Ziraat Türkiye Kupası final maçına ev sahipliği yapanKayseri'de 5 ton pastırma satıldı

Ziraat Türkiye Kupası final maçına ev sahipliği yapanKayseri'de 5 ton pastırma satıldı

Ziraat Türkiye Kupası final maçına ev sahipliği yapanKayseri'de 5 ton pastırma satıldı
Kayseri'de 5 ton pastırma satıldı
Ziraat Türkiye Kupası final maçına ev sahipliği yapan Kayseri'de, otellerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Şehre gelen taraftarlara, son 3 günde 5 ton pastırma ve sucukla 2 ton mantı satıldı.
Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kupa maçı nedeniyle şehre gelen taraftarların en çok pastırma ve sucuk satın aldığını söyledi.

Kent merkezinde 100 dolayındaki satıcının, maç öncesi hazırlık yaptığını belirten Şaban Ünlü, ''Kayseri'nin pastırma ve sucuğuyla mantısı çok ünlü. Bu lezzeti bilen, duyan İstanbul ve diğer kentlerden gelen taraftarlar, yaklaşık 5 ton pastırma sucuk satın aldı. Esnafımız satışlardan memnun kaldı'' dedi.

Pastırma sucuk satıcılarından Mehmet İpek ise dün müşterilerin taleplerini karşılamakta güçlük çektiklerini söyledi. İpek, ''Maç için İstanbul'dan gelen taraftarlar, en çok pastırma ve sucukla paketlenmiş vakumlu Kayseri mantısına ilgi gösterdi. Aldığımız bilgilere göre, Kayseri'de son birkaç gün içerisinde 2 ton mantı satışı yapılmış. Lokantalar, büfeler, oteller ve marketlerde maç nedeniyle yoğunluk oldu'' diye konuştu.

-''SPOR TURİZMİNDEN KAZANMAYA BAŞLADIK''-

Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmet Taymuş da kentteki toplam 2 bin 900 yatak kapasiteli Turizm İşletme Belgeli otellerdeki doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığını, ayrıca belediye belgeli otellerdeki bin yatak kapasitesinin de dolduğunu belirterek, ''Spor turizminden kazanmaya başladık'' dedi.

Geçen yıl düzenlenen Dünya Satranç Şampiyonası ile Dünya Basketbol Şampiyonası'na da ev sahipliği yaptıklarını anımsatan Taymuş, ''Son yıllarda Kayseri'ye kazandırılan spor, kültür sanat ve turizm tesisleri sayesinde kent, uluslararası büyük spor, kültür ve turizm organizasyonları için çok iyi bir konuma geldi. Bunun yanı sıra Kayserililerin kente gelen konuklara kendi misafirleriymiş gibi davranmaları da bu tür büyük organizasyonlara ev sahipliği yapılmasında önemli bir etken'' diye konuştu.

Taymuş, Kayseri'nin spor turizminden daha çok faydalanabilmesi için daha iyi tanıtılması ve yatak kapasitesinin artırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

-KADİR HAS STADI BEĞENİLDİ-

Kayseri Büyükşehir Belediyesince yaptırılan ve Gençlik Spor İl Müdürlüğüne devredilen Kadir Has Stadyumu'nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası final maçından sonra spor camiası organizasyonu ve stadı beğendi.

Maçı, aralarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de bulunduğu toplam 26 bin taraftar izledi.

Final maçının ardından, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Kadir Has Stadyumu Müdürü Ali Üstünel'e plaket verdi. Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor yetkilileri de Üstünel'i tebrik ettiler.

Üstünel, ''Final maçı organizasyonu çok iyi geçti ve spor camiası buradan mutlu ayrıldı. Bu maç sonrasında, stadla ilgili değerlendirmeler neticesinde saha zemini ve çimlerin durumuyla ilgili tartışmalar son buldu'' dedi.
haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER