YERLİ ÜRETİME TEŞVİK EKİLEBİLİR ARAZİLERE İLGİYİ ARTIRDI

Gıda enflasyonuyla mücadelede yerli üretime desteğin gündeme gelmesi, ekime uygun alanlara olan ilgiyi artırdı.

YERLİ ÜRETİME TEŞVİK EKİLEBİLİR ARAZİLERE İLGİYİ ARTIRDI
 YERLİ ÜRETİME TEŞVİK EKİLEBİLİR ARAZİLERE İLGİYİ ARTIRDI

Gıda enflasyonuyla mücadelede yerli üretime desteğin gündeme gelmesi, ekime uygun alanlara olan ilgiyi artırdı.

Orta ve uzun vadede sürdürülebilir üretimin artırılmasını hedefleyen söz konusu tedbirler ile ilgili gelişmeler yakından takip edilirken, Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com’daki bağ bahçe ilanları da yoğun ilgi görmeye başladı.

Gayrimenkul alım satım süreçlerine getirdiği şeffaf bilgi akışı ve online açık artırma yöntemi ile kısa sürede kullanıcılar tarafından benimsenen Tapu.com; Bilecik, Isparta, Artvin, Samsun ve İzmir başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında çok uygun fiyatlı 5 adet ekilebilir araziyi görücüye çıkarıyor. Alıcılarını bekleyen araziler arasında; Bilecik Söğüt’teki 480 metrekare büyüklüğünde arazi 6.000 TL başlangıç fiyatı ile açık artırmaya çıkarılacak. Isparta Taşköprü ilçesinde bulunan 2.944 metrekare büyüklüğündeki arazinin açık artırma başlangıç fiyatı ise 35.000 TL. Artvin Hopa’da bulunan ve 6.925 metrekare büyüklüğündeki bahçeyi 72.000 TL başlangıç fiyatı ile açık artırmaya sunacak olan Tapu.com ayrıca, İzmir’in Tire Çeriközü Köyü’nde 2.855 metrekare büyüklüğündeki araziyi 7.500 TL’den ve Seferihisar ilçesinde 29.675 metrekare büyüklüğündeki araziyi ise 150.000 TL başlangıç fiyatıyla açık artırmaya çıkaracak.

Sistemde fiyat açık artırma yoluyla belirleniyor

Gayrimenkul fiyatını satıcının değil, şeffaf ve rekabetçi bir ortamda, alıcıların teklifleriyle belirlediği Tapu.com’un portföyünde sadece Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisanslı şirketler tarafından yazılan ekspertiz raporu bulunan gayrimenkuller yer alıyor. Tapu.com’da yer alan bir gayrimenkule talip olanlar rekabetçi ve şeffaf bir ortamda buluşarak, online açık artırma yoluyla tekliflerini en hızlı şekilde verebiliyorlar. Satıcının razı olduğu minimum satış bedeli üzerine çıkan teklifler arasından en yüksek fiyatı veren gayrimenkulü almaya hak kazanıyor. Açık artırmaya diğer teklifleri görmek için katılmak ücretsiz. Sadece teklif verecek katılımcıların kredi kartlarından ilgili artırmanın hizmet bedeli kadar bir ön provizyon çekiliyor ve sonra sadece kazanandan bu hizmet bedeli tahsil ediliyor. Diğer teklif sahiplerinden herhangi bir bedel tahsil edilmiyor. Gayrimenkulün tutarı ise Tapu.com’a değil doğrudan satıcıya ödeniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109