutları için Şuana kadar 250 bin başvuru oldu. Talep en çok İstanbul, Bursa, Konya, Erzurum, İzmir ve Adana'da çok fazla talep var. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan önemli açıklamalar geldi.

"Kartal'da çöken Yeşilyurt Aparmanı'nın yerine 5 katlı bina yapacağız. Haftaya temel atıyoruz." İMAR BARIŞI İmar Barışı'na 10.5 milyona yakın vatandaşımız başvurdu. Birçoğunun elektrik, su, doğal gaz problemi vardı. Mülkiyetini ipotek gösteremiyordu çünkü tapuları yoktu. Hepsinin önünü açtık. İmar Barışı süreci çok olumlu gidiyor. Kültürel alanlarda İmar Barışı'nı sabote eden vatandaşlarımız da oldu. Bu takibi yapıyoruz.

TOKİ KONUTLARI BAŞVURU SAYISI

Türkiye çapında 250 bin sosyal konut yapacağız. Bu çalışmanın ilk etapta 50 bin konut yapacağız. Şuana kadar 250 bin başvuru oldu. Talep en çok İstanbul, Bursa, Konya, Erzurum, İzmir ve Adana'da çok fazla talep var. Talep çok olursa noter huzurunda kura çekeceğiz. 

LGP'Lİ ARAÇLARIN AVM'LERE GİREMEMESİ

Çok ciddi bir talep var. Bu talebe ilişkin hem Sanayi hem de İçişleri Bakanlığı'mız ile süreci değerlendiriyoruz. İçişleri Bakanlığı'mızın da yangın yönetmelişğine ilişkin düzenlemeleri yapması gerekiyor. Hem TSE'nin hem Sanayi Bakanlığı'mızın hem de yangın yönetmeliği gereği alınması gereken tedbirlerin uygulanmasıyla biz LPG'li araçların otomobillere giriş iznini vermek için çalışıyoruz. Nisan ayında bu düzenlemeleri yaparız.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Türkiye’de tespitlerimize göre 2023 yılına kadar dönüştürülmesi gereken 6.7 milyon riskli yapı var. Yaklaşık 1.5 milyon adedi de daha fazla riskli. Her yıl 300 bin konut yaparak önümüzdeki 5 yıl içinde dönüştüreceğiz. 75 bin bina acilen dönüşüme girmesi gerekiyor. Genelge yayımladık ve deprem dönüşümüne ilişkin plan hazırladık. Sultanahmet’te, Süleymaniye Cami etrafında başlayan dönüşümümüz var. Fatih’te surların etrafında dönüşüm projesi var, destek olacağız. Kaçak, metruk yapıların dönüştürülmesi konusunda destek vereceğiz. Tarihimizin, atalarımızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkarak dönüşümleri gerçekleştiriyoruz. 31 Mart seçimlerini gönül belediyeciliği olarak ilan etti Sayın Cumhurbaşkanımız. Gönüllere dokunmanın yolu da vatandaşa gitmekten geliyor. Vatandaşa gidecek idarelerimiz de belediyelerdir. Belediyelerin 7/24 çalışması da önemli. Belediyelerimize genelge gönderdik, belediyelerimiz 7/24 esasına göre çalışacaklar. Vatandaşlar için personele bulunduracaklar.

21 MART'TA FAALİYETE BAŞLIYOR

Emlak Bankası şu anki adıyla Emlak Katılım Bankası oldu. 21 Mart itibariyle işlemlerine başlıyoruz. Bu çok önemli bir süreçti. 93 yıllık bir geçmişi var bu bankanın. 1926 yılında kurulmuş. Ankara’da Elvankent, Eryaman mahallelerinde birçok uygulama yapmış. İstanbul’da Ataşehir, Bahçeşehir’de güzel uygulamalar yapmış.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER