“Türkiye’nin En Değerli Markası” Türk Hava Yolları oldu

Dünyanın en önemli uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in araştırmasına göre “Türkiye’nin En Değerli Markası” Türk Hava Yolları oldu.

“Türkiye’nin En Değerli Markası” Türk Hava Yolları oldu
 “Türkiye’nin En Değerli Marka” Türk Hava Yolları oldu
Dünyanın en önemli uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance’in araştırmasına göre “Türkiye’nin En Değerli Markası” Türk Hava Yolları oldu.

324 uçaklık filosu ile 240 uluslararası, 49 yurtiçi olmak üzere dünyada 289 noktaya uçan, 5 kez “Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” ve 7 kez “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” seçilen Türk Hava Yolları, Brand Finance’in “Türkiye’nin En Değerli Markaları 2016” listesinde ilk sırada yer aldı.

Brand Finance’in, Türk Hava Yolları’nı, Türkiye’nin en değerli markası olarak açıklamasını değerlendiren Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Türk Hava Yolları olarak, bugüne kadar sayısız ödüle lâyık görüldük. Hizmet, servis ve insan kaynağı kalitemiz, uçak filomuz, yurtiçi ve yurtdışı uçuş noktalarımız olmak üzere pek çok alanda Türkiye’nin markası olarak alanımızda dünya lideriyiz. Türkiye’nin En Değeri Markası seçilmiş olmaktan dolayı çalışanlarımız ve ülkemiz adına gurur duyuyoruz. Türkiye’nin global markası olarak, hedeflerimize ulaşma yolunda güçlü bir motivasyon kaynağı oldu” diye konuştu.

THY Başarı Hikayesi

Başarı Hikayesi Uçak Bileti
Türkiye’nin “yükselen değeri” Türk Hava Yolları, 83 yıl önce 5 uçakla başladığı yolculuğuna bugün, 299 (yolcu ve kargo) uçaktan oluşan filosu ve ilk günkü heyecanı ile devam ediyor. Kaydettiği büyüme rakamları ile dünyanın önde gelen havayolu şirketleri arasında anılan Türk Hava Yolları, 2013’de aldığı önemli kararla Türk Sivil Havacılık tarihinin en büyük uçak alımına imza attı. Bayrak taşıyıcı havayolu bu adımla, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde filo yaş ortalamasını korumak suretiyle hizmet kalitesinde çizdiği yükselen grafiği daha da yukarılara çekmeyi hedeflemekte. Filosuna katılmaya başlayan 212 adet dar gövde uçak ve kira süresi sona erecek uçaklar göz önüne alındığında, 2020 yılı sonunda Türk Hava Yolları filosunda kargo uçakları dâhil, toplam uçak sayısının 421’i bulması bekleniyor.
Türk Hava Yolları, Türk Sivil Havacılık tarihinde birbirinden önemli, sayısız girişime imza atmayı sürdürüyor. Küresel taşıyıcının uçak bakım, onarım, destek ve mühendislik hizmetleri alanındaki başarılı iştiraki Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin, teknik bakım onarım kapasitesi ve kabiliyetini artırmak, havacılık endüstrisinde kapsamlı bir ekosistem yaratmak amacıyla Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda inşa ettiği yeni bakım onarım tesisinin geçtiğimiz yıl hayata geçirilmesi, Türk Sivil Havacılığı’nda dev bir adım olarak addedilerek, sektör genelinde oldukça ses getirdi. Yaklaşık 550 milyon ABD Doları yatırımla faaliyete geçirilen projenin, bölge havacılığının gelişiminde önemli bir etkiye sahip olması ve dünyanın en büyük uçak bakım, onarım şirketlerinden oluşan ilk beş sıralamasına girmesi hedeflenmekte. Bakım merkezi tam olarak icraata geçtiğinde ise, yaklaşık 7.000 kişiye istihdam sağlayacak olup, yıllık cirosu 1,5 milyar ABD Dolarına ulaşacak.
Türk Hava Yolları’nın son yıllarda hayata geçirdiği önemli icraatlardan bir diğeri ise; Uçak Koltuk Üretimi Sanayii ve Ticaret A.Ş.  (Turkish Seats Industries – TSI); Türk Hava Yolları A.O., Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve Assan Hanil ortaklığında kurulan ve tamamı Türk mühendisler tarafından tasarlanan ilk yerli uçak koltuğu üretimi. Geçtiğimiz yıl, havacılık gündeminde önemli ölçüde yer bulan proje, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılı; 2023 vizyonu doğrultusunda açıklanan, ‘yüzde yüz Türk uçağı üretimi’ hedefi kapsamında, 5 milyon dolarlık bir yatırımla oluşturuldu. Uçak Koltuk Üretimi Sanayii ve Ticaret A.Ş., ilk yerli tasarım uçak koltuğunun üretim montajını, ilk aşamada Boeing 737-800 üzerinde gerçekleştirmesinin ardından, Airbus A319-320 ve 321 tipi uçaklardaki ekonomik ömrünü tamamlayan koltukları da yerli tasarımlarla yenilemeyi sürdürmekte. İlk etapta sadece filodaki uçakları yenileyen şirket, Boeing ve Airbus ile sürdürülen görüşmeler neticesinde yakın gelecekte, fabrika çıkışlı uçaklara da yerli koltukları monte etmeyi planlamakta. Ergonomisi ve yolculara sunduğu konforlu seyahat alanı sayesinde yolcu memnuniyetini bir üst seviyeye çıkarmanın hedeflendiği proje ile dünyanın en büyük uçak imalatçıları Boeing ve Airbus’a yerli koltuk ihracatına başlanmış olacak.
Tasarımının tamamı yine Türk mühendisler tarafından gerçekleştirilen ilk yerli kabin içi mutfak (galley); TCI (Turkish Cabin Interiors), Türk Hava Yolları A.O., Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. ve TAI ortaklığında kurulan bir diğer öncü girişim. Türk Hava Yolları, geçtiğimiz yıl TCI uçak mutfak ekipmanları ile donatılmış, ilk ticari uçağı teslim almanın sonrasında, yine bu mutfaklarla donatılmış uçakları filosuna dâhil etmeyi sürdürüyor.
SKYTRAX ÖDÜLLERİ
1 Nisan 2008’den beri dünyanın en büyük havayolu birliği; “Star İttifakı”na üye olan Türk Hava Yolları, sadece büyüme ve kârlılıkta değil hizmet kalitesinde de önemli mesafeler kat ediyor. Sergilediği performans ile geçtiğimiz yıllarda sayısız ödüle lâyık görülen bayrak taşıyıcı havayolunun en bilinen ödüllerinin başında, kuşkusuz Skytrax ödülleri gelmekte. Havacılık sektörüne yönelik araştırmaları, ticari kaygılardan bağımsız gerçekleştiren, değerlendirme sürecinde performans temelini esas alıp, yolcu oylarına göre netice belirleyen Skytrax, bu ölçütlerle havayolu şirketleri, havalimanı, kabin ekibi, uçak içi eğlence, ikram ve diğer kategori birincilerine her yıl düzenli olarak ödül vermekte. “Skytrax” değerlendirmelerinde geçtiğimiz yıllarda birçok ödülün sahibi olan Türk Hava Yolları, 2009 ve 2010 yıllarında “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” seçilirken, 2010 yılında aynı zamanda, “Avrupa’nın En İyi 3. Havayolu Şirketi” olarak ilân edildi. Yine aynı yıla ait değerlendirmelerde, Türk Hava Yolları ve DO&CO ikram şirketinin ortak kuruluşu olan, Turkish DO&CO’nun hazırladığı ekonomi sınıfı ikramı, dünya sıralamasında en iyi ikram seçildi.
2011 yılı Skytrax değerlendirmesine göre “Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi”, Comfort Class koltuğunda “En İyi Premium Ekonomi Koltuğu” ve tekrar “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” seçilen Türk Hava Yolları, ekonomi sınıfında sunulan ikramı ile dünya sıralamasındaki birinciliğini korudu.
Skytrax denetimleri neticesindeki tüm değerlendirme kategorilerinde, Avrupa’nın “4 yıldız” sahibi tek havayolu şirketi olmaya devam eden Türk Hava Yolları, 2012 yılında “Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” unvanını üst üste 2. kez elde etti.
Skytrax 2013 neticelerine göre Türk Hava Yolları, art arda 3 kez olmak üzere “Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” ilân edildi.  Peş peşe 5. kez “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” seçilen Türk Hava Yolları,  uzun uçuşlarda Business Class yolcularına sunduğu ‘Flying Chef’ hizmeti ile de dünya sıralamasında “En İyi Business İkram Servisi” ödülüne lâyık görüldü.
Geçtiğimiz yıl gerçekleşen, Skytrax 2014 değerlendirmesine göre üst üste 4. kez “Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” seçilen Türk Hava Yolları, 6. kez de “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” olma başarısını yineledi. Ve ayrıca, dünyanın “En İyi Business Class İkram Servisi” ve “En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu İkramı” ödüllerine de lâyık görüldü.
2015 Skytrax yolcu değerlendirme sonuçlarına göre son beş yıldır “Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” ilân edilen Türk Hava Yolları, üst üste 7. kez “Güney Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi” seçildi. Bu yılki değerlendirme sonuçlarına göre küresel taşıyıcı ayrıca, Dünya’nın, “En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu” ve “En İyi Business Class Özel Yolcu Salonu İkramı” ödüllerinin de sahibi oldu.

Yolcu Sayıları

YIL

YOLCU SAYISI

2004 11.994.498
2005 14.134.000
2006 16.947.000
2007 19.636.000
2008 22.597.000
2009 25.102.000
2010 29.119.000
2011 32.648.000
2012 39.040.409
2013 48.267.142
2014 54.674.967
2015 61.248.192

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER