Yabancı otelcilere göre Türkiye 'para makinesi'

Yabancı otelcilere göre Türkiye 'para makinesi'

Yabancı otelcilere göre Türkiye 'para makinesi'
Emay İnşaat ve proje ortağı Erko Grup, İstanbul Ataşehir'de 500 milyon dolar ciro elde etmeyi planladığı rezidans, otel ve alışveriş merkezinden oluşan karma projeyi hayata geçiriyor.Brandium Ataşehir ismi verilen projedeki rezidanslar metrekaresi 4.300 ile 4.800 lira arasında değişen fiyatlarla bugün satışa çıkıyor. Emay İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağlar, bu fiyatların proje bitiminde 12 bin liraya çıkabileceğini iddia etti. Bunu neye dayanarak söylediğine ilişkin bir soru üzerine ise Çağlar, "Seçim süreci sonunda Türkiye'nin gayrimenkulünün çok önemli bir noktaya geleceğini göreceksiniz. Yurtdışından otel işleriyle ilgili başvuruları olanların yaklaşımlarını görüyorum. Bütün otel zincirleri İstanbul için 'para makinesi' diyor. Biz kendimize inanmasak bile yabancıların Türkiye'deki bu yorumları bize yol gösterir." cevabını verdi. Çağlar, yabancı otel zincirlerinin gözünün İstanbul'un üzerinde olduğunu söyledi.

Ataşehir'de Erko Grup'un arsasına inşa edilecek ve 100 bin metrekare satılabilir konut alanına sahip Brandium projesi bugün satışa çıkıyor. 1+1'den 5+1'e kadar değişik büyüklükteki daireler 170 bin ile 630 bin lira arasında satılacak. Hakan Çağlar, 29 katlı binayı tünel kalıp değil, konvansiyonel sistemle inşa edeceğini söyledi. 1.150 dairenin yer alacağı projedeki konutların tamamı rezidans hizmetlerinden faydalanacak. Projedeki 3 farklı blokta, deniz manzaralı 80 farklı tipte daire mevcut. Konutlar 2013'te teslim edilecek.

5 katta bir özel kat bahçeleri, 3,4 metre tavan yüksekliği, su konseptli yeşil alanları, yürüyüş parkurları, yüzme havuzları, özel havuzlu teras katları, spor tesisi, kreş gibi yaşam alanlarının yanı sıra otel, alışveriş merkezi ve home office projelerini de içeren Brandium Ataşehir'de 60 bin metrekarelik, 4 katlı alışveriş ve yaşam merkezinde ise 250 mağaza bulunacak. Proje içerisinde beş yıldızlı ve 678 yatak kapasiteli otel de bulunuyor.

Alışveriş Merkezi ve otel hariç Brandium'un 500 milyon dolarlık bir proje olduğunu belirten Çağlar, arsa sahibi olan Erko Şirketler Grubu ile eşit ortak olduklarını, proje bittiğinde metrekare fiyatlarının 12 bin lirayı bulacağını tahmin ettiğini ifade etti. Hakan Çağlar, "Daha önceki projemiz Kent Plus Ataşehir'de fiyatlar şu anda bire üç arttı. Bu rakamlar burası için de olacaktır. Projeye müthiş bir ilgi var. Benzer projelerle kıyasladığımızda bizim fiyatlarımız onların yarısı kadar. Ataşehir'de 7-8 bin liralar çok kolay telaffuz ediliyor." diye konuştu. Daha önce TOKİ müteahhidi olarak tünel kalıp sistemiyle binalar inşa eden Emay İnşaat, son dört yapısında konvansiyonel, betonarme yapı tekniğini kullanıyor. Brandium projesi de betonarme bina olarak inşa edilecek. Hakan Çağlar, Brandium projesinin inşatına 5 ay önce temel atarak başladıklarını kaydetti.

ATAŞEHİR İNŞAAT FİRMALARI ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER