Vergi Affı 3 günde 100 bin başvuru

Vergi Affı 3 günde 100 bin başvuru

Vergi Affı 3 günde 100 bin başvuru
Vergi Affı 3 günde 100 bin başvuru
Vergi affına akın!

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik düzenlemede 2 Mayıs akşamına kadar başvuru süresi tanınırken ilk 3 günlük rakamlara göre ilgi büyük. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uygulamanın daha ilk 3 gününde 101 bin kişinin vergi borcu ile trafik ve diğer para cezalarının yeniden yapılandırılması için Maliye Bakanlığı’na başvurduğunu açıkladı.

İlk 3 günde 97 bin kişinin, kesinleşmiş vergi borçları için yeniden yapılandırma istediğini belirten Şimşek, diğer borçlar ve cezalarla birlikte bu sayının 101 bine çıktığını söyledi. 3 günde ortaya çıkan bu rakamı “memnuniyet verici’’ olarak niteleyen Maliye Bakanı, şöyle devam etti: “Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili düzenleme, borçlular açısından tarihi bir fırsattır. Vatandaşlarımızın da, bu süreçte Kanunun getirdiği ödeme kolaylığından ve diğer uygulamalardan yararlanmalarını istiyoruz.’’

MEKTUPLAR İÇİN PTT İLE ANLAŞILDI
Bakan Şimşek, yeniden yapılandırmanın doğru ve hızlı şekilde anlatılması için Maliye Bakanlığı olarak da her türlü çabayı göstereceklerini belirtti. Yeniden yapılandırmaya ilişkin uyarı ve bilgilendirme mektuplarının PTT kanalıyla vatandaşa ulaştırılacağını ifade eden Maliye Bakanı, “Vatandaşa, uyarı ve bilgilendirme amaçlı gönderilen mektup sayısı 10 milyonu bulacak. PTT ile anlaşma sağlandı. Mektupların kâğıt ortamına dökülmesi, zarflanması ve vatandaşa ulaştırılması işlemlerini PTT üstlenecek. Bize de bu hizmeti karşılığında indirimli tarife uygulayacak. Mektup başına 95 kuruş ödeme yapacağız’’ dedi.

YÜZ BİNLERCE BORÇ SİLİNDİ
Gelir İdaresi Başkanlığı, kanun kapsamında, trafik ve idari para cezası tutarı 120 liranın olan yüz binlerce kişinin para cezasını da sildi. Türkiye’de 1 yılda ceza tutarı 120 TL’nin üzerinde olan trafik ceza tutanağı sayısı 4 milyon. Bunlar da yapılandırma kapsamında.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109